Skocz do zawartości

[rower] Scott Scale 35 vs. Cube Reaction FOX DT - Maraton do 6500

Opelu

Rekomendowane odpowiedzi

Moja Mka waży z damperem, hakiem i zaciskiem sztcy 2270g(niestety fotki nie mam). Jedyne dane oficjalne na temat wagi jakie znalazłem to dane ram z roku 2006 gdzie montowali Mientusy które były 150g cięższe od foxów waga podawana przez Gianta dla tych z 2006 to 2417g. Trance X z damperem waży ok 2600 ale tam mamy 5" skoku i rama ma dość masywną konstrukcję. Z resztą różnica 100g w te czy w drugą to i tak nie problem w tym przypadku ważne jest to jak jeździ a tu jest po prostu bajecznie.

Witam

Dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki

Nie sadzielem ze temat się tak rozciagnie ;)

Wybor juz padl !

Po dłuzszych rozmowach z osobami scigajacymi sie w zawodach i maratonach stwierdzilem ze nie jest mi na razie potrzebny super lekki sprzet z carbonu, ani full. Wybralem posrednia opcje rame z alu nie za lekką (Scott Scale 40 w rozm L za 1000pln) ale sprawdzona, jak dla mnie nadajaca sie do trenowania i delikatnego scigania

Jak po przepracowanej zimie i 1 sezonie bedzie horyzont na jakis wynik sportowy to się podmieni sprzet na cos dajacego większe mozliwosci :D

Dzięx za wszystkie sugestie

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...