daro21 Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Hajto ja wyczynowo nie jezdze:)jedynie turystyka a tranc kosztuje 5tys tak ze jeszcze ze 2 bym musial uzbierac:)i niewiem czy warto?A kobieta jak sie dowiedziala ze chce tyle na rower wydac to mi powiedziala ze mnie poj.... No ale cóz tak to jest z tymi kobietami:P Edytowane 3 Maja 2011 przez daro21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) Tak,czy siak ,3500 zł to całkiem niezły budżet,u mnie w mieście w sklepie za tyle właśnie stoi Trance,X3 chyba,ale rocznik 09,nówka.Ty zdaje się mówisz o roczniku 2011,5000zł to tak ,zgodzę się.Nie trzeba jeździć wyczynowo,żeby mieć dobry rower:-).Ja na swojego Fx- nie narzekam w sumie :-).Mój adres -hajniasty@o2.pl.Napisz kolego daro ,pogadamy :-)Ps.@ Kazu 736 -większy damper raczej nie,lepszy tak :-).Poprawi pracę ramy( i tak w sumie niezłą ). Edytowane 4 Maja 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro21 Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A jak to jest z tymi rozmiarami mam 180cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 A jak to jest z tymi rozmiarami mam 180cm M-ka powinna być ok.Ja mam 179 cm i wszystkie ramy 18-19 cali mi pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro21 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No wlasnie kellysa mam 19 i jest ok i tak sie zastanawialem czy L czy M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 6 Maja 2011 Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Łoooo dawno tu nie wchodziłem ale nabazgram sem coś , jeśli chodzi o damper na wszelkie sposoby myślałem ale nie wymyśliłem jak wsadzić większy , a z pytaniem do "gianta" raczej sie nie kłopocz napiszom Ci żeby nie wsadzać nic innego niż ich najlepszy sprzęt bo to zmieni wszystko i rozumując ich tokiem myślenia rower wogóle nie będzie sie nadawał do jazdy , ale nie zaszkodzi wymienić damper , na cosik lepszego bo z tego co widze orginalne szybko sie kończą , za to amortyzator przedni (jeśli chodzi o nieszczęsnego darta 2) wymienił bym najszybciej ;p cieknie poci sie sapie i te sprawy , maksymalny skok jaki ja widze w tej ramie to 140mm nie więcej , mój yukon nie ma ze mną łatwo bo za puźno wykryłęm u siebie chęci do bardziej ostrzejszej jazdy , ale to do końca tego sezonu potem biednemu yukonowi odpuszczam ;p Co do rozmiaru ramy ja mam osobiście 173 cm i "M"ke nie wiem jak odczucia innych ale jak bym miał z 10 więcej zastanowił bym sie nad "L"ką I nie ma co brać fulla do miasta , bo to znaczna strata energi przy pedałowaniu na asfalcie chyba że ktoś lubie nadto pakować łydy ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro21 Napisano 7 Maja 2011 Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Kurde czym wiecej człowiek czyta o tych rowerach tym ma wiekszy metlik w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro21 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A jak nie full to co moglibyscie w tej cenie polecic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) A czemu nie full??Musisz sobie przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie,jak jeździsz,gdzie jeździsz.Używany,nówka ??Za 3500zł można trochę pokombinować.Może jakaś Kona jeśli sztywniak to może to http://allegro.onet.pl/rower-kona-cinder-cone-red-18-2010-i1590578688.html na przykład.A tu bardziej hardcorowa propozycja :-) http://allegro.onet.pl/awsome-kona-coiler-dh-fr-all-mountain-marzocchi-55-i1592620864.html .Pozdrawiam :-) @ witaj xyz99999 !! Twój Fx jeszcze żyje ?? :-P.Jeśli tak,to tylko dobrze o nim świadczy :-). Edytowane 9 Maja 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Kolejne zmiany wymuszone sezonem.Postanowiłem raz na zawsze (czyli jakieś 15.000km zażegnać problem luzu piasty tylnego koła,zmieniając ją na to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18663cdf755761c5.html (cztery maszynowe łożyska,terkocze jak wściekła )Do kompletu poszła do wymiany tylna obręcz.Zgubiła szprychę,co nie od razu zauważyłem.Na szczęście wypadła w domu,w trakcie oględzin tylnego koła ...Więc została zastąpiona,z konieczności obręczą Alexrims http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/b73de9041bd6ec21.html To na razie tyle :-).Zostaje jeszcze damper i w przyszłości,jeżeli ma być poważnie ,hydrauliki :-).Pozdrawiam wszystkich.Miłego śmigania :-) Edytowane 9 Czerwca 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 A jak nie full to co moglibyscie w tej cenie polecic? jezeli miasto i troche teren to moze cos na 29 " np . kross big wheel. ze swojej strony dodam , ze mam 180 i M była ok .przymierzałem sie do L ale niestety za wysoki przekrok ramy . potrwierdzam, że oba amory sa do d..... i nie ma zbytniego sensu brać fulla do jazdy po miescie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam wszystkich.Ja i tak, w tej cenie polecam "full",bo z tego co wyczytałem,kolega daro21 preferuje jazdę raczej w terenie.Do tego pasowała by(rozmiarem też) np.taka kona http://allegro.onet.pl/rower-kona-one-20-2009-rozm-18-30-w-wa-i1649175856.html,już się nawet jej temat tam przewinął w postach.Dobra alternatywa dla yukona,ją bym brał na Twoim miejscu.A co do amortyzacji yukona,7000km to potężny przebieg.Mój dart pociekł po ok.3000km z pod regulacji tłumienia.Nie serwisowałem wcale,i pewnie tu był błąd.Ale damper ,mimo lekkiego stukania,dalej spełnia swoją funkcję,trzyma ciśnienie,tłumienie działa, jeszcze :-).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam Hajto : oczywiście że żyje , niestety nie mogłem wytrzymać i musiałem coś zmienić , nowością jest nowa przerzutka tył , zmieniłem na xtr-a na krótkim wózku , przyjemnie przeżuca , 2 zmianą są nowe podeszfy , zamienione na miniony hightrollery z tyli 3 rodzajami gumy , troche po trasie jeździłem i na razie jak przyklejone , no i wsadziłem na chwile moją perełke ostatnie którą jest fox 40 , zabawnie wyglądał , jeszcze troche i złoże zjazdówke to wreszcie yukon będzie wykorzystywany tak jak powinien . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Jak masz taki budżet to poskładaj sam n bardzo dobrych gratach i czerp z tego przyjemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Witam wszystkich :-)Witaj xyz99999 :-)To dobrze że yukon żyje.Widzę,że idziesz właściwą drogą składając zjazdówkę :-)Bakcyl połknięty,cykloza na całego:-)Fox 40 ??Skąd go u diabła wytrzasnąłeś ??:-P.Ciekaw jestem,jak yukon z nim wygląda :-P Pozdrawiam Edytowane 13 Lipca 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 15 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Cosik takiego , wszysstko na używkach aż tak kasy nie mam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Witam :-) Dzięki za odpowiedz.Nie wygląda tak źle :-).Ja sobie zdaje sprawę,ze na używkach,taki Fox 40,nowy,trochę kosztuje...Teraz tylko jakąś ciekawą ramkę do tego dokupić,i będzie wymiatacz :-).Na allegro widziałem przed chwilą Commmencal Supreme za 2500zł :-D.Pozdrawiam .Ps.Widziałem zdjęcie Yukona na jakimś amorze o skoku 178 mm,ale za to to zdjęcie,to prawdziwa perełka :-) Edytowane 20 Lipca 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Hej xyz99999 :-).Mam jeszcze pytanko.Jaki konkretnie mają rozmiar te miniony ??Są różne,i nie wiem,jaki Tobie podpasiały(moje nokian-y są ok ale z tego co widzę,łatwo je przebić-taka mieszanka chyba ) .Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ano hej , nie mam minionów man high rollery 2.5 szerokości z potrójną mieszanką gumy.Jeszcze nie wiem jak z przebijalnością zobaczy sie w praniu na razie na palenicy pojeździełem i trzyma sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Hej:-) Oki dzięki za info !! 2.5 ,dobrze wiedzieć ,one będą następne,jak pokonam nokiany :-)(dwie gumy w trakcie jednego wypadu)ale sprawce w postaci kawału betonu już wykopałem z ziemi i wywaliłem.W miejscu ,gdzie wypadałem z lasu na ogół na tylnym kole,wystawały dwa ostre guzki z tego kamola .Więc nic dziwnego... Edytowane 21 Lipca 2011 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 xyz99999,jezdzisz na tym Fox-ie ??:-) Chyba tylko kawałek ??:-).Ale wygląda ciekawie cały bike nie powiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Cosik takiego , wszysstko na używkach aż tak kasy nie mam . stworzyłeś prawdziwego potwora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Siemano Panie Gdy nadal yukon czy zmieniłeś?? . A jeśli chodzi o jazde na foxie to odpada ...jeszcze chce mieć jakąś rame na treningi , czyli przypakować w łyde hehe Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 zmieniłem , ale yukon lezy w piwnicy i czeka na lepsze czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam ,hehe pewnie ,że odpada tak tylko w żartach z tym amorem pytałem.A Panie Gdy na co pomieniałeś swojego Yukona ??Tez będę zmieniał, ale chce sprzedać najpierw swojego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi