Darth Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Macie już podział pracy i lidera? Bo tak organizujemy to w underground i nikt nic nie wie. A zrobić coś pożytecznego dla braci by się mogło.
lukashs Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Lidera? Masę krytyczna organizujemy MY rowerzyści. Organizacja lada dzień rusza pełną parą, na razie dajemy sobie radę w każdej kwestii. Jeżeli będziemy potrzebować jakiejkolwiek pomocy to damy znać na forum. Na dzień dzisiejszy, wiadomo że będziemy potrzebowali pomocy w przylepianiu plakatów. Odbędzie się to w dwóch etapach, na 3-4 tygodnie przed masą rozwieszamy pierwszą serię plakatów, tydzień przed masą "dowiesimy" brakujące plakaty bo wiadomo jak to jest. Pierwsza Masa Krytyczna odbędzie się w pierwszy piątek Kwietnia. a później już co miesiąc w każdy pierwszy piątek.... dlaczego pierwszy piątek miesiąca ? ponieważ nie chcemy kolidować z innymi Masami krytycznymi. Więcej szczegółów wkrótce... edit: Panie i Panowie, jest jeszcze kwestia organizacji Masy w pierwszy a nie ostatni piątek miesiąca... proszę zainteresowanych o wypowiedź w tej kwestii... Moje argumenty za masą w pierwszy piątek: - przede wszystkim nie będzie trzeba wybierać między Gliwicką a Katowicką masą... co wiąże się z tym, że możemy pozyskać bajkerów z okolicznych miast (myślę, że nawet z Katowic) przeciw: -masę organizuje się na całym świecie w każdy ostatni piątek miesiąca... co o tym myślicie ?
Darth Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Masa to nie suchy termin, tylko ludzie, dla mnie masa może być codziennie pomysł mi się podoba. Co do ulotek napisałem do kumpla który w tym siedzi w GL, może nas wspomoże.
daro24 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Napisano 18 Lutego 2009 Jestem jak najbardziej zaa i zgadzam się z kolegą w/w wiadomością także TYLKO PRZYBYWAJCIE, PRZYBYWAJCIE BRACIA KOLARZE trasa też będzie ciekawa...
Pretor Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Świetny pomysł Jeśli bedzie potrzebna jakaś pomoc w rozreklamowaniu (na terenie Chorzowa, Katowic, Bytomia i okolic) to piszcie bardzo chętnie pomoge. (również w samej organizacji bo organizowałem juz kilka masowych imprez). Termin bardzo fajny bo bede mógł uczestniczyc również w katowickiej masie Pozdrawiam (jak cos gg:8440343)
Darth Napisano 18 Lutego 2009 Napisano 18 Lutego 2009 Dziś koło 23 zacznę konstruować stronkę WWW (tylko sobie kawę zrobię i skończę ten bajzel co mam na biurku), problemem jest domena. Firma Multitechnika życzy sobie 70 zł za roczne użytkowanie domeny: www.m-k.gliwice.pl. Gdybyśmy zrobili zbiórkę kasy na masie, a było by 100 osób i każdy dał by mniej niż złotówkę to mamy ładną domenkę przez rok. Jeszcze potem napiszę jak to wszystko widzę. Robota mnie goni Przydałby się grafik który ma gust pod względem kolorystycznym bo ja jestem od tworzenia szkielecików i zabezpieczeń przy WWW, natura nie obdarowała mnie czymś takim jak gust Jest jakiś chętny do robienia zdjęć tam na miejscu?
lukashs Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Świetny pomysł Jeśli bedzie potrzebna jakaś pomoc w rozreklamowaniu (na terenie Chorzowa, Katowic, Bytomia i okolic) to piszcie bardzo chętnie pomoge. (również w samej organizacji bo organizowałem juz kilka masowych imprez). Termin bardzo fajny bo bede mógł uczestniczyc również w katowickiej masie Pozdrawiam (jak cos gg:8440343) Hej, dzięki że chcesz pomóc... myślę ze na pewno skorzystamy z twojej pomocy zapisze sobie gg i jutro się odezwe:) pozdro
Dawwwid Napisano 19 Lutego 2009 Napisano 19 Lutego 2009 Kurde akurat piątki mi nie pasują totalnie bo zawsze mam dyżury w pracy w ten dzień :/ Ale od czego są zastępstwa
Darth Napisano 20 Lutego 2009 Napisano 20 Lutego 2009 Kupiliśmy już ładną domenę, którą podpiąłem pod 1 wersje stronki WWW. Czekam na logo w wykonaniu Pretora, a jak nie to zmienię design, a może i cały silnik i poproszę ejpoka, który widzę ma talent do tego
lukashs Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 http://www.m-k.org.pl/ oficjalna strona naszej masy
Darth Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Póki co wszystkie działy są puste, działają tylko newsy i forum. Właśnie na forum gorąco zapraszam wszystkich ze śląska, będziemy mogli podyskutować na temat organizacji masy nie robiąc bałaganu tutaj.
DC Napisano 21 Lutego 2009 Napisano 21 Lutego 2009 Zapraszamy do rejestracji na stronie masy gliwickiej , mam nadzieje że strona będzie tak samo uczęszczana jak ta katowicka .
SLOSO Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 SUPER! Ja mogę nadrukować jakieś plakaty i porozwieszać )
Darth Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Wczoraj o godzinie 19:30 doszło do spotkania organizacyjnego mafii krytycznej w składzie: Lukashs, daro24 i Darth. Wymieniliśmy poglądy na temat wzorajzego mrozu, mgły i masy Musimy na drugi dzień po masie jechać w te miejsca gdzie zostawiliśmy ulotki i je zerwać, bo straż miejska może wynająć zewnętrzną firmę porządkową która wystawi nam taki rachunek że się nie pozbieramy. Po za tym nie wolno niszczyć drzewek pineskami i zszywaczami, od tego jest taśma klejąca która pewnie pochłonie dwa razy tyle km ile zrobiliście ostatnio do Pszczyny. Więcej info na ten temat będzie zaraz na oficjalnym forum GMK.
tilk8 Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 To czemu ja nic o tym nie wiedziałem? - już się z wami nie bawię <foch> A tak serio to czemu trzeba te plakaty zrywać? - przecież Masa będzie co miesiąc, no właśnie - skąd oni będą wiedzieć które są stare a które świeże? a po 2 to komu wystawią ten mandat? - macie zamiar podpisywać się na plakatach? - ja nie
cusek Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 mam podobną opinię co tilk8 ciekawe na kogo oni mają wam ten rachunek wystawić? na Gliwicka Mase Krytyczną? Wy jako organizacja, podmiot społeczny, osoba prawa, instytucja skarbowa NIE ISTNIEJECIE:) i to jest piękne bo nikt nie może wam nic zrobić Wy tylko spotykacie się co miesiąc aby przejechać się ulicami miasta, a że lubicie robić to w dużej grupie, ktoś rozwiesza wam plakaty:)
Darth Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 No nie wiem, żeby do właściciela domeny nie przyszli i zębami nie kazali tego ściągać
cusek Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Ja bym powiedział, przykro mi ja tylko wykupiłem domenę, i prowadzę sobie hobbistyczną stronkę informacyjną w Katowicach kleimy i kleimy i nic do tej pory przez 10 lat się nie stało a to stolica GŚ
Darth Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 A to luz Najwyżej napiszę do Sztrasburga że promuje ekologie za która mnie karzą To czemu ja nic o tym nie wiedziałem? - już się z wami nie bawię Zaraz na forum GMK napiszę harmonogram prac ;]
Beton Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 jak beda plakaty to se na plecak kurierski plakat nagleje bede robil reklame w katowicach
cusek Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Beton a mojej reklamy nie chciałeś Je nasz zaczynasz zdradzać:/ Jeszcze zaczniesz olewać górnośląską
lukashs Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Beton a mojej reklamy nie chciałeś Je nasz zaczynasz zdradzać:/ Jeszcze zaczniesz olewać górnośląską iii bardzo dobrze że nie chciał w końcu chłopak z Gliwic Gliwicką może wozić....:P:P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.