MarcinGoluch Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam! Po wielu burzach mózgów i kilku zlotach regionalnych zaświtała piekielna myśl zorganizowania "I ogólnokrajowego zlotu Forumrowerowe.org". Wiem, że już wychodziły podobne inicjatywy które bądź umierały w zarodku bądź rozwiązywały się na kilka dni przed zlotem. Tym razem proszę potraktować sprawę jak najbardziej poważnie! Kilka informacji wstępnych: TERMIN: czerwiec 2009(pierwsza połowa) Termin podyktowany w znacznej mierze rokiem szkolnym i akademickim. Uczniowie już będą mieli luzy a studenci będą mogli się odstresować przed lub po sesji. Osoby pracujące mają dość czasu na zaplanowanie urlopu na czerwcowy wekend. MIEJSCE: Góry Sowie - miejsce podyktowane tym, że mamy w tym rejonie sporą grupę tak zwanych Lokales którzy znajdą i poprowadzą w stylu dla każdego coś miłego. Byłem raz i mogę śmiało stwierdzić, że dla takich jak ja górali niskopiennych z wielkopolski tudzież innych rejonów nizinnych naprawdę znajdzie się wiele ciekawych odcinków zarówno do ostrzejszego potraktowania, odcinków widokowych jak i legendarnego już w niektórych kręgach singla który nie jedne spalone klocki pamięta. NOCLEGI: Z początkiem czerwca będziemy jeszcze mieli pole do popisu jeśli(później już coraz gorzej i drożej) chodzi o wybór także nie powinno być większego problemu. Po wstępnej rozmowie z Tobo jako rozsądny wybór (ceny i lokalizacja) podał http://www.gorysowie.org.pl/pl/noclegi/orzel.html Na odcinku kilkuset metrów jest więcej ciekawych pensjonatów i schronisk. W linku macie też kilka innych schronisk i pensjonatów. Wszystko zależy od ilości chętnych. Liste pewniaków chciałbym zorganizować najpóźniej do końca marca. Czy termin listy ulegnie zmianie będę wiedział po rozmowie z Dowódcą schroniska który jak wspomniał Tobo też jest bikerem . Poniżej proszę o wyrażenie konstruktywnej opinii o w/w pomyśle i jego wstępnych rysach. Teksty w stylu "to nie wyjdzie" proszę zachować dla siebie. Wiem, że do terenu Gór Sowich ewentualne chętne osoby będą miały kawałek ale jak to Lookash powiedział "taki zjazd zdarza się raz w roku", a ja dodam PIERWSZY ZJAZD FORUMROWEROWE.ORG ODBĘDZIE SIĘ RAZ I NIE POWTÓRZY SIĘ NIGDY WIĘCEJ ! ! ! Tak więc zapraszam do dyskusji i pomału od słów przechodzimy do czynów ! Pozdrawiam! Marcin GG3682135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 1. wlasciciel (albo zarządca "orła") rzeczywiscie lubi rowerzystow i mozna z nim sie normalnie ugadywac mam nadzieje ze nadal tam rezyduje. 2. co do czasu zlotu to moja sugestia jest od piątku po poludniu do niedzieli po poludniu. przy tak duzej grupie dograc do poludnia w sobote duzo osob to trudna sprawa. do tego dojdzie jeszcze zakwaterowanie (przeciez chyba ekipa bedzie chciala sie przebrac i rozlokowac) i co wtedy zostanie? popoludnie w sobote i niedziela rano? jak zostanie sobota po poludniu to okaze sie ze grupa prawie na pewno technicznie i kondycyjnie niejednolita i trzeba bedzie a) pociąc plany jazdy - trase ścigać sie z nocoa. w innym przypadku po prostu mozna rozciągnąć czas jazdy i dysnans na calosobotnią wycieczke. 3. dla wyglodzonych tudziez wczesniej przyjezdnych juz w piatek mozna gdzies wyskoczyc. to moje sugestie. oczywiscie moze byc tez i sobota plus niedziela - ja jestem miejscuwy wiec z mojej strony problemow nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 pomysł świetny, miejsce piękne, ludzie wspaniali to nie możę się nie udać!!! jak można się ugadać to może i namioty byśmy rozłożyli - taki małe pole z rowerumi w nocy, na środku wielkie ognicho... no chyba że wolicie luksusy przy okazji może zróbmy listę chętnych aktualizowaną co jakiś czas, co by się nie pogubić kto jedzie, a kto nie pozdrawiam, i oczywiście będę Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Od siebie dodam, że w świdnicy są fajne "tanie noclegi" w cichej dzielnicy Ostatnio przypadkowo natknąłem się na reklamę. Z rowerami nie ma problemu Namioty raczej nie przejdą bo nie ma u nas pól namiotowych, za to luxusów jest baardzo dużo. Agroturystyka - zapach krowiej kupy jak ktoś lubi- można wybrać i przespać się też za psie pieniądze Ja oczywiście się piszę na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Co do namiotów to możemy to brać pod uwagę jako opcja rezerwowa jak ktoś na ostatnią chwilę się znajdzie. Co do Świdnicy to z całym szacunkiem ale stacjonowanie w mieście bez względu na to czy cicha czy głośna dzielnica uważam za wyminięcie się z ideą - ale to tylko moje zdanie, chętnie wysłucham innych. No i jak ktoś nie będzie mógł zasnąc to kilka razy z Orła i z powrotem i zaśnie w połowie podjazdu . Ognisko i imprezka jak najbardziej. na pewno jak się zjedziemy w piątek to nikt się szybko do poduszki nie przytuli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja się piszę na te bibę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Przykleiłam temat, coby nikt nie przegapił . Może się nareszcie uda Pozdrówko kibicujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jak edukacja da (i nie tylko mnie ) to się stawiam, z tym że bez noclegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jak edukacja da (i nie tylko mnie ) to się stawiam, z tym że bez noclegu. Dokładnie ten sam przypadek. Mogę się stawić np. w sobotę, z Krakowa mam w sumie nie tak daleko, jednakże nocleg odpada, w piątek szkoła, w niedziele obowiązki. Jednakże daleki jestem od planowania przyszłego sezonu w czerwcu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ognisko moze byc na sowie. szczyt jest do tego przystosowany szczerze mowiac to - przy calym szacunku dla uzytkownikow forum - watpie, ze impreza wypali w wiekszym skladzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Teksty w stylu "to nie wyjdzie" proszę zachować dla siebie. szczerze mowiac to - przy calym szacunku dla uzytkownikow forum - watpie, ze impreza wypali w wiekszym skladzie. Tobo prosiłem . Fakt że sceptycznie patrze jak Kubuś pisze, że z Krakowa do Wałbrzycha ma niedaleko ale fakt jedyne 330km. Dlatego też prosiłem o poważne i rozważne podejście do tematu! ! ! Nikt nie chce żeby znowu zdeklarowało się 50osób a zjedzie 10. Aczkolwiek i w gronie 10osób będziemy bawić się świetnie. Panie i Panowie proponuje konkretnie Ci z dojazdem niech myślą otwarcie o noclegu. Mogą przyjechać w piątek późnym wieczorem ale od rana musielibyśmy wystartować, a piątek wieczór też się zagospodaruje. Mamy już dwóch pewniaków ze Szczecina no nie Gładki ?! Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Żeby nie było, teoretycznie mam zapewniony nocleg Po za tym, te strony są mi szczególnie bliskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Fakt że sceptycznie patrze jak Kubuś pisze, że z Krakowa do Wałbrzycha ma niedaleko ale fakt jedyne 330km. Pozdrawiam! Marcin Wychodzę z założenia że z Krakowa mam blisko do każdych gór (optymista) Poza tym Teoretycznie 330km. Po prostu mam bezpośrednie połączenie pkp, a już nie w takie góry się jechało. Aczkolwiek nie obraziłbym się, gdyby było bliżej Wisły czy Zakopanego, ale jak rozumiem już postanowione Pozdrawiam P.S.Do czerwca to się jeszcze wszystko tysiąc razy pozmienia, dlatego na razie się nie deklaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toomp Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Góry Sowie to piękne okolice na jazdę rowerem. Na Wielkiej Sowie byłem perę razy w tym roku i na pewno w przyszłym też pojadę. Na dzień dzisiejszy na zlot chętnie się zapiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jak nie będzie kolidować z BikeOrient w Wolborzu i ktoś jeszcze z Łodzi i okolic będzie jechał to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Klaniam, Jak dla mnie bajer pomysl. Wstepnie bym sie z checia pisal. Jaki jest najblizszy miejscu bazowemu port lotniczy? OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 jeśli tylko będe miał czas i nie wypadnie to w czasie sesji, czy Rajdu Polski, to jestem na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Szanowni Państwo kiedy będziecie znali terminy startów na 2009? Jestem po wstepnej rozmowie z dowodzącym schroniskiem i po krótkiej rozmowie. *Koszt noclegu z pościelą to 20zł - jak dla mnie świetna cena. *Koszt ewentualnego wyżywienia to śniadanie i kolacja po 8zł, obiad 14zł - też nie jest źle. Jak taka horda się zjedzie może uda się namówić na jakiś specjał . *Przy 40-50osobach(moje marzenia tylu sięgają) termin bezpiecznej rezerwacji to koniec stycznia. UWAGA udało mi się ustalić że nie będzie wymaganej wpłaty rezerwacyjnej jednak dla bezpieczeństwa i zapewnienia, że w ostatniej chwili nie zrobimy obsuwy proponuje wpłatę np połowy kwoty. *Przy 70osobach możemy opanować całe schronisko i porządzić *Dostajemy do dyspozycji zamkniętą na 4spusty świetlicę w której bezpiecznie można przechowywać rowery. Tak wiem, niektórzy nie zasną jak bike nie będzie stał przy łóżku . Po rozmowie telefonicznej nasuneło mi się jeszcze kilka pytań ale te już wysłałem mailem. W razie pytań lub pomysłów zapraszam również do mnie na gg3682135 lub mail marcingoluch@o2.pl Pozdrawiam! Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 ja sie nie mieszam do spraw organizacyjnych - mam blisko wiec jakby co to się "wkręcę" poprzednim razem szef schroniska nie sprzeciwial sie trzymaniu rowerow w pokoju. wiekszym problemem bylo zmiescic sie z wszystkimi gratami łóźka były piętrowe - w pokoju 2+2. łazienka standartowo na korytarzu. preferuje sztywny dach nad miejscem noclegu zamiast namiotu - wole spokojny sen i normalne warunki sanitarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Na tą chwilę trudno okreslić czy za przeszło pół roku nie wydarzy się nic, co zmieni moje zdanie, ale na ta chwilę sie na to piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 7 Listopada 2008 Root Admin Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 to może i mi by się udało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 witam, cena 20 złotych o ile uzbiera się grupa około 40-50 osób to i tak dużo, wtedy proponuję targować dalej tak do 12-15 spokojnie a może jakieś chatki studenckie?? atmosfera zupełnia inna - a i ludzie inni... popatrzę na mapę to coś zaproponuję co do rezerwacji to uważam, iż jest to nie najlepszy pomysł - owszem motywacja do wyjazdu, ale z 2 strony różne zdarzenia losowe i trzeba się rozliczać dopłacać itd... jak można bez to trzeba korzystać... to tyle na teraz, idę szukać chatek w okolicy pozdrawiam, Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Garść nowych informacji: 1. Nie ma problemu z rozbiciem namiotu przy schronisku - koszt 10zł 2. Ognisko jak najbardziej możemy zorganizować przy schronisku. 3. Doba schroniskowa od 14 do 10 4. Wstępną rezerwację organizujemy w styczniu i później domawiamy miejsca w razie większego zainteresowania. Jak ja się lubię targować, takie zboczenie zawodowe 5. Przy wykupieniu posiłków /posiłku ( cennik na www), cenę możemy zrobić na 18,-/os./doba I niespodzianka która przemianujemy na nagrodę przy sobotnim ognisku 6. Za dobre słowo i reklamę na forum - organizator w ilości dwie osoby ma opłacone wszystkie świadczenia przez naszą firmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 a w jakiej formie ma byc ta reklama? przecie uskuteczniam ją juz od dluzszego czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.