Sirgalier Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Wellgo WPD-823 Jakie buty w cenie 100-250 zł będą dobre pod te pedały do jazdy w terenie, czasami bardziej agresywnie. No i co z blokami ?
tobo Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 co z blokami? kupiles uzywki ze nie ma ich w komplecie? co do butow - dobre bedą kazde. buta nie dobiera sie do pedalu tylko do stylu jazdy. jesli jest sportowy to buty mtb w wersji w strone sportową czyli sztywna podeszwa, rzepy/rzepy plus klamra. jesli turystyczny to buty mtb w wersji w strone turystyczną czyli wiązane plus rzep lub wiązane. buty mtb sportowe maja sztywniejszą podeszwe przez co lepiej przenosi sie sile na pedalowanie, za to ciut trudniejsze jest w nich chodzenie, buty turystyczne stworzone są rowniez do chodzenia. mam porownanie miedzy turystycznymi adidasami el moro mid III i specami do scigania sie, wg mnie roznica w chodzeniu nie jest zbyt duza na niekorzysc specow, sa wygodne takze do tego celu. za to znaczna roznica jest przy pedalowaniu gdy but adidasa i speca nie jest wpięty. spec ma podeszwe plastkową a adidas gumową przez co znacznie pewniej trzyma sie on pedalu gdy nie jest sie wpiętym. w specach praktycznie nie da sie jezdzic bez wpięcia.
Sirgalier Napisano 9 Listopada 2008 Autor Napisano 9 Listopada 2008 Ok, ale czy są jakieś zastrzeżenia odnośnie marki butów pod te pedały, czy będą pasować etc. Nie wiem czy buty Shimano podejdą pod te pedały, a co do bloków to są.
tobo Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 to klasyczny w ksztalcie pedal spd do xc. kazdy but mtb bedzie do niego pasowal. zwroc uwage na swoje preferencje co do jazdy, preferencje estetyczne i zasoby finansowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.