Skocz do zawartości

[koła] Do 1000 zł dla 110 kg bikera

mloody

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znajomy poszukuje kół dla siebie na nowy sezon. Chłop waży 110 kg więc koła muszą być porządne. Myślał o Crosstrailach ale mu odradziłem - nie mam zaufania do fabrycznych, tym bardziej z taką wagą. Doradzcie jakie koła złozyc w tej cenie. Kola maja byc pod V-ki.

Napisano
A może DT Swiss X1800? A jak nie z gotowych to coś na piastach dt 370 lub xt +szprychy typu dt comp/champion? Tylko nie wiem jaka obręcz.

X1800 ? to chyba żart, o ile mi wiadomo te koła mają ograniczenie wagowe :/

dlatego nie brałem ich przy zakupie nowego roweru, zostałem przy xm 317 i xt

pozdrr

Napisano

No tak, x1800 odpadaja, zasugerowalem sie ich masa ok 2kg, a jest na nie ograniczenie wagowe do 90kg. To moze set dt370+dt champ+mavic xm719 (ograniczenie wagowe do 115kg)?

Edit: Teraz doczytalem ze obrecze pod V maja byc ;/ wiec 719 odpada.

Napisano

Rzeczywiście XM719 jest do 115kg...ale łącznie z rowerem, co w tym przypadku da jakieś 120-125kg. Przy takiej masie pozostają tylko wytrzymałe obręcze do Enduro/FR. DM24, EX721- to jedyne rozwiązania w tym przypadku. Szprychy Champion, piasty 370'ki. Pozdrowerek.

Napisano

Spokojnie , 719 wytrzymają bez problemu - sprawdzone (ponadto EX 721 też są do 115 kg.) , szprychy Competition - wytrzymają tyle co Champion - przy tym są lżejsze - sprawdzone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...