Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Patrząc na podjazd asfaltem w Sierpnicy ... w razie dobrej pogody...

nie wiem czy z Głuszycyy nie lepiej tym szerokim szutrem koło stawów ..to chyba wylot żółtym rowerowym

Jest to w miarę łagodny podjazd, szeroki i twardy szuter z małym nachyleniem, Głuszyca - masyw Sobonia, na rozdroże nad Moszną (tu wypad z zółtego i dalej niemal płasko) potem Grządki, szczytem nad Sierpnicę i dalej kawałek do Rzeczki asfaltem... z mapą w ręce nie zginiecie;) )

powinno polecieć gładko...

załączam mapkę ..

post-120296-1243696660_thumb.jpg

Napisano

UWAGA

Nadal nie otrzymałem od wszystkich danych meldunkowych do schroniska.

Proszę o przesłanie:

* imię i nazwisko

* adres zameldowania

* numer dowodu tożsamości

Druga sprawa to proszę o przesłanie deklaracji czy chcecie brać śniadania i ognisko? Na dwa dni przez Zlotem muszę podać wstępną listę chętnych.

Koszt śniadania 10zł (Śniadanie w formie ciepłej - /może nie koniecznie makaron?/ wydawany na porcje w skład śniadań wchodzi: jajecznica/ parówka z wody, zestaw wędlin i serów, twaróg, dżem, pieczywo, kawa, herbata, pomidor, ogórek)

Koszt ogniska 6zł ? tu mam info, że w koszt wchodzi kiełbaska(co do ilości trwają negocjacje), cała otoczka czyli ketchup, musztarda i cała otoczka żeby nikt nie biegał po patyki na opał itp.

Napisano

no właśnie, bliżej piątku prosimy o relację w sprawie pogody...... bo zmarzluchy z nizin przyjeżdżają i nie wiedzą co upchnąć w sakwy :D

Napisano

W skrócie opowiem jak jest teraz.. chłodno, mokro, bez bluzy ani rusz, w krótkich spodenkach jeździć można ale na górę coś cieplejszego lepiej :D

Napisano

nie dooopppssszzee brrrrrrr w razie czego będę jeździć w śpiworze... ;) i chyba nawet znam taka osobę która by również tego spróbowała buhaha :)

Napisano

co do ogniska to chyba muss ;) ... zróbcie obiowiązkowe bo co reszta ?? będzie siedzieć i patrzeć ?? wtedy zrobicie i losowanie..

zresztą koszt niewielki więc ludziska przeżyją .. po paru km jazdy przyda się kiełba każdemu...

co do śniadania dam znać na PW..

pogoda nie gra roli :) .. ważny nastrój ... a zanosi się na pozytywnie nakręcony..

pozdro

Napisano

No, właśnie nie każdemu, bo ja na kiełbę nie reflektuję :) .

Chyba, że jest możliwość zamiany np. na serek w typie oscypka albo coś innego niemięsnego, co się fajnie na ognisku przypieka :)

Napisano

Witam

Co do ogniska to ja jestem też za tym aby było obowiązkowe. Niezła zabawa będzie wieczorkiem. Tym bardziej że w piwnicy piwko a może i da radę kija wystawić obok ogniska.

Jeśli już wiecie jakieś konkrety odnośnie tras to napiszcie proszę. Mam nadzieje że znajdzie się coś dla mniej wytrzymałych. No i jeśli możecie napiszcie jakie rzeczy bierzecie lub co wydaje wam się że będzie niezbędne podczas wyjazdu.

Napisano

Polecam Wam wziąć mimo wszystko lepsze oponki. Takie ulewy z gradem u nas teraz są i mają być do czwartku , że na 100% przyda się lepszy bieżnik... Oby od piątku była pogoda ok...

Napisano

Do czwartku lać? :( Widać prognoza pogody - prognozie nie równa.. Ja słucham na bieżąco w tv i oglądam w necie. Wszędzie mówili, że od środy ma nie padać, choć ciepło też nie będzie... ;) Kurcze, trzeba zmienić listę ciuchów i zapakować więcej jakiś ciepłych ubrań..

Napisano

Na razie leje i leje i końca nie widać. Ja w TV słyszałem,że od wtorku ma być podobno tylko lepiej- ile w tym prawdy, okaże się we wtorek:)

Napisano

No oby to jak najszybciej przestało padać. Wiadomo ciepłe ciuchy swoje ważą i zajmują sporo miejsca... Błoto, błotem.. ;) ale żeby nie padało przynajmniej.

Napisano

jak tak dalej będzie, to na zlot zabieram długie spodnie ocieplane przeznaczone na zimę, cobym nie zmarzł po nogach ;)

Napisano

hmmm z tego co mowi nawrotek i wszyscy powyżej co widzę to z okolic, to wynika ze warto wziasc kilka kompletów opon ;)

Napisano

Opon jak opon, ale klocków na pewno :( .

Agenciara: z bananami to niezły pomysł :D . I bitą śmietanę zamiast musztardy ;) ...

Napisano

Ecia... bita śmietana i lody blisko :D takie sobie życzymy menu do ogniska hehe ;)

p.s. jeszcze nie było takich imprez, zawodów, że jak ja jestem to jest zła pogoda... uszy do góry ;)

Napisano

No no, to liczę na Ciebie Agenciara! <_< U mnie na śląsku o dziwo już trochę się rozpogodziło, choć rano i popołudniu było okropnie. B)

Napisano

Jutro będzie pogoda ! Musi być :D

Oj ciężko będzie na moich semi-slickach :P Widzę że zakup bluzy na rower musi się przyspieszyć :>

Napisano

Po wczorajszym enduro trophy powiem tak.. po 30 minutach jazdy w wazacym 10kg ubraniu i walczac o zycie co chwile, deszczu_sie_nie_odczuwa :P

jedynie po zatrzymaniu jest dokuczliwy.. wiec prosta metoda.. nie zatrzymywac sie.. bo wiadomo.. kto hamuje ten nie wygrywa :D

tak wiec rogi do goory i damy rade :P

ps. sluchajcie (Marcin, Tobo i reszta) czy w PT planujecie regularna przejazdzke? na zasadzie ze ok 12 jestesmy upakowani w schronisku i lecimy sobie np od 13-19 na przejazdzke?

czy dopiero w sobote trasa? pytam bo nie wiem czy brac urlop na piatek.. bo w sobote musze byc we wro na weselu zdaje sie na 16.. wiec ok 14 wyjade z orla :D i wrooce w niedziele na sniadanie :D

Napisano

Zdaje się, że jakaś ekipa na piątek się zbiera. My też będziemy w Orle już w piątek, więc jak najbardziej reflektujemy <_<

Napisano

Jeszcze pytanko, bo nie jestem pewny , padaczką na 4 kółkach da się dojechać pod samo schronisko (tak tam coś piszą na stronie) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...