Hajto Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 O proszę proszę ! Pike .Ładnie ładnie.I jak ramka to znosi ??To chyba mały rozmiar jak widzę a i rider lekki z tego co pamiętam.Ja planuje podnieść swoją Torę na 120-130mm,chociaż nawet po zmianie samego amora odczułem zmianę geometrii(rower podniosło,co czuje się lekko w zakrętach,które teraz mniej zacieśnia,ale minimalnie.Za to prowadzenie bardzo się poprawiło ,reaguje momentalnie.W moim przypadku zmiana amortyzatora miała ciekawy finał ponieważ wymieniono mi również ...ramę :-).Ale nie nie,spokojni nie pękła ani nic.Po prostu poprzednia została w dość niefortunny sposób obita w serwisie,i sklep zdecydował się wymienić mi przedni trójkąt ramy,pochodzący z nowego roweru:-D.Każdemu życzę takiego podejścia do klienta!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ano ramka znosi to elegoncko , osobiście nie widze różnicy w prowadzenio , po wejściu na siodełko amortyzator już ugina sie na 120mm , i to jest wartość na której sie jeździ , na razie hebla przedniego brak bo trzeba sobie zmontować adapter. Jeśli chodzi o rame jest to rozmiar "M" , a waga 60kg .;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 120 mm??No to akurat :-).Swojego tez na tyle podniose na probe,chociażby po to ,zeby stosowac niższe cisnienie.Pozdrawiam i do usłyszenia:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 no to znowu lekki edit ;] amortyzator tylni : zamianka była na RS bar 2.1 , jak działa pochwale sie później jak go ustawie , kasete też wymieniłem , zrobiły sie takie igły na "4-ce" że łańcuch się kręcił koła stały ;],no i standardowo łańcuch. Ktoś coś zmieniał jeszcze?? bo czekam na dobre sprawdzone pomysły , bo na razie lece cały czas w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam :)RS bar 2.1 ??No to wreszcie bede mogł sam cos pokombinowac ze zmianą dampera(są w necie tabelki,można obliczyc itp.ale pewnosci nie miałem,który podejdzie)Obecnemu stuknęło 2500km.I cos tam już sobie puka na początku ugięcia.Ale działa:)(choć go nie oszczędzam)Ogólnie reszta,napęd itp. oraz Tora z przodu,jakos sie trzyma pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Lekkie stuki w starym też miałem , ale raczej to na pracy sie nie odbijało , a zmieniłem ponieważ , znikło mi tłumienie powrotu , potem jeszcze pokrętło urwałem , no to postanowiłem zmienić , bar , prawie podchodzi tylko przeba przelecieć tulejki rozwiertakiem z lekka żeby swożnie weszły , ale dużo zabawy z tym nie ma. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 xyz możesz zdradzić gdzie i za ile kupowałeś tego bara ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaDymek Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Ja w swoim yukon FX2 zapodałem Nixona 145 na ośce 20mm :)Na podjazdach wielkiej różnicy nie ma, na zjazdach=bajka! http://picasaweb.google.pl/108820166494168296830/KopA6#5478981223559825666 Edytowane 20 Czerwca 2010 przez zaDymek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Za damper nówke oczywiście dałem 431 zł a kupiłem na rowerowy .com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 dzieki za info . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Widzę,że te stuki to norma,w sumie nie ma się co dziwić,stockowy damper to nie fox z najwyższej póki w końcu...A mój ma przejechane ponad 2500km.Tłumienia nie stracił,choć i poskakało się trochę,nic wielkiego oczywiście .Ale pewnie stąd pukanie tłumika w początkowej fazie ugięcia.Się zużywa,tzn. kończy powoli :)Serwis pewnie załatwi sprawę. Ee no panowie,widzę,że szalecie Nixon 145 w ramce teoretycznie przeznaczonej pod skok 100mm.A ja się czaje z wyciągnięciem swojej Tory na 130mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 towarzystwo fx-yukonowe zaaferowane jazdą , bo nikt ostatnio sie nie udziela na fotum . i tak trzymać !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ostatnio byłem w Wiśle na stożku , i cholera (rama) złamać się nie chciała , skubana twarda:D , a rama z barem ładnie pracuje , ale ostatnimi czasy coś suport zaczyna stukać , a i po 2 latach nadszedł czas na wymiane klocków w hamulcach , bo już ich raczej nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Dokładnie jest tak,jak mówisz:-) kolego Gdy.Zaczynałem sezon w kwietniu ze stanem ok 1900km.Teraz jest już 3211km :-).Może nie dużo,ale śmigam co drugi dzień(taka praca).Jakoś się sprzęt "trzymie"mimo małej glebki na hopce, heh.Pozdrawiam. Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam :)Mówisz o trasie DH na Stożku ?? :-).Właśnie sobie oglądam.Niezle niezle :)Też muszę swojego zabrać w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Tak właśnie ta trasa , nie aż taka ciężka poza lasem ;p , nawet miło się zjeżdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 I następny edit , gripy się zdarły a zostały zastąpione nowymi sunlinami w kolorze białym , dość pasuje ten kolor do całego wizerunku roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 15 Października 2010 Udostępnij Napisano 15 Października 2010 (edytowane) To i ja się dołączę.Sprzęt pod koniec sezonu 2010 jakoś żyje :-).Jedyne "ofiary"to prawa manetka triger,która przestała w końcu zmieniać biegi,po czym uciekła jej skala .Wymiana koszt 69zł :-/.Ale to właśnie ona okazała się powodem przeskakiwania biegów(powoli się psuła).Skasowano też luz na tylnym kole,któremu winna była piasta.No i w końcu Tora została podniesiona dziś na 130 mm(tak to wygląda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6298a91be61b6f55.html )co zmieniło charakter całego roweru.Niby tylko 3 cm ,ale jezdzi się zupełnie inaczej.Rower nabrał lekko freeridowego charakteru ;-)chętniej idzie na koło.Jeszcze kilka wypadów w tym sezonie zostanie zaliczone.Jak na razie 3466km.Tylko :-).Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 15 Października 2010 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 gdyby jeszcze nie było tego komina pod mostkiem to byłoby miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Wiem ,wiem,pracuje na tym już :-).Może wciągnę jakiś regulowany mostek,jak na razie odpowiada mi taka pozycja,jestem przesunięty na siodełku do tyłu.Rower chętniej skręca ,myślałem ogólnie,ze geo zmieni się na gorsze,a jest nawet lepiej.Dobrze wiedzieć w razie w,ze jest tam jakiś zapas regulacji.Już kiedyś wspominał kolega o tym kominie ,pamiętam .Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 mozna przełożyć pierścienie dystansowe nad mostek i wtedy spróbowac jak sie bedzie jeździło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 (edytowane) Tak,kombinacji jest tam dużo:-).Myślę teraz nad heblami hydraulicznymi.Po sezonie dorwę coś pewnie w dobrej cenie.Pozdrawiam :-) Edytowane 17 Października 2010 przez Hajto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpecjalistaGiant Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Co tu tak ucichło?? Hajto, napisz jak się Giant miewa po sezonie. Jakie heble załozyłeś/zakładasz do twojego Yukona?? Jakieś jeszcze zmiany robisz przed nowym sezonem? A co pozostali Yukonowcy porabiają ze sprzętem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 cześć Specjalista ! pochwal sie swoim sprzetem . patrząc na awatara to jakaś wyzsza półka chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hajto Napisano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam :-)Normalka ,ze cicho,taka pora roku :-).Sprzęt w miarę żyje po sezonie(lekki luz na tylnym kole).Co do zakupów to jeszcze nie zdecydowałem,czy zostawić te heble co są,tylko je odpicować,czy też polować na jakieś hydrauliki.Się zobaczy.Pozdrawiam i do usłyszenia !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi