Skocz do zawartości

[rower] Kross sign ds2 za 2399 - czy będzie dobry

olech17

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio na allegro były ds2 nówki za 1799 bodajże :thumbsup:

moim zdaniem całkiem niezły sprzęt jak za takie pieniądze

a ten z aukcji.... nazywając go prawie nowym chyba przesadzili :) opony z leksza zużyte i łancuch nie wiem czy jest tak zakurzony czy to rdza ;)

Moim zdaniem to troche drogo jak na taki rower jedyne co w tym rowerze jest dobre i mocne to korba a tak pozatym to rower stoi na felgach DM24 to troche lipne felgi.... Moim zdaniem lepiej poszukać jakiegoś "składaka" za dużo mniejszą cene a na pewno na lepszych częściach

hehe wprowadzili go i równoczesnie wycofali panika(w tym roku 2009), moim zdaniem przez to bedzie dziura tzn. panic był najbardziej uniwersalny z oferty ktrossa.

DS2:

Rama fajna

Rozmiary 15-dlatego przemawia wlasnie za streetem i dirtem

Widelec RST Space Jump 100 mm-cos jak duro , RST to: pękające korony, strzelające korki, jak Ci pęknie wysyłasz do krossa (czekasz 2miechy) i przysylaja cos lepszego :)

Korba Truvativ Hussefelt i suport-sam taki kupuje moze byc ;]

Piasty Joy Tech-mam je nie nażekam :icon_mrgreen:

Opony Schwalbe Table Top 26x2.25-szerokie opony idealne do tego rowerku pękają dość czesto :P

Obręcze Alexrims DM 24-na nic lepszego w tej cenie nie ma co oczekiwac :icon_mrgreen: na +

Kierownica Truvativ Hussefelt - na +

cieżko bedzie złozyc cos lepszego za tą cene wszystko na rozsąddnych cześciach za rozsadne pieniadze ;)

Mi sie podoba :) a na allegro tanio mozna kupić nówke :D

Co do korby i suportu nie ma co się sugerować opisem na stronie producenta (o ile z tamtąd on jest), ponieważ Kross na dole zaznaczył iż sprzet moze ulec modyfikacji, ja padłem tego ofiarą i dostałem Hexagona V6 z amorkiem XCP zamiast XCR, oraz z korbą Shimano zamiast Truvativ bo jak powiedzieli "jak nam czegoś brakuje to bierzemy z taśmy obok" dla mnie jest to chore, dlatego wczesniej lepiej jest sie dopytac sprzedawcy o oznaczenia sprzetu lub poprosic o fotki aby potem miec mocne podstawy iż sprzęt jest niezgodny z opisem i go zwrócic o ile wyjdziemy na tym gorzej - to tak ode mnie :) .

Co do korby i suportu nie ma co się sugerować opisem na stronie producenta (o ile z tamtąd on jest), ponieważ Kross na dole zaznaczył iż sprzet moze ulec modyfikacji, ja padłem tego ofiarą i dostałem Hexagona V6 z amorkiem XCP zamiast XCR, oraz z korbą Shimano zamiast Truvativ bo jak powiedzieli "jak nam czegoś brakuje to bierzemy z taśmy obok" dla mnie jest to chore, dlatego wczesniej lepiej jest sie dopytac sprzedawcy o oznaczenia sprzetu lub poprosic o fotki aby potem miec mocne podstawy iż sprzęt jest niezgodny z opisem i go zwrócic o ile wyjdziemy na tym gorzej - to tak ode mnie .

efekt kupowania na allegro, ale zwykle pisze co sie kupuje, bo nie uwierze, że Ci dali takiego ubogiego w krosie, na allegro jest masa takich aukcji :icon_mrgreen: trzeba patrzeć co sie kupuje(jakies zoom wciskaja itp.) :icon_mrgreen:

kupujesz na allegro-trzeba sie dopytac jakies ryzyko jest ;) kupujesz w krosie-widzisz co kupujesz mozliwosc zwrotu itp(za co doplacasz 400zl :))

opis z tej aukcji http://www.allegro.pl/item495632415_rower_...7_blekitny.html czyli na 100% czesci nie zmienione tzn.korba i suport odpowiedni (inaczej niezgodnosć towaru z umową i do konsumentów 6 miesiecy sie na to ma :D)

P.S kupiłem kiedyś karte graficzna z DDR3 przyslali mi identyczna z DDR2 mysleli ze jestem takim tempakiem ;] musieli pokrywac koszty dodatkowych 2 przesylek za pobraniem :)

efekt kupowania na allegro, ale zwykle pisze co sie kupuje, bo nie uwierze, że Ci dali takiego ubogiego w krosie, na allegro jest masa takich aukcji :P trzeba patrzeć co sie kupuje(jakies zoom wciskaja itp.) :P

kupujesz na allegro-trzeba sie dopytac jakies ryzyko jest :P kupujesz w krosie-widzisz co kupujesz mozliwosc zwrotu itp(za co doplacasz 400zl :P)

opis z tej aukcji http://www.allegro.pl/item495632415_rower_...7_blekitny.html czyli na 100% czesci nie zmienione tzn.korba i suport odpowiedni (inaczej niezgodnosć towaru z umową i do konsumentów 6 miesiecy sie na to ma :P)

P.S kupiłem kiedyś karte graficzna z DDR3 przyslali mi identyczna z DDR2 mysleli ze jestem takim tempakiem ;] musieli pokrywac koszty dodatkowych 2 przesylek za pobraniem ;)

Takiego dostałem od Krossa, może i trudno w to uwierzyć ale tak było, sprawdziłem w moim mieście te Hexagony, wszystkie miały amortyzator XCM (rocznik 08) a te z sezonu 2007 miały XCR, więc i tak szczescie w nieszcześciu ze dostałem XCP :icon_mrgreen:, po mojej interwencji w Krossie, oraz rozmowach z innymi nabywcami wieksza częsc sprzedawców zmieniła opis na aukcji ponieważ cześć z nich nie była świadoma zmian, tam gdzie ja kupowałem otrzymałem zwrot kosztów w wysokosci 70zł (rower mnie wyniósł 839zł z przesyłka), innym allegrowiczom również zwrócili ponieważ (u tego samego sprzedawcy) ja ich poinformowałem o takiej sytuacji :) , najbardziej zdenerwowała mnie kwestia wypowiedziana przez Pana od Obsługi Klienta, że Kross nie poczuwa sie do winy ponieważ na stronie internetowej jest napisane o możliwosci konfiguracji, zaproponowali że odeśle do ich dealera zakupion rower a oni mi wyśla kolejny ale na pewno nie bedą przeszukiwać magazynu czy gdzieś jest jeszcze rower z XCR`em. :):D założę sie że nie znajdziesz Hexagona V6 z roku 2008 z XCR, zresztą potwierdzenie moich słow znajdziesz w wątku z testami sprzetu o temacie Hexagon V6, tam również wypowiada sie chyba dwóch użytkowników o takiej sytuacji, a jeden kupował odrazu u autoryzowanego dealera (ale chyba nie o to chodziło w tym wątku za co przepraszam, chciałem tylko uprzedzić o takiej możliwości, bo u mnie Kross ma sporego minusa, a po co potem sie denerwować i msić sie na własnym zdrowiu :icon_mrgreen: ).

RST jump to już nie to samo rst, tłumaczone jako roz... uszkodź sobie twarz :)

Amortyzator ma sztywną oś i jest przeznaczony fabrycznie do ex dyscyplin, testowany przed riderów rst :D a nie jak np gila, na którą ludzie klną, bo połamała im sie od skakania. Ludzie ten amor nie jest do tego stworzony to nie ma co narzekać, cieszcie sie ze kross uznaje gwarancje :)

"Co do korby i suportu nie ma co się sugerować opisem na stronie producenta (o ile z tamtąd on jest), ponieważ Kross na dole zaznaczył iż sprzet moze ulec modyfikacji"

a tam. korba jest taka sama od chyba samego początku signów (ja mam 06 i tez mam hussefelta).

Ja tez doświadczyłem zmiany osprzętu, ale na mój plus, ponieważ kross po otrzymaniu wielu rstków na gware do mojego roweru włożył duro d. wiem ze w pewnym okresie wymieniali rst na duro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...