5iatka Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 cos w tym jest, ale ta druga czesc juz raczej nie jest smieszna ( $ ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amun Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 to fakt rower jest ciężki ( cięzszy od mojego tranca) ale żona jeździ mniej, wolniej, nie szaleje po górach jak ja, itp Rower mam zamiar jak będzie kasa trochę jej odchudzić, myślę że z kilogramem nie będzie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5iatka Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 wlasnie sam mysle nad rama full ( w domysle trance x badz anthem x, bardziej ten pierwszy ) ale po pierwsze nie za bardzo da sie ja kupic, po drugie domyslna cena zabija. Da sie to w ogole gdzies kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daw2daw Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 a co myslicie o wstawieniu do takiego yukona fx3 amortyzatora o skoku 160-180mm (np jakis marcok 66 lub 55 lub moze cos z RSa) ? bo ogolnie ten Rs dart2 to porazka ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 kiedys widziałem fote takiej ramy z amorem o duzym skoku i wygladal pokracznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lazapius Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Xyz99999, z dętkami miałem podobny problem w poprzednim rowerze. Czasami wystarczy wymiana opon i wszystko jest OK. Nawet najmniejsza dziurka w oponie wpływa niekorzystnie na ilość zużywanych dętek. Co do Yukon'a - jestem zachwycony jego zwrotnością. Zakręt, który na rowerze Author Basic kosztowałby mnie glebę, na Yukon'ie biorę z zapasem (wspomnę też, że mam 173cm wzrostu i ramę 20", co sprawia, że doceniam jeszcze bardziej zwrotność tego roweru). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amun Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam Trochę spostrzeżeń na temat roweru mojej żony. Pojeździłem na tym rowerku po Beskidzie Śląskim i Kielecczyźnie gdyż tylko jeden rower mogłem zabrać na auto więc padło na jej(miała trochę pojeździć). Świetnie mi się na nim jeździło - pewnie zasługa to małej ramy jak dla mnie (rozmiar s), zarówno podjazdy jak i zjazdy z Błatniej (Błotny). Rower jest bardzo zwrotny, dobrze się trzyma, łatwo na nim przeskoczyć mała przeszkodę. Bardzo dobrze wybiera nierówności tylne zawieszenie po odpowiednim napompowaniu dampera, mam wrażenie że lepiej wybiera niż mój fox( nie jest tak czuły na małe nierówności - pewnie to wina nie wyłączalnej platformy). Przedni amortyzator nie udało mi się zmusić do pracy w pełnym zakresie mimo szaleńczego zjazdu trawersem do Jaworza po szlaku harcerskim (polecam - rewelacja, jedena z tras Euduro thophy). Na asfalcie czuć opory toczenia opon(kenda nevergal) i niestety na stojąco zawiecha pompuje ale da się z tym żyć jak ktoś nie ściga się z czasem. Rowerowi przydała by się kuracja odchudzająca bo czuć ciężar przy noszeniu. Musze przyznać że rower zrobił na mnie niezłe wrażenie i mogę go z czystym sumieniem polecić. Naprawdę udany zakup (szczególnie po przecenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 co sadzicie o wrzuceniu do niego epicona 100 mm , bedzie robił robote ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Panowie, potrzebuję dokładną wysokość główki ramy w Giancie Yukonie Muszę wiedzieć czy mi się bomber mój tak wpasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 11 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2009 powiem żonie żeby jutro zmierzyła i napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Panowie a możecie napisać ile właściwie waży Giant Yukon FX? Wiem że są dwa modele (w nowej ofercie nie ma FX3) ale interesuje mnie dokładność do 0,5kg, a raczej to czy rower waży poniżej 14kg. Obecny rower żony waży ok 16kg więc i tak będzie to upgrade... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2009 mój po zdjęciu odblasków z kół, wymianie platform na spd wellgo 919 i skróceniu rury sterowej ważył 15,3 kg. teraz może jeszcze troszeczke mniej po wymianie kierownicy , mostka i opon ale niestety jeszcze nie ważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Już jesteśmy po wstępnym oglądaniu Yukona, niestety w sklepie mieli tylko rozmiar M. Od biedy by pasował, ale przecież nie o to chodzi. Rozmiaru S jakoś nigdzie nie ma (są w Intersporcie w Poznaniu i Wrocławiu na przykład), a sklep który sobie upatrzyliśmy jakoś nie jest skory do ściągnięcia roweru tylko dla przymierzenia. W związku z tym mam prośbę: czy ktoś z posiadaczy tego roweru w rozmiarze S (albo XS od biedy) i mieszkający w Wawie zgodziłby się na udostępnienie roweru do przymierzenia, ew kółka wokół bloku? Podam tutaj od razu kontakt do siebie - gg 6346832, albo adriansocho na googlemailu. Będzie gratyfikacja oczywiście, gdyż taka przymiarka bardzo by nam się przydała! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 wysokość główki w rozmiarze M - 15 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 więc bardzo od biedy moja 19 cm rura sterowa mogłaby się zmieścić... Bardzo od biedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 z okazji nadchodzącego 2010 zycze wszystkim uzytkownikom fx3 samej frajdy z jazdy i zero problemów ze sprzetem. czuwaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twix09 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Przepraszam za offtop, ale mam pytanie. Czy opłaca kupić Giant Yukon fx 3 za 1620 zł, oczywiście nowego i czy to duża okazja? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 pewnie , że tak . daj jakiś namiar to może kuipie sobie drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twix09 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 http://www.paulscycles.co.uk/products.php?plid=m1b4s1p1746 tylko ja mam zalatwiona od siostry przesylke z anglii za darmo to wiesz:p a poza tym zarąbiste przeceny na tej stronce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 cena dobra ale jak pewnie zauwazyłeś tylko XS jest dostepny czyli 14,5 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twix09 Napisano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 ee chyba Ci się cos pomieszalo, dostepne rozmiary to : Small 15", Medium 17", Large 19" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 a rzeczywiście , mój błąd . no to jak wysyłka free to nic tylko brac jeżeli potrzebny Ci własnie taki rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweel Napisano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Witam Panowie. Też jestem zainteresowany tym yukonem. Miałby być dla mamy. Mam prośbę do kogoś kto ma ramę S albo XS czy mógłby zmierzyć odległość od wierzchu górnej rury do ziemi tak gdzieś w połowie jej długości. Mama ma wewnętrzną długość nogi 72-73 cm i nie wiem czy nie będzie za wysoki. gdy gdzie kupowałeś swojego w takiej cenie? Wiecie może gdzie go można teraz po taniości dostać? Najlepiej w Warszawie ale może być i reszta Polski. Jeżeli byłby taniej to mogę po niego gdzieś pojechać. Edytowane 22 Stycznia 2010 przez Paweel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 (edytowane) witam , nie napisze gdzie kupieł bo jestem zawiedziony bardzo mocno zarówno sklepem jak i serwisem więc nie chce pchać Cie w to bagno nie znam wymiarów , o które pytasz ale może te wartości z foty coś Ci pomogą. dotyczą ramy S ps waga tego wszystkiego co na wadze ok 3200 gram (rama, suport,sztyca, zacisk,stery, hak , damper) Edytowane 22 Stycznia 2010 przez gdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweel Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. A wiesz może ile luzu nad górną rurą miałeś Ty czy ktoś kto na nim jeździł i jaką ma wewnętrzną długość nogi? Można wiedzieć czym się serwis naraził? Z jednej strony solidny sprzedawca jest ważny ale z drugiej kilkaset zł po drodze nie chodzi tym bardziej, że już i tak ten rower założoną przez nas kwotę przekracza nawet w cenie w jakiej Ty go kupiłeś. A może twoja rama jest do sprzedania? Czy one mają mocowanie pod v-brake czy tylko pod tarcze? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi