GdyniaBiker Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Czemu stare LX? Stare XT lepsze na pewno. A moze do przodu piaste dt370 a do tylu XT (ale ten starszy model)? Nie wiem, czy wolisz kulki, czy maszyny, (ja się irracjonalnie boję kulek ), ale gdyby maszyny, to za 300zł można się zmieścić z kompletem Woodmana, nie wiem, czy dobre, ale budzą zaufanie i kilku userów jest chyba zadowolonych:http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2048 BILL LTC RSQ http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2047 BILL RTC Albo zamiast tej przedniej, jak wolisz, może być 370, prawie ta sama cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Chyba juz ostateczna wersja przedstawia sie tak piasty XT szprychy DT Revo nyple Dartmoor alu obrecze equalizer 21 Razem 550 zl waga ~1550g (bez zaciskow) Moze ma ktos jakies pomysly na cos lzejszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Jak chcesz, to mozesz dac piasty DT SWISS 370 bedzie lzej ale bedzie duzo drozej. Ew. jakies piasty Novateca na maszynowkach, ale nie wiem czy sie oplaca... Mozesz napisac po jakiej cenie szprychy DT Revo,nyple i obrecze/sztuka? Bo ja jak chcialem skladac kolo, na Piastach DT, tyl tansze DT COMP, przod DT REVO, obrecze ACE 18, to mi wyszlo 730zl... Ceny z Arnika: DT REVO 3zl sztuka DT COMP 1,9zl ACE 18 56zl szt + nyple Waga kol kolo 1800g!!!! Aha i w jakim sklepie chcesz kupowac, bo te twoje kola za taka cene sa swietne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Szczerze powiedziawszy to nie wiem jaka cena poszczegolnych komponentow, taka cene podali mi po wszystkich znizkach z gratisowym skladaniem w sklepie stacjonarnym Co do piast to moglbym dac max 300 zl za komplet, dt 370, boplight, xtr wszystko to kosztuje w okolicach 500 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Chyba juz ostateczna wersja przedstawia sie tak piasty XT szprychy DT Revo nyple Dartmoor alu obrecze equalizer 21 Razem 550 zl waga ~1550g (bez zaciskow) Moze ma ktos jakies pomysly na cos lzejszego? Waga wzięta z kosmosu ... tak na szybko to niestety nie mniej niż 1700g. Revo pod tarcze bym nie polecał - ew. w połączeniu z competition. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Raczej sie z Toba nie zgodze - sprychy 286g - nyple 20g - obrecze 740g, na niektorych zdjeciach nawet 700g - piasty 630g razem 1676 (razem z zaciskami, -125g zaciski wychodzi 1551g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Obręcze cięższe. NiektÓre! Wagi widać, że katalogowe, do tego nie sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Piasty wazone w sklepie, obrecze duzo osob ma ponizej 380g, waga szprych wzieta z bikestacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item501598918_zestaw...bikestacja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 widzialem juz te kola, drozsze i ciezsze, roznica wagowa na obreczach a tu mi najbardziej zalezy na niskiej wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 A sorry, myślałem o obręczach pod v-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Tak jak o obrecze sie nie martwie, to jednak zastanawiam sie czy szprychy i przedewszystkim nyple wytrzymaja moje 60kg i tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 No wez mnie nie rozsmieszaj... 60kg to wiekszy wiatr Cie z nog powala Rozumiem miec watpliwosci przy wadze 85-80kg... ale w tym wypadku wydaje mi sie, ze panikujesz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Tak jak o obrecze sie nie martwie, to jednak zastanawiam sie czy szprychy i przedewszystkim nyple wytrzymaja moje 60kg i tarcze? Revo Twoją wagę wytrzymają bez problemu Martwiłbym się jedynie o zastosowanie ich razem z tarczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Kola bede kupowal w kwietnu, dlatego mam czas jeszcze na wybor. Ostatnio myslalem czy mozna kupic kola bezdetkowe i uzyc normalnej opony z mleczkiem? Tylko ze najtansze kola bezdetkowe to xt ktore kosztuja 2 razy tyle co te z mojego projektu to w dodatku sa ciezsze i na to samo wyjdzie. Dlatego moze sa jakies wzglednie tanie i lekkie same obrecze pod bezdetkowe opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 (...) kompletem Woodmana, nie wiem, czy dobre, ale budzą zaufanie i kilku userów jest chyba zadowolonych:http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2048 BILL LTC RSQ http://arnik.home.pl/product_info.php?cPat...roducts_id=2047 BILL RTC Dodam tylko, że w cenie tej podlinkowanej przedniej jest Boplight Race (32H, 6 śrub) ważąca 136g - mam, polecam. UST - jeśli mocno zależy Ci na masie, to lżejsze powinny być dętki, opona UST jest cięższa, dochodzi jeszcze kilkanaście ml mleczka. Porównując moje ulubione Ralphy '08 (wagi katalogowe): - zwykła 2.1'' 470g + lekka dętka 100g = 570g - UST 2.1'' 590g + kilkanaście g mleczka > 600g Dochodzi jeszcze kwestia różnicy mas kół przystosowanych do opon bezdętkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 olek123 pisze o normalnej, a nie ust oponie, a do takiej jak wlejesz 50-70g mleczka to zestaw na pewno bedzie lzejszy od tego z detka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 olek123 pisze o normalnej, a nie ust oponie, a do takiej jak wlejesz 50-70g mleczka to zestaw na pewno bedzie lzejszy od tego z detka Zależy ile waży mleczko, jak np. 1.5g/ml to 60ml dałoby 90g - czyli tyle samo ile lekka dętka Maxxisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A jakies propozycje z gotowych kol, moga byc uzywane. Troche sie zniechecilem do dt revo i piast xt 08, zalezy mi na masie ale takze na bezawaryjnosci oraz dobrej sztywnosci i wytrzymalosci kola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ja po przygodach z piastami Shimano XT 08 też się zniechęciłem i teraz będę inwestował w DT, żaden XTR mnie nie rusza. 700km i poszedł bębenek... Do kwietnia to chyba jeszcze poskładasz trochę kasy co ? Nie lepiej dołożyć do piast ? Ja rozwalone XT na tyle wymieniłem na Novatec'a 4 łożyskowego i póki co jeżdżę rok i nic się nie dzieje. Też się powoli zabieram za szukanie w miarę lekkich (1550g) kół pod tarcze tylko że ja będę inwestował trochę inna kwotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Moze i bym uzbieral 1000 zl do Maja ale mam tez 2 inne rowery i inne czesci do wymiany. Pozatym wtedy nici z zalozenia 3 tys - 10,5 kg na tarczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 27 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Co sadzicie o tych piastach http://allegro.pl/item587938998_okazja_now...36_otworow.html http://allegro.pl/item587920294_okazja_now...c_light_36.html i do tego szprychy Sapim Laser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 http://allegro.pl/item619739850_gipiemme_r..._disc_2009.html mial ktos stycznosc? Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.