Skocz do zawartości

[Pedały] Wellgo WPD-823

Sirgalier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wellgo WPD-823

Jakie buty w cenie 100-250 zł będą dobre pod te pedały do jazdy w terenie, czasami bardziej agresywnie. No i co z blokami ?

Napisano

co z blokami? kupiles uzywki ze nie ma ich w komplecie?

co do butow - dobre bedą kazde.

buta nie dobiera sie do pedalu tylko do stylu jazdy.

jesli jest sportowy to buty mtb w wersji w strone sportową czyli sztywna podeszwa, rzepy/rzepy plus klamra.

jesli turystyczny to buty mtb w wersji w strone turystyczną czyli wiązane plus rzep lub wiązane.

buty mtb sportowe maja sztywniejszą podeszwe przez co lepiej przenosi sie sile na pedalowanie, za to ciut trudniejsze jest w nich chodzenie, buty turystyczne stworzone są rowniez do chodzenia.

mam porownanie miedzy turystycznymi adidasami el moro mid III i specami do scigania sie, wg mnie roznica w chodzeniu nie jest zbyt duza na niekorzysc specow, sa wygodne takze do tego celu. za to znaczna roznica jest przy pedalowaniu gdy but adidasa i speca nie jest wpięty. spec ma podeszwe plastkową a adidas gumową przez co znacznie pewniej trzyma sie on pedalu gdy nie jest sie wpiętym. w specach praktycznie nie da sie jezdzic bez wpięcia.

Napisano

Ok, ale czy są jakieś zastrzeżenia odnośnie marki butów pod te pedały, czy będą pasować etc. Nie wiem czy buty Shimano podejdą pod te pedały, a co do bloków to są.

Napisano

to klasyczny w ksztalcie pedal spd do xc. kazdy but mtb bedzie do niego pasowal. zwroc uwage na swoje preferencje co do jazdy, preferencje estetyczne i zasoby finansowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...