D2mian Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam, Ostatnio ściągałem kasetę z bębenka i mam w zwiazku z tym jedno pytanie. Otóż dwie najmniejsze koronki ściągane są osobno. Jednak zgodnie z opisem technicznym shimano między przedostatnią koronką a resztą kasety powinna być podkładka, ja takowej nie posiadam (dodam że kaseta była rozbierana pierwszy raz). Czy to jest możliwe aby podkładka nie była potrzebna? Jakie konsekwencje nie sie za sobą brak podkładki? Ile takie coś kosztuje? Dodam że te dwie luźne koronki mają minimalny luz i nie wiem czy to nie jest spowodowane właśnie brakiem podkładki. Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Podkladki nie musi byc jesli koronki sa wyprofilowane czyli maja z 1 strony takie zgrubienie. Gdybys nie mial podkladki to poprostu lancuch nie wchodzilby na te koronki, bo nie ma miejsca na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D2mian Napisano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Faktycznie koronka jest gruba z jakby wbudowaną podkładką. Tylko co może być przyczyną że kaseta ma lekki luz na tych 2 ostanich koronkach? Czy może tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 sa kasety w ktorych jest ten dystans i sa takie w ktorych nie ma. luz na koronkach? moze luz na bebenku? byc moze za slabo dokreciles kasete - wbrew pozorom potrzeba sporej sily dokrecenia by kaseta nie miala luzu. gdyby brakowalo dystansu to po maksymalnym dokreceniu nakretki kasety ruszalaby sie ona na bebenku o jakis milimetr - wiec ocen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D2mian Napisano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 luz który występuje jest bardzo mały więc wielkości rzędu 1mm są w tym wypadku astronomiczne. Jutro wymienię klucz i dokręce kasetę mocniej. A jak zlikwidować luz na bębenku? Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.