Skocz do zawartości

[Zlot]Pierwszy ogólnokrajowy międzynarodowy Zlot Forumrowerowe.org

MarcinGoluch

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin

jedna sprawa, o której wspomniał mi jeden z użytkowników. Chodzi o imiona i same osoby. Wiadomo, jak to na zlotach, może być zamieszanie bo nie wiadomo kto jest kto. Propozycja jest taka: stworzyć przypięty temat, gdzie uczestnicy zlotu wrzucą swoje AKTUALNE zdjecia no i podpiszą to imieniem, co by jasność była

• Mod Team
jedna sprawa, o której wspomniał mi jeden z użytkowników. Chodzi o imiona i same osoby. Wiadomo, jak to na zlotach, może być zamieszanie bo nie wiadomo kto jest kto. Propozycja jest taka: stworzyć przypięty temat, gdzie uczestnicy zlotu wrzucą swoje AKTUALNE zdjecia no i podpiszą to imieniem, co by jasność była

eeee-tam.... Imiona, zdjecia... Dojedziemy na Zlot to sie tam poznamy...

OSTRO!

I.

To żaden problem. Mozna nawet zrobić to na zwykłej białej koszulce jako prasowanka :D.

Wiem, że dla niektorych dojeżdżających z wiekszej odległości koszty będą całkiem spore więc nie chce się rozkręcać z propozycjami żeby ludzie nie rezygnowali. Jak zamkniemy liste poda się to pod dyskusje i wtedy zobaczymy co i jak. Zamówienie takich koszulek to pikuś i można załatwić błyskawicznie.

co do koszulek - fajny pomysl.

co do zbioru zdjec/imion i nickow uczestnikow - ja bede nalegal.

bylem na zlocie z innego forum, gdzie bylo nie wiecej niz 30 osob i mialem z tym klopot zeby zapamietac wszystkich.

jesli to dla reszty nie problem oczywiscie dla chetnych niech przesla swoje zdjecia. byloby fajnie gdyby takie info bylo zebrane w jednym miejscu. wiem ze gdzies jest temat gdzie ten kto chce wpina swoje fotki, ale wg mnie to nie to samo.

Zgadza się nikt tego nie poruszał poza właścicielem schroniska :). Już podczas pierwszej rozmowy zaznaczył, że otrzymujemy klucz i miejsce do składowania rowerów które będzie pod kilkoma zamkami. Będzie to zamknięta świetlica w schronisku.

i chyba wszystko jasne.

Kubusiowa na regionalnym wspomniała o zniżkach dla "nie studentów" na PKP ;).

Ciężko to wyszperać ale powiem, że jest taka zniżka jak "Ty i 1,2,3". Pierwszy bilet płatny 100% ale trzy kolejne już 30% zniżki. Rozliczając to na kilka osób które będzie jechało wychodzi całkiem ciekawa zniżka.

Mamy coraz więcej chętnych i wpisanych. Wiem że jest sporo osób które chętnie by pojechały ale nie wiedzą czy ktoś z ich rejonu się wybiera. Na chwile obecną już mamy caly kraj "pocięty" Wałbrzych, Szczecin, 3Miasto, Rzeszów, Katowice, Warszawa. Są też Zlotowicze na Trasach dojazdowych z w/w miejscowości. Jeżeli ktoś się boi że sam będzie jechał to nie ma takiej obawy !

Pozdrawiam!

Marcin

Kubusiowa na regionalnym wspomniała o zniżkach dla "nie studentów" na PKP :D.

Ciężko to wyszperać ale powiem, że jest taka zniżka jak "Ty i 1,2,3". Pierwszy bilet płatny 100% ale trzy kolejne już 30% zniżki. Rozliczając to na kilka osób które będzie jechało wychodzi całkiem ciekawa zniżka.

Mamy coraz więcej chętnych i wpisanych. Wiem że jest sporo osób które chętnie by pojechały ale nie wiedzą czy ktoś z ich rejonu się wybiera. Na chwile obecną już mamy caly kraj "pocięty" Wałbrzych, Szczecin, 3Miasto, Rzeszów, Katowice, Warszawa. Są też Zlotowicze na Trasach dojazdowych z w/w miejscowości. Jeżeli ktoś się boi że sam będzie jechał to nie ma takiej obawy !

Pozdrawiam!

Marcin

Jeśli chodzi o tą zniżkę to potwierdzam, tylko muszę sprawdzić, czy ta promocja też obejmuje studentów. Jak już będziemy wiedzieli jakim pociągiem będziemy pomykać, to można zrobić rozpiskę na jakich stacjach on się zatrzymuje i się domówić z ludzmi z danych terenów, że będziemy w oknie z wywieszoną głową nawoływać forumowiczów :);) Nikt nie będzie sam :)

Jak będziesz miała takie zniżki na transport, przyjedziesz prawie za darmo to p[odliczymy Cię więcej za nocleg :woot:.

Pomysł dobry ale radze sprawdzić czy zniżki się sumują bo nie jestem o tym przekonany.

na pewno mogą skorzystać ze zniżki osoby które jadą z tej samej stacji do tej samej stacji docelowej i mają bilety tej samej klasy.

Marcin Marcin chcesz mi więcej naliczyć no ładnie, ładnie :P ale wiesz co, ja o tym obiecanym piwie nie zapomniałam :P no i dlatego przyjadę na Zlot :P hehe

Co do pociągu to ja mogę wystartować nawet z Gdyni bo wówczas będę mogła miejsce trzymać dla ludzi z trójmiasta :( i okolic :) a może ktoś będzie z tamtych rejonów i zaklepie kilka wagonów :D hehe ale do tego planowania jeszcze daleko, choć żyje tym jakby to miałobyć za tydzień :)

Trzeba przeanalizować połaczenia i koszty, a może ktoś ma znajomości w pkp i zafonduje nam w jedną stronę przejazd za darmo :woot: hehe ach pięknie by było :(

Kazumi no wiesz czasem Panie w kasach są zakręcone i mają skleroze, zresztą PKP ciągle coś wprowadza i zmienia, więc nie dziwię się że kobitki są zakręcone.

Wertowałam stronę PKP i znalazłam fajną informację, która ucieszy tych którzy mają zamiar wyruszyć w piątek i podróżować wymienionymi pociągami.

Dla niektórych opłacałoby się kupić ten bilet choćby po to aby w drodze powrotnej mieć taniej :) Bo bilet cały na pociąg pośpieszny z gda koszkutje około 54 zł więc jak się kupi bilet turystyczny to się oszczędza :) Waro przeliczyć sobie :) Ten bilet nie obowiązuje w pociągach osobowych

"(...) w pociągach uruchamianych przez PKP Intercity od 1 grudnia 2008 r. będzie obowiązywać Bilet weekendowy. Jest to oferta dla osób podróżujących w soboty i w niedziele pociągami Spółki. Bilet ważny w klasie 1 i 2 pociągów IC, Ex, TLK i pociągów pospiesznych międzywojewódzkich, uprawnia do nieograniczonej liczby przejazdów wspomnianymi pociągami, od godz. 19.00 dnia roboczego (czyli pt), poprzedzającego dzień wolny od pracy – do 24.00 ostatniego dnia wolnego. Bilet turystyczny – w cenie 39,00 zł

W pociągach objętych rezerwacją miejsca należy wykupić miejscówkę za 50 % jej ceny. Cena oferty w klasie 2 wynosi 119 zł, w 1 klasie 199 zł.

Oferta Rodzina z PKP Intercity będzie rozszerzona na pociągi pospieszne międzywojewódzkie.

W związku z tymi zmianami od 1 grudnia 2008 r. PKP Przewozy Regionalne wprowadzają nową ofertę:

- Bilet turystyczny – w cenie 39,00 zł, ważny będzie w klasie dowolnej we wszystkich pociągach uruchamianych przez PKP Przewozy Regionalne;

- REGIO Karnet – nowa cena - 55,00 zł - będzie obowiązywał w klasie dowolnej we wszystkich pociągach uruchamianych przez PKP Przewozy Regionalne;"

WIĘCJ NA STRONIE:

http://www.pkp.pl/node/2217

Ty i 1,2,3 więcej inforamcji http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,0,2997.html

Przewozy grupowe od 10 sób, więcej informacji z cennikami http://www.pr.pkp.pl/aktualne-oferty,s,1,50.html

Za jednorazowy przewóz roweru pobiera się opłatę zryczałtowaną w wysokości 4,50 zł - niezależną od odległości taryfowej. W pociągach osobowych, przy przejazdach na odległość do 100 km, można nabyć bilet miesięczny na przewóz roweru. Przy zakupie biletu lub do okazanego biletu na przejazd w aglomeracji krakowskiej, wrocławskiej, pomorskiej, lub do biletu turystycznego albo sieciowego tygodniowego imiennego, podróżny może nabyć bilet na wielokrotny przewóz roweru.

... dodam jeszcze, że o te wszystkie zniżki trzeba się w kasie, przy zakupie biletów, wyraźnie upomnieć - nie licząc na domyślność kasjerów, bo oni z reguły niczego się nie domyślają ani nie podpowiadają :woot:

Pozdrówko uświadamiające :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...