Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Dj3 2007 - nowy a cieknie!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

niedawno stalem sie posiadaczem widelca ww. widelca.

Problem polega na tym, ze widelec cieknie od nowosci, a raczej delikatnie sie poci, zwlaszcza po stronie goleni z powietrzem.

Slyszal ktos o takiej przypadlosci w serii 2007?? Wymiana uszczelek wystarczy? Zaznaczam ze widelec trafil do mnie nowy, jeszcze z foliami ochronnymi a cieknac zaczal juz po drugiej jezdzie. Niestety nie mam do niego gwarancji wiec musze upowac sie z tym sam.

Napisano

pytanie czy sie poci aż tak, że po zostawieniu kółeczka oleju po ugięciu amora olej ścieka po goleni czy po prostu goleń jest lekko wilgotna

jeśli to pierwsze to zaleciłbym wymianę uszczelek

jeśli to drugie to jest to norma

Napisano

Często jest tak, że goleń z komorą powietrzną trochę bardziej się "poci", bo ciśnienie wypycha olej na zewnątrz. Ale przy nowym amortyzatorze absolutnie nie powinno tak być.

Prawdopodobnie uszczelka jest wadliwa.

Na Twoim miejscu, zanim jeszcze zakupiłbym nowy komplet uszczelek, to rozebrałbym widelec i zamienił uszczelki miejscami.

Tak na marginesie z Marzocchi jest coraz gorzej - mój nowy XC600 od nowości trzeszczał jakby miał się złamać, Twój cieknie...

Napisano
pytanie czy sie poci aż tak, że po zostawieniu kółeczka oleju po ugięciu amora olej ścieka po goleni czy po prostu goleń jest lekko wilgotna

jeśli to pierwsze to zaleciłbym wymianę uszczelek

jeśli to drugie to jest to norma

nie jest to norma - mialem juz powietrzne widelce, tez marcoki i golenie nawet nie byly tluste po kilku godzinnym katowaniu.

Prawdopodobnie uszczelka jest wadliwa.

Na Twoim miejscu, zanim jeszcze zakupiłbym nowy komplet uszczelek, to rozebrałbym widelec i zamienił uszczelki miejscami.

a jest mozliwe wyciegniecie uszczelek bez ich uszkodzenia??

Napisano
nie jest to norma - mialem juz powietrzne widelce, tez marcoki i golenie nawet nie byly tluste po kilku godzinnym katowaniu.

a jest mozliwe wyciegniecie uszczelek bez ich uszkodzenia??

Ciężko ale się da. Ale musisz napisać, ile tego oleju wychodzi. Bo jak zostają takie mikro-obrączki oleju widoczne pod światło, to nie masz czym się martwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...