sztywnyjakszosowka Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 sorry za offtopa , co to jest amortyzator?
Qba66 Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Timon92.. To, że ta rama ma geo jak amstaff to nie znaczy, że to jest amstaff... To, że waga oscyluje w granicach 2300g nie koniecznie musi iść w parze z wytrzymałością. Zrozum to.. A jeśli uważasz, że jest inaczej to wsadź tam coś o skoku 150mm i zobaczymy czy i jak długo poradzi sobie w prawdziwej jeździe enduro. Z tą gwarancją też nie bądź taki pewien, że jak Ci się złamie ot tak z powodu zbyt wysokiego amora, to wymienią bez problemów. Różnie to bywa. No ale to Twoja decyzja. Patrząc na geo roweru, ( o ile to ten http://rowery.onet.pl/4,35,136852,10790,sc..._50,sprzet.html ) to z wysokim amorkiem będzie się źle prowadził. Szczególnie na podjazdach, a to w jeździe enduro jest codzienność. P.S ważysz niewiele, wiec może rama to zniesie. Ale ryzyko zawsze jest, że w najmniej odpowiednim momencie puści główka np i poza wymianą ramy będzie trzeba znaleźć dobrego lekarza. Może jestem przewrażliwiony, ale ja wolę używać sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem. Pozdrawiam!
Andrew Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Zgadzam się z Qba66.jakoś mi nie pasuje rux do tak delikatnego roweru. Wprawdzie obniżenie ruxa to 30 minut zabawy, to nie wiem czy jest sens kombinować. Z drugiej strony - nie znajdziemy lepiej działającego amorka za takie pieniądze i sam nie wiem co Ci doradzić. może kup tego Ruxa a ja w razie czego pomogę w zmniejszeniu skoku
Qba66 Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 Rux przestawiony na mniejszy skok, to brzmi już logiczniej.. a przy ewentualnej wymianie ramy w przyszłości zawsze można wrócić do 130mm skoku.
Timon92 Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 Właśnie, jak wygląda zmiana skoku? I czy jest to proces odwracalny? A co do ramy: nie za bardzo rozumiem dlaczego wsadzenie amortyzatora o większym skoku do tej ramy może na nią źle wpłynąć? Na moją logikę to na uszkodzenie ramy wpływa nie skok widelca a zastosowanie tej ramy zgodnie z przeznaczeniem lub nie. Wytłumaczy mi to ktoś?
Qba66 Napisano 19 Grudnia 2008 Napisano 19 Grudnia 2008 Wytłumaczenie jest proste. Ramy projektowane są z myślą o jakiejś długości widelca, by geometria była optymalna. Wsadzając tam amortyzator o skoku 130mm który nie zwiększyłby znacznie wysokości może i było by to sensowne aczkolwiek nie do końca. O tym zaraz. Ale Rux będzie zdecydowanie wyższy niż 100mm xcm seryjnie montowany w tym biku, a to grozi uszkodzeniem główki ramy.. a dalej chyba tłumaczyć nie muszę.? A co do opcji, że amor ma więcej skoku ale wysokość jest podobna, to jest to równie zły pomysł, bo np na zjazdach będzie łatwo zaliczyc OTB ze względu na nurkowanie widelca o większym skoku. Dodatkowo wysoki amortyzator zmienia geometrię i rower może stać się powolny i mułowaty w prowadzeniu. A co do przeznaczenia ramy.. To masz racje, to też wpływa na jej żywotność. A ta rama do enduro z prawdziwego zdarzenia ma się nijak. Pozdrawiam
Timon92 Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Dalej nie rozumiem, co z tego że widelec jest wyższy? Siły się inaczej rozkładają czy jak? A seryjnie został zamontowany XCM 80mm co trochę wypaczyło geo roweru.
Qba66 Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Tak, siły inaczej się rozkładają. Kąty się zmienią co narazi takie rury jak: główka, rura podsiodłowa i pewnie inne też na uszkodzenia. Oczywiście nikt Ci nie powie, że w Twoim biku na 100% coś pęknie, ale ryzyko zawsze jest większe.
Andrew Napisano 22 Grudnia 2008 Napisano 22 Grudnia 2008 Timon92 Zobacz sobie jak wygląda mój rowerek z ruxem ustawionym na 130mm. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8618db230dc90496 Jeżeli będę chciał obniżyć amorka to o max 15-20mm. A na razie pojeżdżę na 130. Może ponownie go obniżę jak dostanę pompkę pod choinkę bo teraz to nawet nie miałbym czym go dopompować. Ku mojemu zdziwieniu rower jest bardzo stabilny na podjazdach i praktycznie nie podrywa przedniego koła
Timon92 Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Ew. mogę ustawić duży SAG i będzie się wygodnie jeździło no i ładnie będzie wybierał dziury których u mnie nie brakuje.
Timon92 Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 Czy mógłby ktoś wstawić tutaj instrukcję skracania skoku w Rux'ie E? Kupię go na 99% i chcę skrócić skok do 105mm.
malos86 Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Napisano 27 Grudnia 2008 pisz na PW do Endrju na pewno udzieli ci wyczerpującej instrukcji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.