Skocz do zawartości

[Nagroda] W zawodach, Rzeczowa czy Pieniężna ?

Nagroda  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kasa Vs Sprz?t

• Sprz?t
      22
    • Kasa
      65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Puchary, dyplomy, medale owszem cieszą. ale nie zawsze cieszy to co dostajemy w reklamówce..

jestem za pieniężną..

i w sumie dlatego, że często owa nagroda nie jest nam potrzeba i potem się z nią bujamy na allegro. itp. :/

Napisano

inna sprawa że dla SPONSORÓW taniej jest dać części-sprzęt niż wykosztować się na ich równowartość w PLN

ja jestem anarchistą-amatorem:

sam puchar wystarczy :)

Napisano

Komplet lampek na przód i tył oraz dzwonek - a także mandat karny, jeśli uczestnik zawodów takowych rzeczy w swoim rowerze nie posiadał :)

Napisano

Chłopaki o czym wy mówicie, w polsce przecież nie ma nagród...TO SĄ UPOMINKI! Ile razy w tym sezonie byłem na pudle i ani razu nie miałem niczego co by mi się przydało, albo było bardziej wartościowe niż 50zł... Zazwyczaj są to jakieś pierdoły 30zł + połowa reklamówka ulotek... Tylko jeden jedyny raz wygrałem plecak z adasia warty ~130zł ;)

Napisano
Chłopaki o czym wy mówicie, w polsce przecież nie ma nagród...TO SĄ UPOMINKI! Ile razy w tym sezonie byłem na pudle i ani razu nie miałem niczego co by mi się przydało, albo było bardziej wartościowe niż 50zł... Zazwyczaj są to jakieś pierdoły 30zł + połowa reklamówka ulotek... Tylko jeden jedyny raz wygrałem plecak z adasia warty ~130zł ;)

To przyjezdzaj na puchar tarnowa mtb, przynajmniej w pierwszej edycji jak sponsorem jest kelly's to daja nagrody za okolo 200 zl (osprzet xt + jeszcze jakies drobne rzeczy)

Napisano

Z tego co widze to kasa, bo co komus po reklamowce srednich czesci rowerowych czy opon druciakow. Jezeli chodzi o nagrody rzeczowe, to raczej trzeba wyczaic dobrze sponsorowany lokalny maraton ;). Na Michalkach w tym roku bylo calkiem sporo dobrych bagaznikow rowerowych Thule czy trenazerow Kettlera ;). Ale w duzych cyklach maratonow raczej kasa, choc z tego co widzialem, to nagrody czesto z trudem pokrywaja koszty paliwa za dojazd na JEDNA impreze.

Napisano

a gdzie duch sportowej rywalizacji

chcecie kasy to idźcie do pracy

dopóki nagrody będa upominkami , symbolicznymi medalami to będzie gra fair , radość z wygranej, sportowa atmosfera

wejdzie w grę kasa , to na starcie pojawią różnej maści przecinaki, w czasie zawodów różne numery , po zawodach protesty

głosuję na :

puchary, medale, symboliczne upominki z tematu rowerowego, torba reklamówek sponsorów

dlaczego ?

w Połczynie Zdroju chcieli się popisać i wystawili za I m-ce 5 tys, przyjechała ekipa profi kasę zgarnęła, a amatorom zostały i tak puchary, medale, symboliczne upominki z tematu rowerowego, torba reklamówek sponsorów

Napisano

nie trzeba od razu 5k na nagrodę, zresztą podajesz skrajny przypadek a nie oto chodzi

jeśli ma być równowartość nagród "rzeczowych" jestem jak najbardziej za, medale zostają dla potomków :D

Ile razy w roku możesz wyjechać na zawody nie pracując ?

Każdy musi mieć kasę a czy pracuje czy jest na utrzymaniu rodziców to nie ma już znaczenia.

Napisano

Hmmm, to zależy.

Jeśli budżet jest ograniczony (np. nagroda za pierwsze miejsce o wartości 100 zł), to lepszym pomysłem moim zdaniem byłby jakiś rowerowy upominek.

Natomiast przy większej kasie, chyba jednak lepszym pomysłem będą pieniądze.

Można też pójść na kompromis i dogadać się z jakimś sklepem (najlepiej internetowym) i zamiast pieniędzy podarować bon na zakupy.

Napisano

po czeku, bon byłby najlepszym sposobem na nagrodę

otrzymując upominek jesteś na siłę uszczęśliwiony i jak napisał Omen później bujasz się z nim na allegro,

sprzedając go za połowę wartości

a tak w przypadku bonu do wyboru do koloru :D nie mniej jednak to i tak bon=kasa...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...