MtK Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Tomeks waga Anthema o której mówisz to waga z Damperem Manitou którzy ważył 360g. Teraz Montują Floaty. W tej długości którą ma anthem Damper waży 198g więc ok 160g do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 anthem bodajze w rozmiarze m wazy 2174g bez dampera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MtK Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Moja Mka waży z damperem, hakiem i zaciskiem sztcy 2270g(niestety fotki nie mam). Jedyne dane oficjalne na temat wagi jakie znalazłem to dane ram z roku 2006 gdzie montowali Mientusy które były 150g cięższe od foxów waga podawana przez Gianta dla tych z 2006 to 2417g. Trance X z damperem waży ok 2600 ale tam mamy 5" skoku i rama ma dość masywną konstrukcję. Z resztą różnica 100g w te czy w drugą to i tak nie problem w tym przypadku ważne jest to jak jeździ a tu jest po prostu bajecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opelu Napisano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam Dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki Nie sadzielem ze temat się tak rozciagnie Wybor juz padl ! Po dłuzszych rozmowach z osobami scigajacymi sie w zawodach i maratonach stwierdzilem ze nie jest mi na razie potrzebny super lekki sprzet z carbonu, ani full. Wybralem posrednia opcje rame z alu nie za lekką (Scott Scale 40 w rozm L za 1000pln) ale sprawdzona, jak dla mnie nadajaca sie do trenowania i delikatnego scigania Jak po przepracowanej zimie i 1 sezonie bedzie horyzont na jakis wynik sportowy to się podmieni sprzet na cos dajacego większe mozliwosci Dzięx za wszystkie sugestie Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 gdzie tak tanio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opelu Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 w Rzeszowie kolo w sklepie mial promo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Nie wiem czy to dobry zakup, Scotty Spark 50 będą po 5790 zł. http://www.scott.pl/lato/katalog.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 allbo ten Scott karbonowy po przecenie , w sumie minimalnie wiecej niz 6500 zl ale mysle ze te 200 zl warto dolozyc do takeij maszyny http://www.rowery.com.pl/scott.php?uid=10 a z nowosci Scott na 2009 Scale 35 na karbonie za 6100 tez super sprzecik: http://www.scottusa.com/gb_en/product/1664/11750/scale_35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.