Skocz do zawartości

[piasty] rival carbon ? Co o nich sadzicie?

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, sluchajcie dostalem ostatnio oferte kupna kol od uzytkownika tego forum. Moze nie bede mowil kto, bo nie chce kapowac :)

Ale owe kola wyposazone sa w jak sam sprzedawca powiedzial piasty Rival Carbon :)

Szczerze mowiac nigdy o takich nie slyszalem, i trudno zebym slyszal, bo ponoc w Polsce niedostepne :/

Link: http://cgi.ebay.com/RIVAL-MTB-Carbon-Hubs-...p3286.m20.l1116

Link2: http://cgi.ebay.com/RIVAL-MTB-Carbon-Hubs-...bayphotohosting

Moze mial ktos z forumowiczow z nimi stycznosc, lub moze mi cos wiecej na ich temat powiedziec?

Bo bez obrazy, ale nie wydaje mi sie, zeby te piasty wytrzymaly moje 90kg (chociaz sprzedawca powiedzial, ze wazy 87kg i problemow nie mial)

Sęk w tym, ze byc moze te piasty wytrzymałyby moja wage, ale podszas jazdy na maratonach, a nie koniecznie ciezkiego xc i pseudo dh :D

Dodam, ze uzytkownik oferuje mi te kola w kuszacej cenie 400zl komplet co tez wydaje mi sie podejrzane jak za tak lekkie kola B)

Z gory dziekuje za pomoc

Artro

;)

• 4 miesiące temu...

No ale nikt niczego konkretnego o nich nie napisał, tyle, że był poruszony ich temat... Może teraz ktoś powie coś więcej, skoro na forum nawet jest ich użytkownik :D

Pomieszały mi się tamaty, co do powyższego posta, więc może się wydawać troszkę wyrwany z kontekstu;) Ale nadal liczę na jakieś konkrety o tych piastach;)

Powiem ci ze chcialem kupic kola zbudowane na tych piastach w cenie 500zl. Podobno ujezdzane byly na osobie mojej postury (88kg), ale cos nie mialem do nich zaufania i ostatecznie nie kupilem. Balem sie tez bo chyba o zamontowane szprychy DT Revolution.

Z tego co sie dowiedzialem, to ta "warstwa karbonu" to jakas naklejka byla czy tylko powierzchowne pokrycie karbonem czy jakos tak... Juz nie pamietam. W kadzym razie pod spodem krylo sie aluminium :D

Wedlug mnie te piasty spokojnie dadza rade, bardziej sie wtedy balem o te szprychy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...