Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2009 Mod Team Napisano 22 Lutego 2009 Troszku sie niedoprecyzowalem Chodzilo mi raczej jak wyglada dojazd rowerem ze schroniska do Jaworzyny. Czy jezd bardzo wyboiscie i wogole... Czy trzeba sie duzo wdrapywac pod gorki itp... Moj plan zakladal dojazd do Swidnicy i dalej do Jaworzyny per pedal OSTRO! I.
inferek Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Ze Świdnicy to już płasciutko jest ku Jaworzynie, droga przyjemna pomiędzy polami uprawnymi (stanu asfaltu nie znam bo wszystko pod płaszczem zimy jest:) ) http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&lo...amp;x=0&y=0 na hybrydzie dobrze widać
arek_wro Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Z całym szacunkiem dla mojego rodzinnego miasta, ale z połączeniami kolejowymi ze Świdnicy jest faktycznie dość kiepsko. Z Jaworzyny powinno być lepiej. Ze Świdnicy do Jaworzyny jest jakieś 10 km po płaskim. Asfalt może nie jest tragiczny, ale droga dość wąska i bywa ruchliwa, dlatego wydaje mi się, że z drogi będącej przedłużeniem ul. Sikorskiego lepiej odbić w prawo na wsie Tomkowa i Bolesławice i w Bolesławicach odbić w lewo na Jaworzynę. Nawierzchnia gorsza ale ruch mniejszy, więc bezpieczniej.
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2009 Mod Team Napisano 22 Lutego 2009 Klaniam, Podziekowal bardzo za informacje. na razie teoretyzuje nad najdogodniejszym powrotem. Jeszcze troche poanalizuje rozklady PKP (a takze Ryanair'a lub Wizz'a ) i sie cos wymysli. MarcinGoluch , to jak tam jest z koniecznoscia zwolnienia schroniska? Niedziela czy mozna oficjalnie przebywac do poniedzialku rano? OSTRO! I.
arroyo Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Ja planuję przyjechać kilka dni wcześniej, z tym, że pkp jedzie do jaworzyny i wtedy albo czekałbym 3 godziny na szynobus, chociaż nie wiem jak wtedy z transportem roweru, albo ruszyłbym rowerem do świdnicy, a tutaj z kolei nie wiem jak z bagażem. Pewnie musiałbym pożyczyć od kolegi spory plecak podróżny i jakoś przeboleć te 10km drogi, bagażnika montować specjalnie nie będę, a chciałbym pobyć w świdnicy i okolicach przez jakieś 10dni. Ze świdnicy do schroniska orzeł jest zaledwie 30km więc wybiorę się rowerem i z lekkim bagażem, może nawet zgadam się z użytkownikami ze świdnicy i ruszylibyśmy razem?
MarcinGoluch Napisano 22 Lutego 2009 Autor Napisano 22 Lutego 2009 MarcinGoluch , to jak tam jest z koniecznoscia zwolnienia schroniska? Niedziela czy mozna oficjalnie przebywac do poniedzialku rano? Nam doba prawdopodobnie się skończy ok godz 14 czyli tak samo jak doba hotelowa. Jak opłacisz następną to nie ma problemu z pozostaniem. Zresztą kilka osób tak planuje więc zaznaczę przy najbliższej rozmowie, że dajmy na to 10miejsc będzie w dłuższym okresie zajęte niż planowane 2dni.
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2009 Mod Team Napisano 22 Lutego 2009 Podziekowal... Zatem kolejne pytansko: czy ktos z lokalsow planuje zostac cala niedziele tak aby robic za przewodnika dla ewentualnych chetnych (znaczy sie naprzyklad ja )na niedzielna traske? OSTRO! I.
Ecia Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Skoro tak, to my z Księciem prawdopodobnie też zostaniemy - Marcin, gdybyś informował o tym zarząd schroniska, to nasza dwójka będzie raczej na pewno zajęta do poniedziałku
Nawrotek Napisano 23 Lutego 2009 Napisano 23 Lutego 2009 Ja tam mogę nawet i 2 tyg siedzieć xD Mi się w czerwcu do szkoły wyjątkowo będzie nieśpieszno Jakby ktoś miał problemy z gratami to ja śmiało za parking auta mogę zrobić jak i w domu coś komuś przechować xD
MarcinGoluch Napisano 23 Lutego 2009 Autor Napisano 23 Lutego 2009 Rozmawiałem z Boss'em schroniska. Doba rozpoczyna się o 14.00 a kończy o 10.00 dnia następnego. Część miejsc będzie dostępnych już ok. godz. 11-12. Z zostawieniem gratów dla osób które pojawią się wcześniej nie będzie problemów. Co do możliwości rezerwacji miejsc na niedziela/poniedziałek musimy dać info na początku Maja ile było by chętnych osób. Na chwile obecną nie ma problemów z taką rezerwacją. Szanowni Państwo temat Zlotu wystartował dokładnie 6 Listopada(110dni temu) ubiegłego roku a mamy 23 Luty(zostało 103dni ). To co się wydawalo takie odległe zapierdzela jak cholera i nim się spostrzezemy widzimy się w Orle. Bo w końcu nasza kiełbasa jest lepsza od ich kiełbasy . Pozdrawiam i zapraszam do zapisów! Marcin
Szoppers Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 Co do niedzieli to nie mam zamiaru sie wyniesc stamtad przed zmierzchem tez musimy walnac traske..
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Lutego 2009 Mod Team Napisano 24 Lutego 2009 ...no to robi sie ekipa OSTRO! I.
weberwrc Napisano 24 Lutego 2009 Napisano 24 Lutego 2009 ekipa bedzie wielka ....i jeszcze sie powiększy....myślę że dużo osób sie zapisze tak na miesiąc przed zlotem (sprawy urlopu itp.) Myślę że do 100 osób dobijemy
Kubusiowa Napisano 25 Lutego 2009 Napisano 25 Lutego 2009 już grupa robi spore wrażenie, a co będzie dalej? Tamtejsi pomyślą że Tour de Polon mają u siebie http://images13.fotosik.pl/94/55f5c55a87dbdc41med.jpg
Xanagaz Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 jak ktoś szuka alternatywy dla kolei to Cena ta sama
Ecia Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Oni ten środek lokomocji wynajmują? Jeśli jeszcze nie - powinni to przemyśleć, sukces gwarantowany
weberwrc Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 bardzo profesjonalny montaż rowerów do bagażnika ...OPASKI ZAMOZACISKOWE tzw."trytytki" I jeszcze takie szybkie pytanie : o ktorej trzeba byc w piatek na miejscu ? (od ktorej mozna sie wciskac do pokoju ?)
Gevera Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Foto-ful profeska Ja z Robertem prawdopodobnie zostaniemy też na dłużej Chwilowo to żremy czipsy i pijemy sprajta, ale formę na desce budowaliśmy i jak się cieplej zrobi, to sie zaprzysięgamy formę na rowerze budować
Kubusiowa Napisano 28 Lutego 2009 Napisano 28 Lutego 2009 weberwrc czytaj trochę wyżej na temat przyjazdu w piątek bo nasz Robaczek (MarcinGoluch) wszystko napisał
weberwrc Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Doba rozpoczyna się o 14.00 a kończy o 10.00 dnia następnego. Część miejsc będzie dostępnych już ok. godz. 11-12. Z zostawieniem gratów dla osób które pojawią się wcześniej nie będzie problemów. Co do możliwości rezerwacji miejsc na niedziela/poniedziałek musimy dać info na początku Maja ile było by chętnych osób. Na chwile obecną nie ma problemów z taką rezerwacją. proponuje zamiescic to w tym temacie glownym o zlocie
Fifi Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 A mnie nadal po wejściu na baner zlotu wywala na stronę główną...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.