Gucio112 Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Brakes (Front + rear) (Hamulec przedni + tylny): Avid SD7 przód (tył chwilowo brak) Cables (linki + pancerze): Clark's + Jagwire Cassette (Kaseta): Shimano XT Chain (Lancuch): Shimano XTR CN-7701 271g Crankset (Korby): Shimano LX FC-M582 908g Derlr (Front) (Przerzutka przednia): Suntour Derlr (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano Acera Fork: (Widelec): Suntour XCP Frame: (Rama): Poison Zyankali 50cm Headset (stery): Pro Grips: (Gripy): Pro Handlebar (Kierownica): Boplight Team 25.4 Pedals (Pedaly): Shimano M520 381g Seat (siodło): Selle Italia Filante 190g Seatpost (Sztyca): Accent 31.6 350mm Seatpost clamp: (Zacisk sztycy): Accent Shifters (manetki): Shimano LX 253g + klamki: Avid FR5 154g Skewers (Zaciski kol): Joytech Stem (Mostek): Boplight Team 100mm 25,4mm Tire (Front&Rear) (Opona przednia + tylna): Kenda Kobra + Author Slick Tubes (Detki): CST Wheel Front (Kolo przednie): AlexRims X2100 Wheel Rear: (Kolo tylne): AlexRims X2100 To cała specyfikacja. Trochę ponad 2 lata temu był to to Kross Hexagon V6. Na chwilę obecną został z niego tylko amortyzator, przerzutki i koła. Z roweru zadowolony jestem, aczkolwiek dobrze widać, że przede mną jeszcze kilka znacznych zmian. Na pierwszy ogień pójdzie sztyca, która niestety jest za krótka, a także przerzutki no i koła. To wszystko będzie wymienione najpóźniej na początku przyszłego roku. Wiem, że amortyzator także powinien znaleźć się na liście rzeczy do zmiany, ale niestety budżet na to nie pozwoli przez długi czas. Chyba, że znajdzie się jakaś dobra używka w ekstra cenie. Całość waży 11,8kg, a jeszcze trochę do zrzucenia przede mną. Fotki dodam jutro, bo napęd był zmieniany dopiero wczoraj i niestety nie mam aktualnych zdjęć. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 No piękna maszyna się szykuje na przyszły sezon. Będziem śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Obiecane fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Cóż, widzę temat cieszy się dużym zainteresowaniem Mam takie pytanie. Jakie koło mógłbym złożyć za jakieś 250, 300zł max? Przeznaczenie to 95% szosa. Jeździec 65kg, pod v-brake, jak najlżejsze, na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 ramkę miałeś nówkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Nyple Dartmoor, piasta Novatec szosowa 80g, obręcz Equalizer 21, szprychy dowolnie, najlepiej Sapim Laser, DT Revo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 FiFi to ma być koło na tył, nie na przód! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Ramka nówka sztuka ze sklepu P.S. Ja złożyłem taki zestaw: CHOSEN A5017B (oznaczenie z allegro), obręcz Equalizer 21, szprychy DT Revolution, nyple obojętne. Ewentualnie jeszcze wchodzi w grę zamiana obręczy na Mavica XM 317. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 a nie lepiej maszynowe dołożysz 20 zł i masz Novateca http://allegro.pl/item484642073_piasta_nov..._maszynowe.html xm + revo tak bym wybrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 prawie slicki i brak tylnego hampla...szaleniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jak to mówią jest ryzyko, jest zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A do ryzyka i zabawy dochodzi zysk wagowy w postaci 200g Oficjalnie powiem, że zakupiłem już klocki hamulcowe, teraz tylko czekać aż mi się zachce założyć hamulec Czyli trochę czasu minie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Chyba, aż pogodzę się z wiadomością, że będę musiał wozić 200g więcej ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Możesz powiedzieć jak Ci się sprawuje to siodło? Czy jest wygodne, czy wytrzymuje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Jak dla mnie siodło jest wygodne Był taki czas (krótki), że jeździłem na nim w dżinsach i było wygodnie, chociaż nie powiem, lepiej jest w spodenkach z wkładką. Przejechało już ze mną 1500km i trzyma się tak jak należy (jeżdżę w 99% po szosie). Naprawdę jak za tą cenę, siodełko jest lekkie i wygodne, niczego więcej nie potrzebuję i szczerze polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jak dla mnie siodło jest wygodne Był taki czas (krótki), że jeździłem na nim w dżinsach i było wygodnie, chociaż nie powiem, lepiej jest w spodenkach z wkładką. Przejechało już ze mną 1500km i trzyma się tak jak należy (jeżdżę w 99% po szosie). Naprawdę jak za tą cenę, siodełko jest lekkie i wygodne, niczego więcej nie potrzebuję i szczerze polecam Stary a ile masz wzrostu i czy generalnie polecałbyś tą ramę dla kogoś kto wazy 85 kilo do lekkiego XC? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 No nie taki znowu stary Mam 190cm wzrostu. Ciężko mi powiedzieć, czy bym ją polecił do lekkiego XC, bo sam jeżdżę przeważnie po asfaltach, w teren wjeżdżam od święta Jednak znam parę osób, które jeżdżą XC na tej ramie, 85kg wytrzyma. Możesz ją spokojnie brać, chociaż nie powiem, że jakbym miał ją kupować w tej chwili jeszcze raz i to za 900zł (takie ceny są na allegro) to na pewno bym jej nie wziął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Jak przy 190 wzrostu mieścisz się na rozmierza 50... to ja też powinienem się tam zmieścić. No mam ten sam zgryz. Cena straszna. Do tego modele 2009 świecą się jak psu jaja, za przeproszeniem. Zostały jakieś egzemplarze z tamtego roku w starej cenie, ale w złych rozmiarach. :/ W tym sezonie wszystko ma chore ceny...a do tego nie ma prawie żadnego wyboru w sklepach... Jeszcze mi powiedz o sztywności. Chodzi mi o to, czy jak depniesz mocno na pedały, to nie ma dziwnych zjawisk w stylu obcierania hamulca, albo obcieranie łańcucha o prowadnicę przerzutki... itd. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Ponadto jak dla mnie wadą jest to, że modele 2009 (którego jestem posiadaczem) mają dużą masę w porównaniu z powiedzmy rocznikiem 2007. Za taką cenę oczekiwałbym czegoś o wiele lżejszego. Jak na moje wymagania to rama jest sztywna. Jedyne co mnie denerwuje przy mocnym depnięciu, to to, że bardzo buja Oczywiście wina leży po stronie amortyzatora. Myślę, że jak nie znajdziesz tej ramy w cenie ~600-700zł, to ja na Twoim miejscu poszukałbym czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eternit Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Z wyjątkiem ram Accenta w sklepach i na allegro nie ma nic fajnego w tej cenie. A ramę chciałbym na już. Może jakiegoś Radona trafię. W każdym razie dzięki za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja tam nie wiem... przy moim 189 wzrostu mam rozmiar 54 tyle ze e605 i nie wydaje sie za duza... te poisony nie maja az tak dlugiej gornej rury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja mam 50cm i sztycę 350mm. Jest wszystko ok, chociaż nie powiem, że gdybym miał sztycę 400mm to bym nie narzekał Może i przydałoby się wysunąć ją jeszcze 1cm czy 2, ale w tej chwili także jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekjozefczyk Napisano 18 Maja 2009 Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Guciu czy ta rama(rower)jest wygodna w dłuższych wycieczkach po asfaltowych drogach czy raczej ostra jazda po górkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.