CrosscR Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Witam, Ostatnio kupiłem ramę i teraz zamierzam kupić przedni amortyzator. W opisach aukcji widziałem różne średnice sterów - w ramie mam 1.13 cala, i nie wiem czy amortyzator, który chce kupić zgra mi się z ramą. Moja rama: http://www.allegro.pl/item485439325_super_..._gwarancja.html Amortyzator: http://www.allegro.pl/item482630583_rst_gi...rdzo_tanio.html Może już ktoś zakładał takie amortyzatory do podobnej ramy? Z góry dzięki za odp. Może będzie ktoś wiedział jak należy dobierać rozmiar sterów w ramie do sterów w amortyzatorze? Jeżeli w ramie mam 1.13 cala to w amortyzatorze musi być taki sam, czy ma być większy?
c1ach Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Błagam, nie rób tego tej ramie 1.13 cala to nic innego jak 1 1/8. Ten amor nie nadaje się do tego zastosowania co rama. Lepiej wstrzymaj się i dozbieraj przez zimę trochę kaski, lepiej tak zrobić niż potem zbierać, ale na dentystę. ps. białe ramy rządzą
CrosscR Napisano 20 Listopada 2008 Autor Napisano 20 Listopada 2008 Więc jakie amortyzatory radzisz? Tylko za jakąś w miarę niską cenę.
Qba66 Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Szczerze to już lepszym rozwiązaniem niż ta amortyzatoro podobna gila było by wstawienie sztywnego widelca. A z tańszych amorków to coś pokroju duro/ marzocchi dj? Ale to już musisz liczyć się z kosztami rzędu 250zł za Suntoura a za marcoka jeszcze więcej. Może używanego amorka? Moja opinia jest dosyć subiektywna, bo nie orientuje się do konca w sprzęcie do tego rodzaju zastosowań..
CrosscR Napisano 20 Listopada 2008 Autor Napisano 20 Listopada 2008 OK, a wracając do rozmiarów sterów to muszą być takie same w ramie i amortyzatorze, czy mogą się różnić?
Miecho87 Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Żeby się nie rozdrabniać to w tym przypadku muszą być takie same i wynosić 1 1/8" (czyt. jeden i jedna ósma cala).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.