siwyex Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Dziś widziałem, jeździłem i powiem szczerze...robi wrażenie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam po dłuższej przerwie Dziś w rowerze zmieniłem opony na Barro race i NN 1.8, co zaowocowało skończeniem roweru w 100% W wersji na xc waży 9763g, a w wersji jakby jednak nie było, lb ~9650g. Wagą się nie przejmuje, nie będę zrzucał na upartego http://img228.imageshack.us/img228/1456/fr1.jpg http://img228.imageshack.us/my.php?image=fr2k.jpg http://img520.imageshack.us/my.php?image=fr3.jpg http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/36.../niezalogowany/ Wkrótce postaram się wrzucić rozpiskę z poważonymi częściami. Nie była ważona tylko rama i korba, także nadal rower pozostaje w "Wasze rowery' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 No rowerek klasa, ale błagam Cię, na rany Chrystusa, zdejm tą fioletową nalepką znad przedniej przerzutki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Mały upgrade w rowerze Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Shimano XTR BR-M975 160mm + Dartmoor Nano 160' (242g+258g+172g) - 672g Cables: (linki + pancerze) Shimano - 70g Cassette: (Kaseta) Shimano CS-M771 - 258g Chain: (Lancuch) Shimano XTR CN-7701 - 266g Crankset: (Korby) FSA Afterburner MegaExo ~950g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR FD-M970 - 126g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram x9 medium cage - 236g Fork: (Widelec) Canondale Lefty Speed DRL2, 'tuned' - 1716g Frame: (Rama) Cannondale Taurine Team Replica M + adapter z bb30 ~1300g Headset (stery) Cannondale - 56g Grips: (Gripy) Ritchey WCS cut - 25g Handlebar: (Kierownica) Race Face Next SL 31.8/580mm - 126g Pedals: (Pedaly) Look Quartz - 264 Seat: (siodło) Tune Speedneedle Marathon - 100g Seatpost: (Sztyca) KCNC 31.6 350mm - 154g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Cannondale - 30g Shifters: (manetki) Sram X-0 girpy - 180g Skewers: (Zaciski kol) A2Z - 40g Stem: (Mostek) Cannondale 100mm 31.4-164 Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Schwalbe Nobby Nic 26x2.1 - 976 (468g+508g) Tubes: (Detki): FRM + 2x wentyl - 202g Wheel Front: (Kolo przednie) - 784g -Hub: (Piasta) Cannondale Omega -Rim: (Obrecz) Mavic 819 32h -Spokes: (Szprychy) DT Wheel Rear: (Kolo tylne) 1068g -Hub: (Piasta) DT Swiss -Rim: (Obrecz) Mavic 819 32h -Spokes: (Szprychy )DT Jeżeli się nie pomyliłem to 9763g. W tym sezonie mam zamiar jeszcze zmienić korbę, sztycę i przednie koło, bo ma już spore luzy.. Rower przeżył w tym roku bardzo dużo, także jego stan jest średni, ale się trzyma, ekstra się jeździ i fajnie wygląda Jak dobrze pójdzie, to na gwarancji (o ile ją dostanę) powinienem otrzymać nową Taurinę, ale to jakoś zimą, bo nie chcę kombinować przed MP. Jutro postaram się zrobić lepsze fotki, a jak na razie są jakie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 2 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 świetna maszyna, od zawsze podobały mi się Canony. Wcześniej na fotach widoczne były Magury Marty, a teraz w rozpisce są XTRy, możesz powiedzieć co jest powodem zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Miałem dwa komplety Magur - czerwone i SL. W obydwóch ten sam problem - cieknąca klamka. W czerwonych po tygodniu używania z przodu zeszło całkowicie, a jakiś czas po tym, tylna klamka się po prostu rozleciała. W SL'kach było to samo, przód cieknął co chwile, na maratonie puścił olej i jechałem tylko z tylnym hamulcem Nie polecam. W XTR'ach takiego problemu na szczęscie nie ma. Używam od ponad miesiąca i jak na razie wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Bajecznie prezentuje się Twoja maszyna A Xtry faktycznie się sprawują wyśmienicie co jak co ale hamulce Shimano robi konkretnie Ps. Wątek przypięty, jako jeden z najciekawszych rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Sam też jeżdżę na XTRach i baaaardzo je chwalę, nie zamienię ich na inne pomimo że te 'lekkie' mają też dobre opinie. I jeszcze jedno pytanko co do hampli, jak się sprawują z tymi tarczami? Moje tarcze FRM już są trochę wysłużone i myślę nad czymś lekkim co dobrze hamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Nie wiem czy są dobre ale obecnie z dostępnych lekkich tarczy w Pl są Alligator Aries ceny przyzwoite za wersje Ti 180 i 160mm zapłaciłem coś koło 180zl 76g i 102g, niebawem przyjdą to je zważę i zobaczymy czy waga faktycznie taka jak katalogi mówią Chyba że szukasz czegoś bardziej wyrafinowanego jak scrub ... ? Ale żywotność w porównaniu do ceny chyba nie jest najlepsza w przypadku takich tarcz... http://www.allegro.pl/item711148952_tarcza_hamulcowa_alligator_aries_ti_102g_sr180mm.html http://www.allegro.pl/item711143657_tarcza_hamulcowa_alligator_aries_ti_76g_sr160mm.html Wersje standardowe 2x tańsze, waga bez zmian 76+102 http://www.allegro.pl/item711961972_tarcza_hamulcowa_alligator_aries_102g_sr180mm.html http://www.allegro.pl/item704354008_tarcza_hamulcowa_alligator_aries_76g_sr160mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedz. naprawdę niezła cena za tą wagę, tylko pytanie jak z wytrzymałością i hamowaniem bo to chyba najważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montada Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Z przyjemnością dopisuję się do pochwał na temat Twojej maszyny. Dla mnie jeden z najfajniejszych rowerów na forum. Świetny dobór cząsteczek, bardzo fajna rama no i Lefciak na pokładzie. Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedz. naprawdę niezła cena za tą wagę, tylko pytanie jak z wytrzymałością i hamowaniem bo to chyba najważniejsze Na to będę mógł odpowiedzieć dopiero w przyszłym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 I jeszcze jedno pytanko co do hampli, jak się sprawują z tymi tarczami? Tarcze mają 2 wady - bardzo szybko zużywają się przez nie klocki :/ Na nieszczęscie nie tylko ja to zauważyłem; - są bardzo podatne na wykrzywianie się Obydwie są nieźle krzywe Obecnie mam wsadzone klocki FRM'a i siła hamowania jest na pewno mocniejsza niż w Martach. Co do roweru, to zimą mam zamiar wysłać ramę do naprawy i możliwe, że zedrę lakier. Fajnie, że rower się podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To mnie Sixer nie pocieszyłeś Kumpel jeździ na takich tarczach jak podał Lookas 46 i jest zadowolony, nie aż tak dużo się gną, klocki też w miarę długo wytrzymują, ogólnie poleca więc pewnie i w moim rowerze zjawią się Wygląd wyglądem, jak Ci się jeździ na tym zestawie: rama i Lefciak i co się stało że rama do naprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jezdzi się bardzo fajnie, rama jest strasznie sztywna. Jedynie teorie o megasztywności Lefciaka można wsadzić między bajki - jeździ się jak na np. Foxie, czy przy mojej wadze - Sidzie. Tak samo 'stery'. Łożyska wytrzymują rok-dwa ścigania się. Mi i trzem kolegom, którzy mają Taurine łożyska już się głośno odzywają :/ Też sloping mogłby być nieco mniejszy... Rama jest pęknięta i zmiażdżona Strzeliło sobie mocowanie tarczówki Jeżdże tak od maja - mam nadzieje, że wytrzyma do października A drugi defekt przydażył się na maratonie, gdzie po zerwaniu łańcucha przednia przerzutka obróciła się na ramie i zmiażdzyła ją Ogolnie Cannon ma słaby lakier :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 7 Października 2009 Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Taurinki zawsze mi się podobały, nawet w pewnym momencie miałem brać taką ramę z lewym zamiast mojego treka, ale malowaniem trek w tym roku naprawdę się popisał i wybór padł na 8500. Mam pytanko dlaczego zmieniłeś ubijaki SL na quartze? Właśnie stoję przed wyborem nowych lekkich pedałków i chciałbym się dowiedzieć co Cię pokierowało do zmiany? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Hej, powiedz jak Ci się jeździ na gripach X.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Co do gripów to są fajne, ale w naprawdę ciężkich warunkach wolałbym jednak triggery. Co do roweru, to zapraszam do obejrzenia fotki korby - robi wrażenie! http://img519.yfrog.com/i/xtr2.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 No korba ładnie chrupnęła, jak to się stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Dzień przed maratonem postanowiłem podskoczyc, co zaowocowało właśnie tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 o kurde.. przecież ta FSA to niezłe kowadło a ośka i tak pękła ? mo musiał być nie pierwszy skok.. jak rama ? naprawiałeś czy dalej jezdzisz na tych defektach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Omen, dla twojej wiadomości to nie FSA tylko XTR M960... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzień przed maratonem postanowiłem podskoczyc, co zaowocowało właśnie tym To może lepiej, że przed niż gdyby miała pęknąć na trasie maratonu. I jaka teraz korba zawita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Ofen, dalej jeżdze na tej uszkodzonej ramie, nic sie nie dzieje, także nie stresuje się Na razie wsadziłem Hone, który jest niezniszczalny. Zimą mam zamiar zainwestować i to dość porządnie w Cannona i zrobić niepowtarzalny sprzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Uploaded with ImageShack.us Mniej więcej tak się prezentuje Dale na dzień dzisiejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.