lukashs Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 kolejne 2 osoby pojawią się na zlocie. Ja + Ejpok , jutro będzie przelew:) do zobaczenia
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Maja 2009 Mod Team Napisano 31 Maja 2009 tak wiec rogi do goory i damy rade ps. sluchajcie (Marcin, Tobo i reszta) czy w PT planujecie regularna przejazdzke? na zasadzie ze ok 12 jestesmy upakowani w schronisku i lecimy sobie np od 13-19 na przejazdzke? czy dopiero w sobote trasa? pytam bo nie wiem czy brac urlop na piatek.. bo w sobote musze byc we wro na weselu zdaje sie na 16.. wiec ok 14 wyjade z orla i wrooce w niedziele na sniadanie Kłaniam, Co to jest wogóle za pytanie "czy w piątek robimy jakąś traskę"? Toć nie po to Wybrzeże nadciąga rankiem-świtkiem w piątek aby siedzieć cały dzionek w schronisku. I to choćby spadł goowniany deszcz OSTRO! I.
KAZUMI Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 A jakaś aklimatyzacja czy coś ?? No oczywiście że śmigamy
Szoppers Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Taka oto wersje chcialem uslyszec tak wiec jutro skladam wniosek o "walic piatek" i widzimy sie w piatek na szlaku zapewne odpuszcze sobie pkp wiec bede pewnie przed 12
tobo Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 ja od poczatku myslalem zeby gdzies w piatek pojechac przeciez kolo 16tej bedzie juz sporo ludzi wiec do tej 20tej mozna gdzies pojezdzic.
Ukasz Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 hmm jak to czytam zaczynam się zastanawiać nad piątkowym urlopem ... pod schronisko da się wjechać autkiem, tylko stromo, nawet bardzo i szuterek... nie wiem tylko jak w razie co "zparkować" tam x-dziesiąt aut...za to na dole (zaraz przy początku podjazdu do schroniska) jest parking ogrodzony i zamykany, chyba 5zico brali za dzionek, jest tam jakiś domek tylko nie wiem czy właściciele są teraz, trzeba by pogadać i może tam zapakować wszystkie auta, nie strzeżone (no tyle że ktoś tam mieszka i wysoki płot) ale to zawsze lepiej niż na łące pod schroniskiem... w końcu to Polska i na parkingach w Rzeczce widnieją znaki UWAGA ZŁODZIEJ !! z namalowanym panem wybijającym szybę hehe chyba od tak nikt ich sobie tam nie powiesił ... meteo: dziś pogoda lekko się poprawiła, z rana nawet widać szczyt Sowy... jest nadzieja.
Xanagaz Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Dziś w Łodzi mieszkańców też Słońce obudziło, istnieje szansa, że nie będziemy jechać w deszczu, a że zimno - jest to u nas w czerwcu całkiem normalne ;]
MarcinGoluch Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Napisano 1 Czerwca 2009 W piątek trasa będzie na bank, pytanie czy zorganizowana czy na własną rękę to już pozostawiam do indywidualnych przemyśleń. Dzisiaj na pograniczu Wlkp i Dolnego Śląska słonko i gorąco więc jadę docierać nowy łańcuch . Przypominam się o danych meldunkowych i deklaracjach jeśli chodzi o śniadania(sobota, niedziela) i ogniska(piątek, sobota).
zabiel17 Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Marcin to znaczy, że ognisko w piątek też przewidziane jest?
Ukasz Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 no teraz nad Świdnicą i Wielką Sową pełne słonko ...
arek_wro Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 ... na dole (zaraz przy początku podjazdu do schroniska) jest parking ogrodzony i zamykany, chyba 5zico brali za dzionek Chyba za stary jestem na ten mlodziezowy slang Czy to znaczy 50 polskich zlotych? Masz na mysli ten parking po drugiej stronie drogi, niemal naprzeciw podjazdu do Orla?
MarcinGoluch Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Napisano 1 Czerwca 2009 Marcin to znaczy, że ognisko w piątek też przewidziane jest? W wątku który przykleiłem jest info o dwóch ogniskach. Piątek na luzie zapoznawczy itp, a sobota z losowaniem i być może jakaś mała projekcja jak się uda ściągnąć rzutnik i ekran. Pozdrawiam! Marcin
nabial Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 takie zapytanko do miejscowych - jak sie ubieracie wyjezdzajac za kilka h smigania po waszych szczytach? bo skoro u mnie ma byc 15-20st, to na waszych wysokosciach kolo 10 i chyba trzeba bedzie wziac ocieplane gatki i rekawice hyhy bo ja zmazluch jestem jeszcze sie okaze, ze w czerwcu w kominiarce wyskocze
jarekwer Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Panowie i Panie Myślę że w piątek to jakiś zorganizowany wyjazd mógłby być. Ja i Yacek84 będziemy przed 12 więc proponuje ok 14-15 jakiś wypad. W końcu coś musimy leczyć przy ognisku Może mała orientacyjna lista tych którzy przyjadą w piątek przed południem?
inferek Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 To nie jakieś alpy ;p tu standart - krótki rękaw i spodenki, ewentualnie na zjazdach bluza, nawet jak jest zimno to jest gdzie sie rozgrzać, bo trasy są monotonne ;p caly czas pod gorke albo z górki (wyolbrzymiam) ;] nie ma co przesadzac z tymi ciuchami, jak nie bedzie padać to normalny strój prawdziwnego kolarza starczy, nie ma za dużej róznicy temperatur miedzy lasami a miastami. Część grupy przyjezdza pociągiem do Wałbrzycha (okolo 11) i kierują sie albo wprost na Orła albo do Głuszycy szybobusem i wtedy na Orła, doprowadzmy ich do schronska, moze na 14 bedziemy akurat
Patryke Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 To trzeba się zgadać co do tego parkingu na samochody, lepiej załatwić na dole przed schroniskiem, bo jak walnie deszcz to będzie mała lipa z wjazdem pod nie same... Sporo osób wybiera się 4-kołowcem? Ja na 100 %
thrawn Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Hejka Ja i evo07 będziemy w piatek około 9-10 na parkingu pod schroniskiem. Pewnie przejedziemy się zwiedzić Osówkę poki większość zlotowiczów nie dotrze na miejsce, a potem chętnie w większym składzie uderzymy gdzies w teren. Może trafią się jeszcze z samego rana jacyś chętni na Osówkę Pozdrower
Rulez Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Proszę nie za wcześnie ten wyjazd, też się wybieram , ale przed 14 mogę nie dotrzeć, na 99% autem.
miciu22 Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 Ja najprawdopodobniej będę już w czwartek wieczorem w schronisku, więc na Osówkę jak i popołudniowe śmiganko bym się pisał
Ukasz Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 hehe zico = się złotówka ... ja już nie młodzieżowy wiekiem ... żona dzieć brzuchol piwny i te sprawy ale jakoś mi zostało parę slangów, zwłaszcza dzięki internetowi ... to nie parking naprzeciwko tylko za tym przyklejonym płotem do wjazdu na Orła... ----- co do ubioru na masywie Sowy wisi wskaźnik wszystko mówiący: wskażnik pogody Sowa <-o taki odczyta się z rana i można jechać ... --- co do tras proponuję żeby w sobotę pierwsze co całą ekipą wtoczyć się na Sowę po pamiątkową fote z najwyższego szczytu i stamtąd już jest wiele możliwości dla różnie zaawansowanych bo patrząc na wypowiedzi co niektórych to zapychają (<- młodzieżowa wstawka hehe) nieźle ... ja tam raczej uprawiam "ojcowskie" tempo ... a dystans nie gra roli (no powiedzmy do max 120km w górach potem brzuch piwny krzyczy o uzupełnienie - np. przy grilllu) ... ----- co do projektoraa super wprawa na wieczór, mogę przytargać też z dwa nasze filmy .np z Jury i z chęcią oglądnął inne tereny ..
MarcinGoluch Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Napisano 1 Czerwca 2009 A ja mam prośbę. Czy będziemy mieli jakiegoś speca od Avidów ? Kij wie czy mam nie dotarte klocki, lekko zaoliwione czy coś z hamulcem. Będę wdzięczny jeżeli ktoś weźmie jakiś odtłuszczacz bo mogę zostać w pewnym momencie bez hampli. Szlag mnie z tym hamplem trafi wrrrrrr!
maciejtca Napisano 1 Czerwca 2009 Napisano 1 Czerwca 2009 wezme spreja motorex i zestaw do odpowietrzenia p.s. ja bede szukal speca od RP23
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.