Skocz do zawartości

[Rower] Kross Fr1 sign

KOSmal93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no dzięki za porade koledzy , wpakował bym jak wariat :mellow: i nie wiem po co :) , a co myślicie o maxxis high roller 2.5 ? na tył ? a na przód mam kende colossal d.h 2.35

Napisano

maxis dobry da rade B)

Tylko nie wiem czy wart jest swojej ceny. on kosztuje z 80zł nie?

a za 50-55 możesz mieć lżejsze schwalbe table top, które moim zdaniem do dirtu są idealne. Większosć dirtowców własnie na nich śmiga, ja osobiście tez i sobie bardzo chwale

Napisano

2,25 za cienkie? Po pierwsze do dirtu nie potrzeba opon jak do "traktora", wnioskuje ze nie jeździles na wielu oponkach do tej pory (chodzi mi o różne szerokości), bo byś znał ich mniej/wiecej zachowanie, więc jeżeli chcesz wymienić swoje opony zaufaj temu co napisał Zido, bo rzeczywiście podał dośc popularny i sprawdzony model opon do dirtu z bardzo dobrą waga i stosunkiem jakości do ceny :D, najlepiej niech ktoś się wypowie co daję opona szersza jak 2,3 w dirtcie, bo z tego co wiem na razie to "lepiej chroni" obręcz przed uszkodzeniem, i lepiej sie sprawdzi w piaszczystym terenie (szczególnie na zakrętach)

P.S. http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...products_id=858

Napisano

w dircie raczej małe prawdopodobieństwo ze tak wylądujesz by obręcz walnęła o podłoże. A jak wylądujesz jakoś krzywo to chyba nawet i opona 5.0 nie pomoże bo obręcz pokrzywiona ;P

Ja jezdziłem na schwalbe fastfred 2,35 i teraz na tt 2,2 i jak dla mnie to kolosalna różnica była. O wiele mniej siły wkładałem w pedałowanie, a rower sunął po betonie jak po mydle :P

Szersza opona moim zdaniem wiecej moze dać założona na przodzie. Ludzie zakładają na przód do dirtu własnie jakieś 2,2 a na tył nawet 1,95 bez jakiegoś specjalnego bieżnika.

Poczytaj w dziale o ogumieniu, moze toczyły juz sie tam podobne dyskusje. Bo ten topic staje sie mega bagnem :P O signie fr1 prawie w ogóle tutaj mowy nie ma.

Napisano

no , tak ale już tematów nowych nie zakładam , po co jak wy mi tu tak fajnie odpowiadacie :P , chyba że tak nie można

a co do opon to dlaczego w dH zakładają jakieś 2.7 czy coś w tym stylu jak tam sie liczy prędkość ?

Napisano

bo co Ci po prędkości skoro wyglebisz na pierwszym zakręcie :P

W dh waga nie liczy sie za bardzo, a bieżnik musi dobrze trzymać sie podłoża, lecz także nie robić za dużego oporu toczenia

Napisano

Pewności nikt Ci w 100% nie da (jak tak przynajmniej uważam bo każdy jeździ inaczej), równie dobrze nie możesz mi dac pewności że jeżdząc po prostej drodze nie złamie mi sie kierownica :) itp.

Napisano

Table topy wydają się być najsłuszniejszym wyborem. Wystarczy się rozejrzeć żeby dojść do wniosku że nikt nie jeździ na niczym innym w dziedzinie dirt street.

Napisano

nie ręczę za to że wytrzymają długo ;P bo jak będziesz hamował ostro na betonie to żadna opona tego nie zcierpi :D

No i kup sobie tą tansza wersje za 50zł :)

Napisano

czyli co nie hamować ostro na betonie ?

oo to mi sie nie podoba ,chciałbym wytrzymałą opone (kloca który się szybko nie zetrze)

Napisano

nie ma ? , właśnie o duro 3.0 slyszałem opnie że jest bardzo wytrzymała i sie nie sciera ,, co prawda dużo waży ale komu w dircie zależy na wadze :D

mam jeszcze jedno pytanko ,bo chce aby mój duracz był miękki to daje na max minus , tylko nie wiem jak mocno odkręcić (bo jak za mocno to sie korki odkręcą i sie jeszcze zgubią a tego nie chce ;) )

Napisano

moim zdaniem w duro reguluje sie o jakieś 360stopni. Słychac takie "pyk" na granicach.

Choć moim zdaniem to wiele nie daje.

"ale komu w dircie zależy na wadze"

COOO!!!! Własnie ze bardzo zależy!

Napisano

no tak ,ale znowu wtedy szybciej sie z górki rozpędzam :wallbash: bardziej sie chyba liczy Geo. a nie waga , chociaż nie wiem więc nie podważam waszych zdań

Napisano

ale mając lżejszy rower łatwiej sie go rozpędza, łątwiej nad nim zapanować, wyżej sie lata i mniej boli jak Cie przytrzaśnie :)

geo też ma znaczenie i to spore ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...