Skocz do zawartości

[koła] lekkie kola pod tarcze

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu stare LX? Stare XT lepsze na pewno.

A moze do przodu piaste dt370 a do tylu XT (ale ten starszy model)?
Nie wiem, czy wolisz kulki, czy maszyny, (ja się irracjonalnie boję kulek :D), ale gdyby maszyny, to za 300zł można się zmieścić z kompletem Woodmana, nie wiem, czy dobre, ale budzą zaufanie i kilku userów jest chyba zadowolonych:

http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2048 BILL LTC RSQ

http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2047 BILL RTC

Albo zamiast tej przedniej, jak wolisz, może być 370, prawie ta sama cena :(

• 1 miesiąc temu...

Jak chcesz, to mozesz dac piasty DT SWISS 370 bedzie lzej ale bedzie duzo drozej.

Ew. jakies piasty Novateca na maszynowkach, ale nie wiem czy sie oplaca...

Mozesz napisac po jakiej cenie szprychy DT Revo,nyple i obrecze/sztuka?

Bo ja jak chcialem skladac kolo, na Piastach DT, tyl tansze DT COMP, przod DT REVO, obrecze ACE 18, to mi wyszlo 730zl...

Ceny z Arnika:

DT REVO 3zl sztuka

DT COMP 1,9zl

ACE 18 56zl szt

+ nyple

Waga kol kolo 1800g!!!!

Aha i w jakim sklepie chcesz kupowac, bo te twoje kola za taka cene sa swietne :o

Szczerze powiedziawszy to nie wiem jaka cena poszczegolnych komponentow, taka cene podali mi po wszystkich znizkach z gratisowym skladaniem w sklepie stacjonarnym :o

Co do piast to moglbym dac max 300 zl za komplet, dt 370, boplight, xtr wszystko to kosztuje w okolicach 500 zl

Chyba juz ostateczna wersja przedstawia sie tak

piasty XT

szprychy DT Revo

nyple Dartmoor alu

obrecze equalizer 21

Razem 550 zl waga ~1550g (bez zaciskow)

Moze ma ktos jakies pomysly na cos lzejszego?

Waga wzięta z kosmosu :huh: ... tak na szybko to niestety nie mniej niż 1700g.

Revo pod tarcze bym nie polecał - ew. w połączeniu z competition.

Tak jak o obrecze sie nie martwie, to jednak zastanawiam sie czy szprychy i przedewszystkim nyple wytrzymaja moje 60kg i tarcze?

Revo Twoją wagę wytrzymają bez problemu :) Martwiłbym się jedynie o zastosowanie ich razem z tarczami

• 1 miesiąc temu...

Kola bede kupowal w kwietnu, dlatego mam czas jeszcze na wybor.

Ostatnio myslalem czy mozna kupic kola bezdetkowe i uzyc normalnej opony z mleczkiem?

Tylko ze najtansze kola bezdetkowe to xt ktore kosztuja 2 razy tyle co te z mojego projektu to w dodatku sa ciezsze i na to samo wyjdzie.

Dlatego moze sa jakies wzglednie tanie i lekkie same obrecze pod bezdetkowe opony?

(...) kompletem Woodmana, nie wiem, czy dobre, ale budzą zaufanie i kilku userów jest chyba zadowolonych:

http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2048 BILL LTC RSQ

http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2047 BILL RTC

Dodam tylko, że w cenie tej podlinkowanej przedniej jest Boplight Race (32H, 6 śrub) ważąca 136g - mam, polecam.

UST - jeśli mocno zależy Ci na masie, to lżejsze powinny być dętki, opona UST jest cięższa, dochodzi jeszcze kilkanaście ml mleczka.

Porównując moje ulubione Ralphy '08 (wagi katalogowe):

- zwykła 2.1'' 470g + lekka dętka 100g = 570g

- UST 2.1'' 590g + kilkanaście g mleczka > 600g

Dochodzi jeszcze kwestia różnicy mas kół przystosowanych do opon bezdętkowych.

• 1 miesiąc temu...

Ja po przygodach z piastami Shimano XT 08 też się zniechęciłem i teraz będę inwestował w DT, żaden XTR mnie nie rusza. 700km i poszedł bębenek...

Do kwietnia to chyba jeszcze poskładasz trochę kasy co ? Nie lepiej dołożyć do piast ?

Ja rozwalone XT na tyle wymieniłem na Novatec'a 4 łożyskowego i póki co jeżdżę rok i nic się nie dzieje.

Też się powoli zabieram za szukanie w miarę lekkich (1550g) kół pod tarcze tylko że ja będę inwestował trochę inna kwotę.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...