Skocz do zawartości

[allegro/net] odzież rowerowa a podróbki

npoprostu

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi ogólnie o ciuchy, to wiem, że kupując na Allegro, jest kilkadziesiąt procent szans, że trafi się na podróbkę i właściwie każdy o tym wie. Dziwi mnie, że jeśli chodzi o odzież rowerową, to jakoś nikt o takim ryzyku nie wspomina (a bardzo często osoby z tego forum kupują właśnie na Allegro)... Czy podróbki odzieży rowerowej nie tak często się spotyka jak odzieży ogólnie / odzieży codziennej? To tyle jeśli chodzi o Allegro...

Drugie moje pytanie brzmi: Czy jeśli bym kupił w tym sklepie http://www.rekawiczki-chiba.pl/windshield-...oor-czarne.html, to jest choćby cień szansy, że trafiłbym na podróbkę?

Ten sklep to raczej jeden z kanałów dystrybucyjnych tej marki, więc powinieneś kupić oryginał. Poza tym odzież rowerowa to jakby nie patrzeć produkty niszowe = nie opłaca się tego podrabiać (to nie "najki" czy "adidasy" kupowane przez "miliony"). Co do alledrogo to wiadomo, ze kupując nowa koszulkę teamową za 60 PLNów, kupujesz tak naprawdę produkt jakiejś krajowej firmy (lub z krajów ościennych) w barwach teamowych.

Wystarczy popatrzeć dokładnie np. na zawodników podczas TDF, żeby zobaczyć kto im produkuje ubrania - często widać logo np. Biemme itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...