thunder24 Napisano 21 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam. Jaki jest najlepszy łańcuch do 9 rzędowej kasety Shimano ? HG93 , CN7701, X9SL , a może YBN? Nikt nie ma 9 rzędówek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Najlepszy, przynajmniej w teorii jest ten który jest najmniej podatny na rozciąganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 21 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Brałbym któryś z sh*tmano. Różnią się tylko powłoką. Najlepszy, przynajmniej w teorii jest ten który jest najmniej podatny na rozciąganie. Nie wnosi to nic do tematu, gdybyś podał, który z wyżej wymienionych jest najmniej podatny na rozciąganie to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 21 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja polece campolongo c9, z korba xt i kaseta ultegra dziala znakomicie, na razie przejechane mają (jeżdze na 2 takich) niecałe 1000km, ale wg. opinii innych są to trwałe łańcuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Któryś z shimano, najbardziej opłacalny będzie LX lub XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 23 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Brałbym któryś z sh*tmano. Różnią się tylko powłoką. Najlepszy, przynajmniej w teorii jest ten który jest najmniej podatny na rozciąganie. Nie wnosi to nic do tematu, gdybyś podał, który z wyżej wymienionych jest najmniej podatny na rozciąganie to tak. Fifi, nie jestem w stanie stwierdzić który jest najlepszy, bo nie znam ich i nie wiem jakie mają parametry, to co podałem to teoria. Jeśli chodzi o łańcuchy to Shimano i Sram robi dobre jakościowo łańcuchy i im wyższy model tym nieco lepsza jego jakość. P.S. Widzę, że ostatnio bardzo lubisz się wszystkiego czepiać i nic ci nie pasuje. Jeśli uważasz, że robię coś nie tak, to zgłoś na mnie raport i nie będzie problemu. Ja do ciebie nic nie mam, ale to już jest denerwujące. Przepraszam szanowną administrację za taki post, ale czasem trzeba zareagować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lele Napisano 23 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 osobiscie mialelem juz 3 lancuchy tej firmy na 9 rzedowkach i polecam lancuchy wippermann connex, kazdy mi sie sprawowal super i w trudnych warunkach, wiec naprawde polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoko Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 ja używam do kasety sh*tmano łańcuch srama PG-951 na razie wszystko ok http://allegro.pl/item490583042_nowy_lancu...wytrzymaly.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Wipperman 900 będzie trochę lepszy od tych co wymieniłeś. Po prostu wolniej się rozciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.