xyz99999 Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Chciałem mieć rower , który będzie uniwersalny , czyli w zależności czy będę chciał się spokojnie przejechać ,czy poszaleć na jakiejś miejscówce zjazdowej , no i jak na razie daje rade , chociarz chciał bym wymienić w przyszłości amorka przedniego na Pike-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Chciałem mieć rower , który będzie uniwersalny , czyli w zależności czy będę chciał się spokojnie przejechać ,czy poszaleć na jakiejś miejscówce zjazdowej, no i jak na razie daje rade , chociarz chciał bym wymienić w przyszłości amorka przedniego na Pike-a ze stu mm na 140 troszki chcialbys zaszalec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 No całe 4 cm czy to źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 widziałem , że rozkreciłeś swojego na czynniki pierwsze w związku z tym mam małe pytanko - czy mozna sie pozbyc tej podkładki o kształcie lejka (tej co jest na samym dole) pod mostkiem czy jest ona częścią sterów ?wkurza mnie niesamowicie ten komin (na twojej focie znajduje sie pod sztycą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 EEEEE tam fajny kominek , ale możesz go zdjąć nie jest on niezbędny , pod spodem masz jeszcze jedną podkładkę , jest płaska i też jest na całą szerokość rury , jest to ta podkładka , która jest na końcu tego rzędu podkładek licząc od "komina" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 w takim razie musze sie tego pozbyc i skrócic rure sterową . thx za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Myślę nad tym żeby wsadzić białe piast i białe obręcze , czarne szprychy zostawić , taki wizualny tuning , co Wy na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Panowie, a jak się sprawuje zawieszenie? Mocno buja na podjazdach? Może śmieszne pytanie, ale... Jest możliwość pełnej blokady obu amortyzatorów? Bo myśląc o zakupie tego roweru najbardziej boje się pracy zawieszenia i "baunsu". Jak Wasze wrażenia w porównianiu z hardtailami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 tylni amor nie posiada blokady niestety, jedynie regulacje powrotu czy jak to tam sie nazywa. co do podjazdów to powiem szczerze, że lepiej mi sie na nim podjeżdża niz na giancie rinconie , którego miałem wczesniej. jedynie jazda po asfalcie wydaj sie byc deczko zamulona. ale jak juz pisałem jest to mój pierwszy full i nie mam porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 hmm blokada fajna rzecz. ino wtedy gdy asfalty są dobrej jakosci. zawieszenie to wielozawiasowiec wiec przy tym amorze bedzie bujac jazda na asfalcie jest zamulona bo rower sie poddaje. sytuacje zmienia troche zmiana techniki jazdy. na fullu takim jak ten nie da sie ostro przyspieszac i nie da sie jechac bez utraty energii na poddawanie sie zawieszenia. dlatego trzeba siedziec w siodle i rowno pedalowac bez szarpania i deptania na pedaly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Hmm, lipa... Ja jeżdżę równie dużo po asfalcie co w terenie i trochę mnie zmartwiliście panowie. Nie spodziewałem się właściwości Maestro, ale miałem nadzieję, że chociaż jest możliwość zablokowania tyłu. W tej sytuacji zaczynam się poważnie zastanawiać czy jest sens kupować fulla... A czy może mi jeszcze ktoś z Was napisać, jak ten rower będzie się sprawował nie w górach, a w typowym cross-country? Bo geometria jest chyba bardziej w stylu enduro niż XC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 typowe xc? jako zawodnik? nie wiem co to dla ciebie znaczy. rower jest fullem do jazdy zdecydowanie niezawodniczej, co do masy, geometrii itd. nie w gorach a w xc? xc to jazda w terenie - wiec nie rozumiem.... http://www.bike-arena.pl/hphosphorn.php tu jest full do xc/maratonu w podobnym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Mnie się zawsze wydawało, że enduro to w góry, a XC - jak sama nazwa wskazuje - to wszelkiego rodzaju lżejszy teren jak leśne dukty, polne drogi, a góry też, ale raczej od święta. A do tego trzeba dołożyć dosyć duże pofalowanie terenu w moich okolicach (Lublin), oczywiście nie takie jak w górach, ale zjazdów i podjazdów trochę jest. I jak już wspomniałem sporo jeżdżę po asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 rower raczej do zaawansowanej turystyki niz do ścigania sie na pętli. ale jak sie ktos uprze to po zmianie opon i kurierke mozna uprawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 xc to dyscyplina kolarstwa gorskiego czyli mtb. sama nazwa wskazuje jakie jest zastosowanie takowego roweru - to uzytkownicy sprowadzili xc na niziny no i sponsoring takich imprez jak lang czy cykle maratonow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 No ok. Ja w każdym razie startować w żadnych zawodach nie zamierzam. Głownie wycieczki w lekki teren i jazda po mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz99999 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Powiem tak , mój sposób użytkowania tego roweru jest dość uniwersalny , od lekkiego DH poprzez zwykłe przejażdżki do jeżdżenia po górach , ani razu mnie nie zawiódł , a kupiłem go w lutym lub marcu , dętki chodzą hurtowo ale naprawdę o tym rowerze na razie nie mogę powiedzieć złego słowa (teraz po przeróbkach ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A jak odczucia z jazdy po asfalcie? Bo to mnie najbardziej niepokoi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 moim zdaniem normalnie, tylko tak jak pisał Tobo trzeba sie przyzwyczaić . a jak tylko afalt i po łąkach masz zamiar smigac to lepiej kup sobie sztywniaka . za te pieniadze bedzie juz porządny rowerek np A6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turin Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 'Gdy' a moglbys sie pochwalic gdzie w takiej cenie ta wersje mozna zakupic? szukam szukam.. i nic konkretnego znalezc nie moge >< Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiggy Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 To już zdaje się nieaktualna oferta. Dobrze mówię, Gdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 a o jaka oferte dokładnie chodzi , bo straciłem wątek ? bo jezeli chodzi o moich serdecznych przyjaciół to widziałem , że sie deczko podnieśli ale jak pisałem na prv nie polecam tych gnojków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 witam ! własnie rozmieniłem 1000 km na FX3. szkoda , ze z tego tylko ok. 250 km w terenie. trudno , taka pora roku. wrazenia jak najbardziej pozytywne. jak pisałem na poczatku jest to mój pierwszy full. jak na razie zmian wiekszych nie wprowadzałem oprócz tych , o których wspomniałem w pierwszym poscie. no moze poza skróceniem rury sterowej dzieki czemu pozbyłem sie równiez denerwujących mnie tulejek dystansowych (ok 7 cm rury-dokładnie nie mierzyłem). dodatkowo pozbyłem sie osłony szprych zza kasety. realna waga 15,4 kg (z dzwonkiem i przednim błotnikiem typu płetwa ale bez licznika). zmiany planowane na przyszłość ? blizsze: wymiana siodła na selle trans am xc (chyba tak sie nazywa) i opon na hutchison bulldog . byc moze jakiś licznik sigmy, żeby sie z gpsem nie meczyc . w tej cenie (ok 2k pln) mozna smiało poleciśc do turystyki, taplania sie w błocie , walki na kamieniach i korzeniach a i pewnie nie jeden maraton mozna pyknąć (oczywiście nei w pierwszej 10-ce). jak mi sie coś jeszcze przypomni to napisze. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 2 tygodniowa przerwa w testowaniu/uzytkowaniu . powód: reklamacja amortyzatora -wyciek oleju z prawej goleni , przy przełączniku oraz urwana sruba w zawieszeniu(nawet nie wiem kiedy a dodam ,że nei skacze na nim ). zobaczymy co na to producent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 wrócił z serwisu. wymieniona urwana sruba w zawieszeniu i tłumik w amortyzatorze przednim. jak na razie wszystko hula. przebieg 1500 km. piłuje dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi