Pulse Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam, Mam maly problem, chcialbym zaopatrzyc sie w komplet opon na lekkie warunki. Moje typy to: 1. Continental Race King 2.2 Zalety dobre opinie (forum mtbr): - szeroka, lekka (460-490g) - podobno swietnie amortyzuje - podobno znakomita trakcja 2. Rocket Ron 2.1 - LEKKA 390-415g - wiecej nie wiem, ale wyglada tez w miare ok Moze ktos z Was bedzie w stanie mi doradzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 jest dwoch uzytkownikow tych opon - jest tez temat. na razie informacje skąpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Race King 2,2" faktycznie bardzo ładnie filtruje drobne nierówności, i lekko się toczy, na lekkie warunki jak znalazł (moje ważą faktycznie 495 gr.) Myślę, że jest to jedna z najlepszych opon w tej klasie. Rocket Ron - jeszcze nie sprawdzony, ale wg. producenta ma mieć nieco wyższe opory toczenia niż NN (luźniej rozmieszczone klocki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 chyba jestem blizszy RK 2.2, z dyskusji na jednym z zagranicznych serwisow dowiedzialem sie ze opinie o Rocket Ron sa bardzo mieszane. Po pierwsze RoRo sa waskie jak na swoje oznaczenia wersja, 2.25 to ledwo 2.1, a wersja 2.1 to ledwo 2.0. Rocket Ron sa bardzo cienkie 0.4-0.5mm chyba zostaje przy RK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ja mam rockety i wq mnie scianki sa grubsze niz w Ralphah 2008... tak mi się wydaje.. a na RK nie smigałem wiec nie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.