Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano
tak wiec rogi do goory i damy rade ;)

ps. sluchajcie (Marcin, Tobo i reszta) czy w PT planujecie regularna przejazdzke? na zasadzie ze ok 12 jestesmy upakowani w schronisku i lecimy sobie np od 13-19 na przejazdzke?

czy dopiero w sobote trasa? pytam bo nie wiem czy brac urlop na piatek.. bo w sobote musze byc we wro na weselu zdaje sie na 16.. wiec ok 14 wyjade z orla :P i wrooce w niedziele na sniadanie ;)

Kłaniam,

Co to jest wogóle za pytanie "czy w piątek robimy jakąś traskę"? Toć nie po to Wybrzeże nadciąga rankiem-świtkiem w piątek aby siedzieć cały dzionek w schronisku. I to choćby spadł goowniany deszcz <_<

OSTRO!

I.

Napisano

Taka oto wersje chcialem uslyszec <_<

tak wiec jutro skladam wniosek o "walic piatek" i widzimy sie w piatek na szlaku :P

zapewne odpuszcze sobie pkp wiec bede pewnie przed 12 ;)

Napisano

ja od poczatku myslalem zeby gdzies w piatek pojechac

przeciez kolo 16tej bedzie juz sporo ludzi wiec do tej 20tej mozna gdzies pojezdzic.

Napisano

hmm

jak to czytam zaczynam się zastanawiać nad piątkowym urlopem :)...

pod schronisko da się wjechać autkiem, tylko stromo, nawet bardzo i szuterek... nie wiem tylko jak w razie co "zparkować" tam x-dziesiąt aut...za to na dole (zaraz przy początku podjazdu do schroniska) jest parking ogrodzony i zamykany, chyba 5zico brali za dzionek, jest tam jakiś domek tylko nie wiem czy właściciele są teraz, trzeba by pogadać i może tam zapakować wszystkie auta, nie strzeżone (no tyle że ktoś tam mieszka i wysoki płot) ale to zawsze lepiej niż na łące pod schroniskiem... w końcu to Polska i na parkingach w Rzeczce widnieją znaki UWAGA ZŁODZIEJ !! :D z namalowanym panem wybijającym szybę hehe chyba od tak nikt ich sobie tam nie powiesił ...

meteo:

dziś pogoda lekko się poprawiła, z rana nawet widać szczyt Sowy... jest nadzieja.

Napisano

Dziś w Łodzi mieszkańców też Słońce obudziło, istnieje szansa, że nie będziemy jechać w deszczu, a że zimno - jest to u nas w czerwcu całkiem normalne ;]

Napisano

W piątek trasa będzie na bank, pytanie czy zorganizowana czy na własną rękę to już pozostawiam do indywidualnych przemyśleń.

Dzisiaj na pograniczu Wlkp i Dolnego Śląska słonko i gorąco więc jadę docierać nowy łańcuch :).

Przypominam się o danych meldunkowych i deklaracjach jeśli chodzi o śniadania(sobota, niedziela) i ogniska(piątek, sobota).

Napisano
... na dole (zaraz przy początku podjazdu do schroniska) jest parking ogrodzony i zamykany, chyba 5zico brali za dzionek

Chyba za stary jestem na ten mlodziezowy slang ;) Czy to znaczy 50 polskich zlotych? Masz na mysli ten parking po drugiej stronie drogi, niemal naprzeciw podjazdu do Orla?

Napisano
Marcin to znaczy, że ognisko w piątek też przewidziane jest?

W wątku który przykleiłem jest info o dwóch ogniskach.

Piątek na luzie zapoznawczy itp, a sobota z losowaniem i być może jakaś mała projekcja jak się uda ściągnąć rzutnik i ekran.

Pozdrawiam!

Marcin

Napisano

takie zapytanko do miejscowych - jak sie ubieracie wyjezdzajac za kilka h smigania po waszych szczytach? bo skoro u mnie ma byc 15-20st, to na waszych wysokosciach kolo 10 i chyba trzeba bedzie wziac ocieplane gatki i rekawice ;) hyhy bo ja zmazluch jestem

jeszcze sie okaze, ze w czerwcu w kominiarce wyskocze :D

Napisano

Panowie i Panie

Myślę że w piątek to jakiś zorganizowany wyjazd mógłby być. Ja i Yacek84 będziemy przed 12 więc proponuje ok 14-15 jakiś wypad. W końcu coś musimy leczyć przy ognisku ;) Może mała orientacyjna lista tych którzy przyjadą w piątek przed południem?

Napisano

To nie jakieś alpy ;p tu standart - krótki rękaw i spodenki, ewentualnie na zjazdach bluza, nawet jak jest zimno to jest gdzie sie rozgrzać, bo trasy są monotonne ;p caly czas pod gorke albo z górki (wyolbrzymiam) ;] nie ma co przesadzac z tymi ciuchami, jak nie bedzie padać to normalny strój prawdziwnego kolarza starczy, nie ma za dużej róznicy temperatur miedzy lasami a miastami.

Część grupy przyjezdza pociągiem do Wałbrzycha (okolo 11) i kierują sie albo wprost na Orła albo do Głuszycy szybobusem i wtedy na Orła,

doprowadzmy ich do schronska, moze na 14 bedziemy akurat ;)

Napisano

To trzeba się zgadać co do tego parkingu na samochody, lepiej załatwić na dole przed schroniskiem, bo jak walnie deszcz to będzie mała lipa z wjazdem pod nie same...

Sporo osób wybiera się 4-kołowcem?

Ja na 100 % ;)

Napisano

Hejka

Ja i evo07 będziemy w piatek około 9-10 na parkingu pod schroniskiem. Pewnie przejedziemy się zwiedzić Osówkę poki większość zlotowiczów nie dotrze na miejsce, a potem chętnie w większym składzie uderzymy gdzies w teren.

Może trafią się jeszcze z samego rana jacyś chętni na Osówkę ;)

Pozdrower

Napisano

Ja najprawdopodobniej będę już w czwartek wieczorem w schronisku, więc na Osówkę jak i popołudniowe śmiganko bym się pisał ;)

Napisano

hehe zico = się złotówka ;) ... ja już nie młodzieżowy wiekiem ... żona dzieć brzuchol piwny i te sprawy ale jakoś mi zostało :D parę slangów, zwłaszcza dzięki internetowi ...

to nie parking naprzeciwko tylko za tym przyklejonym płotem do wjazdu na Orła...

-----

co do ubioru na masywie Sowy wisi wskaźnik wszystko mówiący:

wskażnik pogody Sowa <-o taki

odczyta się z rana i można jechać ...

---

co do tras proponuję żeby w sobotę pierwsze co całą ekipą wtoczyć się na Sowę po pamiątkową fote z najwyższego szczytu i stamtąd już jest wiele możliwości dla różnie zaawansowanych ;)

bo patrząc na wypowiedzi co niektórych to zapychają (<- młodzieżowa wstawka hehe) nieźle ... ja tam raczej uprawiam "ojcowskie" tempo ... a dystans nie gra roli (no powiedzmy do max 120km w górach potem brzuch piwny krzyczy o uzupełnienie - np. przy grilllu) ...

-----

co do projektoraa super wprawa na wieczór, mogę przytargać też z dwa nasze filmy .np z Jury i z chęcią oglądnął inne tereny ..

Napisano

A ja mam prośbę. Czy będziemy mieli jakiegoś speca od Avidów :(? Kij wie czy mam nie dotarte klocki, lekko zaoliwione czy coś z hamulcem. Będę wdzięczny jeżeli ktoś weźmie jakiś odtłuszczacz bo mogę zostać w pewnym momencie bez hampli.

Szlag mnie z tym hamplem trafi wrrrrrr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...