Skocz do zawartości

[wycieczka] Jura Krakowsko-Częstochowska

Shogun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli pogoda dopisze to 11 listopada jedziemy* na Jurę. Z założenia ma to być wypad całodniowy, uwieńczony integracyjną degustacją. Dokładna trasa nie jest ustalona, także wszelkie propozycje mile widziane.

* Pomysł zrodził się podczas rozmowy z Wolfikiem. Dodatkowo pisało do mnie już 2 bikerów z bikeforum.pl, więc na razie 4 sztuki wstępnie zainteresowane.

Napisano

Jakby to było w sobotę 8.11. to bym się z chęcią z Wami zabrał, pod warunkiem, że pojedziecie przez Jaworzno (dobre miejsce wypadowe na Jurę można z niego dojechać do olkusza lub chrzanowa, a dalej już sama przyjemnośc:) )

Napisano

Zastanowie sie na 11 tym ale raczej marne szanse po ostatnim wypadzie cos znowu w kolanie strzeliło :) tydzień nie jezdziłem i na razie jest ok jak się nie pogorszy to sie pisze. Oby tylko znowu w ciemnościach po lesie nie błądzić :D

Napisano
A ja sie pytam czy istnieje mozliwosc zmiany terminu na 8.11? I na razie bez odpowiedzi :P

Ja tu o niczym nie decyduję. Jeśli większość będzie za sobotą to pojedziecie w sobotę. Ja niestety w weekend mam szkołę B)

Napisano

jak bedziecie jechac 11.11 to sie chetnie wybiore z Wami, trasy niestety nie zaproponuje bo pewien gosc przywlaszczyl sobie moja mape B)

Napisano

jak będziecie jechać 8.11. to mogę trasę zaproponowaćB) 1. proponuje się spotkać na dworcu Jaworzno Szczakowa (jakby ktoś miał ochotę z dalsza przyjechać to nie będzie miał problemu) 2. co do trasy chcecie, żeby to była pętla, czy na przykład startujemy w Jaworznie a kończymy w Krk? ile km, bo ja bym się wybrał do Olkusza (fajny rynek), a do Krk rowerowym szlakiem jurajskim - polecam go, najlepsza droga do centrum Krk ze śląska:)

Napisano

Proponuję spotkać się u mnie pod domem... A tak na serio to dobrym wyjściem byłoby umówić się na spotkanie w pociągu. Każdy wsiądzie gdzie mu pasuje. Wysiadka np. w Łazach i do Poraju, albo Częstochowy szlakami zachaczając o kilka ciekawszych miejsc. Te rejony są dobrze skomunikowane z GOP'em (pociągi śmigają co chwilę). To by było na 11.11 ;)

Napisano

Może też się dołącze :D Ustalcie termin i skąd startujemy :P Jutro zapowiadają opady, wiec niedziela odpada ;)

Napisano

Proponuje taka trase na jutro: pociagiem do stacji Żarki Letnisko, a dalej już rowerem do Żarek - przez Dolinę Wiercicy do Złotego Potoku - czerwonym szlakiem pieszym przez Sokole Góry do Olsztyna - czerwonym rowerowym do Częstochowy i pociągiem do domu. Wyjdzie ok 50-60 km. Pociąg jest 6.51 z Gliwic, w Żarkach Letnisku jest o 8.56. Ja wsiądę w Sosonowcu o 7.52. Link do pociągu: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn...1226328632& . Jak ktoś ma inna propozycję to niech daje. Pozdro i napiszcie kto jedzie.

na głównej stronie nie widać mojego posta, więc pisze tu jeszcze raz, sorry jeśli się pokaża 2 takie same:

Proponuje taka trase na jutro: pociagiem do stacji Żarki Letnisko, a dalej już rowerem do Żarek - przez Dolinę Wiercicy do Złotego Potoku - czerwonym szlakiem pieszym przez Sokole Góry do Olsztyna - czerwonym rowerowym do Częstochowy i pociągiem do domu. Wyjdzie ok 50-60 km. Pociąg jest 6.51 z Gliwic, w Żarkach Letnisku jest o 8.56. Ja wsiądę w Sosonowcu o 7.52. Link do pociągu: http://rozklad-pkp.pl/bin/traininfo.exe/pn...1226328632& . Jak ktoś ma inna propozycję to niech daje. Pozdro i napiszcie kto jedzie.

Napisano

Tak jak mówiłem wcześniej zjawie się :) Z Poraja w ramach rozgrzewki podjadę sobie rowerkiem na stacje w Żarkach. Trase wybrałeś ciekawą, dobrze znane są mi te tereny, więc po drodze może jeszcze coś doradzę. Do zobaczenia na stacji!

Napisano

Z dzisiejszej jazdy wyszło mi 101,3 km, fajna dróżka! Zgadzało by się wszystko z powyższym założeniem Pawła (dzięki raz jeszcze - jada w dwójkę to jednak inna bajka jest) dodatkowe km to powrót z Cz-wy do Poraja. Trasa co prawda znana mi w 100% ale niektóre odcinki dawno nie jeżdżone. Frajda była i o to chodzi :P

• 2 miesiące temu...
Napisano

UPGRADE! :)

Jako że nie ma jeszcze tematu dla rowerzystów z okolic Jury K-Cz, a fora regionalne są często ZBYT regionalne (np. dla mnie :D ) to może ten temat rozwinie się w źródło wieści i zapowiedzi o wycieczkach w tych okolicach?

Sam chętnie bym się do kogoś w tym roku przykleił, bo moi dawni towarzysze chyba już całkiem wymarli, z tym że to dopiero na wiosnę bo teraz sprzęt mam rozłożony :P

Napisano

Mam działkę na Jurze w miejscowości Masłońskie (czyli obok Poraja/Żarek Letnisko). Teraz z racji matury praktycznie tam nie jeżdżę jednak po maturach czyli późną wiosną i latem pewnie będę tam spędzał sporo czasu. Głównie wycieczki rowerowe. Także zawsze można się zgadać jak coś :)

Pozdrawiam :P

Napisano

Mrj jak szukasz ludzi do jazdy to nie ma problemu.Jak zdrowie i czas pozwoli to to bedziemy na Jurze co dwa tygodnie :D Przynajmniej dwoch trzech zawsze nas jest stala ekipka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...