Ukasz Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 Patrząc na podjazd asfaltem w Sierpnicy ... w razie dobrej pogody... nie wiem czy z Głuszycyy nie lepiej tym szerokim szutrem koło stawów ..to chyba wylot żółtym rowerowym Jest to w miarę łagodny podjazd, szeroki i twardy szuter z małym nachyleniem, Głuszyca - masyw Sobonia, na rozdroże nad Moszną (tu wypad z zółtego i dalej niemal płasko) potem Grządki, szczytem nad Sierpnicę i dalej kawałek do Rzeczki asfaltem... z mapą w ręce nie zginiecie;) ) powinno polecieć gładko... załączam mapkę ..
MarcinGoluch Napisano 30 Maja 2009 Autor Napisano 30 Maja 2009 UWAGA Nadal nie otrzymałem od wszystkich danych meldunkowych do schroniska. Proszę o przesłanie: * imię i nazwisko * adres zameldowania * numer dowodu tożsamości Druga sprawa to proszę o przesłanie deklaracji czy chcecie brać śniadania i ognisko? Na dwa dni przez Zlotem muszę podać wstępną listę chętnych. Koszt śniadania 10zł (Śniadanie w formie ciepłej - /może nie koniecznie makaron?/ wydawany na porcje w skład śniadań wchodzi: jajecznica/ parówka z wody, zestaw wędlin i serów, twaróg, dżem, pieczywo, kawa, herbata, pomidor, ogórek) Koszt ogniska 6zł ? tu mam info, że w koszt wchodzi kiełbaska(co do ilości trwają negocjacje), cała otoczka czyli ketchup, musztarda i cała otoczka żeby nikt nie biegał po patyki na opał itp.
agenciara Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 no właśnie, bliżej piątku prosimy o relację w sprawie pogody...... bo zmarzluchy z nizin przyjeżdżają i nie wiedzą co upchnąć w sakwy
Sel Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 W skrócie opowiem jak jest teraz.. chłodno, mokro, bez bluzy ani rusz, w krótkich spodenkach jeździć można ale na górę coś cieplejszego lepiej
agenciara Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 nie dooopppssszzee brrrrrrr w razie czego będę jeździć w śpiworze... i chyba nawet znam taka osobę która by również tego spróbowała buhaha
Ukasz Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 co do ogniska to chyba muss ... zróbcie obiowiązkowe bo co reszta ?? będzie siedzieć i patrzeć ?? wtedy zrobicie i losowanie.. zresztą koszt niewielki więc ludziska przeżyją .. po paru km jazdy przyda się kiełba każdemu... co do śniadania dam znać na PW.. pogoda nie gra roli .. ważny nastrój ... a zanosi się na pozytywnie nakręcony.. pozdro
Ecia Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 No, właśnie nie każdemu, bo ja na kiełbę nie reflektuję . Chyba, że jest możliwość zamiany np. na serek w typie oscypka albo coś innego niemięsnego, co się fajnie na ognisku przypieka
jarekwer Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Witam Co do ogniska to ja jestem też za tym aby było obowiązkowe. Niezła zabawa będzie wieczorkiem. Tym bardziej że w piwnicy piwko a może i da radę kija wystawić obok ogniska. Jeśli już wiecie jakieś konkrety odnośnie tras to napiszcie proszę. Mam nadzieje że znajdzie się coś dla mniej wytrzymałych. No i jeśli możecie napiszcie jakie rzeczy bierzecie lub co wydaje wam się że będzie niezbędne podczas wyjazdu.
agenciara Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Ecia... a może banany z ogniska sobie upieczemy??
Nawrotek Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Polecam Wam wziąć mimo wszystko lepsze oponki. Takie ulewy z gradem u nas teraz są i mają być do czwartku , że na 100% przyda się lepszy bieżnik... Oby od piątku była pogoda ok...
Qba66 Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Do czwartku lać? Widać prognoza pogody - prognozie nie równa.. Ja słucham na bieżąco w tv i oglądam w necie. Wszędzie mówili, że od środy ma nie padać, choć ciepło też nie będzie... Kurcze, trzeba zmienić listę ciuchów i zapakować więcej jakiś ciepłych ubrań..
zabiel17 Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Na razie leje i leje i końca nie widać. Ja w TV słyszałem,że od wtorku ma być podobno tylko lepiej- ile w tym prawdy, okaże się we wtorek:)
Qba66 Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 No oby to jak najszybciej przestało padać. Wiadomo ciepłe ciuchy swoje ważą i zajmują sporo miejsca... Błoto, błotem.. ale żeby nie padało przynajmniej.
zabiel17 Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 jak tak dalej będzie, to na zlot zabieram długie spodnie ocieplane przeznaczone na zimę, cobym nie zmarzł po nogach
kos Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 hmmm z tego co mowi nawrotek i wszyscy powyżej co widzę to z okolic, to wynika ze warto wziasc kilka kompletów opon
Ecia Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Opon jak opon, ale klocków na pewno . Agenciara: z bananami to niezły pomysł . I bitą śmietanę zamiast musztardy ...
agenciara Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Ecia... bita śmietana i lody blisko takie sobie życzymy menu do ogniska hehe p.s. jeszcze nie było takich imprez, zawodów, że jak ja jestem to jest zła pogoda... uszy do góry
Qba66 Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 No no, to liczę na Ciebie Agenciara! U mnie na śląsku o dziwo już trochę się rozpogodziło, choć rano i popołudniu było okropnie.
Ecia Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 No, u nas, o dziwo, też, choć przez pierwszą połowę dnia pioruny waliły, aż miło
Nawrotek Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_...=0u&id=1129 Tutaj można sprawdzać w sumie pogodę Jak na razie słonko wyszło - błotko niech będzie - w mtb jest obowiązkowe, byle by nie padało........
Ecia Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Byleby przede wszystkim burz nie było - zlewę przeżyjemy
Sel Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Jutro będzie pogoda ! Musi być Oj ciężko będzie na moich semi-slickach Widzę że zakup bluzy na rower musi się przyspieszyć :>
Szoppers Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Po wczorajszym enduro trophy powiem tak.. po 30 minutach jazdy w wazacym 10kg ubraniu i walczac o zycie co chwile, deszczu_sie_nie_odczuwa jedynie po zatrzymaniu jest dokuczliwy.. wiec prosta metoda.. nie zatrzymywac sie.. bo wiadomo.. kto hamuje ten nie wygrywa tak wiec rogi do goory i damy rade ps. sluchajcie (Marcin, Tobo i reszta) czy w PT planujecie regularna przejazdzke? na zasadzie ze ok 12 jestesmy upakowani w schronisku i lecimy sobie np od 13-19 na przejazdzke? czy dopiero w sobote trasa? pytam bo nie wiem czy brac urlop na piatek.. bo w sobote musze byc we wro na weselu zdaje sie na 16.. wiec ok 14 wyjade z orla i wrooce w niedziele na sniadanie
Ecia Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Zdaje się, że jakaś ekipa na piątek się zbiera. My też będziemy w Orle już w piątek, więc jak najbardziej reflektujemy
Rulez Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 Jeszcze pytanko, bo nie jestem pewny , padaczką na 4 kółkach da się dojechać pod samo schronisko (tak tam coś piszą na stronie) ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.