afly Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ponieważ szukałes już rowerow do różnych celów jazdy, to do jakiego stylu teraz możemy Ci pomóc cos wyhaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item490430398_kross_...1_jak_nowy.html ten rower jest piękny urzekł mnie ten Fr 1 jednak ,a sign ds mi sie przy nim odwidizał , po pierwsze amor duro lepszy , po drugie rama full , wytrzymalasza , tylko nie wiem jak z używkami nieby pisze że stan idealny , jak z takim rowerem na dropy hopy i traski DH ? do nauki przeweważnie ,jeszcze chyba damper do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie no rzeczywiście w dobrym stanie. No ale warto by sprawdzić czy nie kradziony, niech ci poda numer ramy i idź z nim na policję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Myhyhyhy . Akurat policja tutaj niewiele zrobi jeśli rower jest z innego województwa czy chociażby rejonu. Bazy danych policji o skradzionych rowerach nie są zintegrowane i tworzą jeden wielki...bałagan Dlatego odnalezienie roweru w Polsce graniczy z cudem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 czyli inwestować czy nie > ? 1200 za rower do downhillu to spoko cenka , bo chyba nówki nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Wygląda to ładnie i interesująco , cena nawet adekwatna do sprzetu, jeżeli zaufamy sprzedawcy że jest tak jak pisze to rower naprawdę warty tej ceny i godny zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 mysle ze cena jest adekwatna do polskich realiow uzywanych sprzetow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Stary wcześniej cały czas gadałeś o dircie, teraz dh? "po pierwsze amor duro lepszy , po drugie rama full , wytrzymalasza" no ja bym sie nie zgodził z drugą częscią. Moim zdaniem wytrzymałość ramy porównywalna, a full będzie ważył o wiele wiecej, dampery się psują, no i taki rozwiązanie tylnej amortyzacji nie jest za dobre do skakania i jazdy ( z tego co sie orientuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 To nie jest pierwszy wątek w którym KOSmal93 nie wie dokładnie czego chce , ja uważam że jeżeli zaczyna swoją przygode taką bardziej poważną to bym wskazywał na hardtail`a, ale jeżeli chce Full to jego wybór, my jako użytkownicy forum możemy go nakierować, podoradzać, ale full nie znaczy że mocniejszy a z tym damperami jest tak jak pisze zido, dużo jeździsz + jeżeli bedzie tak jak piszesz że DH to to się może posypać po czasie (w sumie jak i inne cześci, normalna kolej rzeczy ), nic wiecznie nie trwa a tutaj dodatkowym czynnikiem jest DH które sprzętu nie oszczędza, oraz aby czerpać w pełni radośc z jazdy "kasa" na sprzęt w razie "w" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 no no przepraszam was , i dziękuje za szybką odpowiedz i profesionalną odpowiedz. Rower Przemyśle przymieże itd. P.S. Oba signy temat zamykamy wsyztskim jeszcze raz dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 no rower tym razem zamówiony Sign Ds 2 a więc proszę o rade co wymienić na początek ? słyszałem , że ten RST porównywalny dop duro to może zostać prawda ? i co zrobić bym miał singla ? bo nie ma przerzutki przedniej już tylko napinacz jest to chyba wystraczy reduktor z kasety 8 rzędowej na SS, ale co z tymi hakami słyszałem ,że trzeba jakiśnapinacz (czy chodzi o ten co jest na przodzie ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Dodatkowy napinacz jest potrzebny tylko wtedy gdy dokonujesz zmiany na single speeda bez zmiany łancucha (łańcuch posiada zbyt wiele ogniw) i tego typu napinacz jest montowany z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 przerzutke i ten przedni napinacz możesz sprzedać / ściągnąć. wystarczy ze kupisz reduktor na tylnią piaste i coś w tym stylu : http://allegro.pl/item490947729_bikesyl_na...super_cena.html mam podobne, ale wykonane domowymi metodami To rst moze być chyba nawet lepsze od duro. Ma sztywną Oś, powinno być wytrzymalsze Tylko skok ma niższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 No to dobrze zrobiłem że zzamówiłem DS2 zamiast ds 1 (chyba taniej wyjdzie bo nie musze zmieniać hamulców amora przerzutki przód i opon) P.S. a czy ktoś wie gdzie w łodzi jest jakiś sklep z rowerami (żeby był sign ds i ds2 ) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no to po co jest ten napinacz z przodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 dodatkowe zabezpieczenie aby wyeliminować do zera ryzyko "ześlizgnięcia"(spadnięcia) łancucha z przedniego blatu, zauważ iż w zaawansowanym dualu zawodnicy małej predkości nie mają a teren jest nawet wygający. Przedni napinacz pewniej utrzymuje łancuch przy blacie, z tego co wiem to chyba tylko taka jego rola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 dokładnie tak Ale jest on potrzebny tylko jak masz przerzutkę z tyłu, bo jak masz singla to nie ma sensu go zakładać, bo łańcuch cały czas idzie w 1 pozycji i jest bardziej napięty niz z przerzutką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 no właśni mi dziś spadł a mam z przodu napinacz a z tyłu przerzutkę alivo , to co mam zrobić by nie spadał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 źle ustawiony napinacz (chociaż mala możliwosc takiej ewentualności) albo poprostu przerzutka za bardzo "szarpie" spróbuj wyregulować/ trochę przestawić przerzutke z przodu, powinno sie już nie powtórzyć, swoją drogą trochę dziwne że spadł Ci łańcuch, mi na rowerze od dwóch lat nie spadł a turystycznie nie jeżdzę (nie myślec ze zawodowo ), pewnie łańcuch Ci zleciał przy przełożeniu łancucha na najmniejszy blat, a więc może zbyt duże "wychylenie" przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 nie !! spadł mi jak zjeżdzałem bardzo szybko ze schodów , a jak ty chcesz żebym przestawił tylną przerzutkę skoro mam Jedną zębate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Wcześniej napisałes o napinaczu, z tego wnioskowałem ze łańcuch spadł Ci z przodu i pisałem o przedniej przerzutce (zresztą tak jest napisane i nie wypowiadałem sie o tylnej ;/), to wkońcu jak Ci ten łańcuch spadł? z tyłu z przodu czy może tu i tu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 spadł z przodu , ale mi napisałeś żebym przednią przerzutkę wyregulował (ja mam napinacz z przodu a nie przerzutke) P.S. nie chce zakładać nowego tematu ale czy ktoś wie jak wyregulowac Alu Promax DB DSK-320 (orginalne w bladzie ) przedni działa super , natomiast tylny prawie wogóle mocno ciskam a nic nie daje a w przednim odwrotnie lekko klikam i hamuje i o to mi chodzi pomoże ktoś ? jestem laikiem w dziale rowery) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Kosma to Ty masz już ten rower? Kupiłeś blade czy tak pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 no właśnie zapomniałęm napisać kupiłem blade bo nie załważyłem ceny krossa 2300 i musiałem odwoływać i 100zł za wysylke musialem im płacić przez pomyłkę. a blade przez przypadek jakoś kupiłem za 1600 w sklepie, tak mi się podoba tylko hamulec tylny musze ustawić (signa też mieli ale te hamulce i amor mnie do blade jednak skłoniły) P.S. Zido ten blade wcale taki "makro" nie jest Wszystko wygląda "Pro" według mnie laika oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Zioom na allegro kupiłbyś ds2 za 1800, który i amor i hamulce ma lepsze i jeszcze inne częsci:) no ale Twój wybór. Moim zdaniem 1600 za blade to za duża cena, ale niech Ci sie jeździ dobrze- na zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.