Skocz do zawartości

[amortyzator] manitou r7 da osoby 90kg xc

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cena jak najbardziej dobra , ale przy 90 kg ja bym się zastanowił jak dla R7 to trochę dużo . Jakich hampli używasz V-łek :) czy tarczowych ??

Napisano

Osobiście zraziłem się do Manitou, dystrybutor i sama firma to śmiechu wartę. Uszczelek przeciwkurzowych w Polsce nie było od paru miesięcy - żenada, na dodatek w sierpniu dystrybutor sobie zrobił miesięczne wakacje ! Sama praca R7 też mnie nie zachwyciła ;-) Także polecam Rebę którą teraz posiadam.

Gość R3surrection
Napisano

vki w sumie będzie motywacja żeby powrócić do sezonowych 82kg :) szkoda mi trochę kasy na rebę bo sobie wymarzyłem fulla canona na lefty i jak mam zmieniac rower to jendak wolę tańszy amor, a sama praca jak? jaką wersję warto brać?

Napisano

Ja polecam ci rebe trochę droga ale chodzi fajnie i jest bardzo sztywna dla twojej wagi była by idealna - po to ją stworzyli :) . Vki mniej obciążają amorka ale 90 kg to jak na moje oko za dużo , będzie wiotko :blush:

Gość R3surrection
Napisano

a jak z charakterysytką pracy?

Napisano
Jeśli Ci nie zależy na wadze to może Tora 318SA MC ? Będzie sztywna, a pracuje całkiem całkiem ;)

Nawet tora z MC pracuje zauważalnie gorzej od reby. Negatywna komora znacząco polepsza charakterystykę pracy.

Gość R3surrection
Napisano

biore foxa float r 120mm, ponoć nie do zajechania a swoję ważę więc te 200g przeżyję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...