Skocz do zawartości

[amortyzator] SID z 2009 czy Fox RLC

ig0r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ile ważysz?

Fox znacznie sztywniejszy choć minimalnie cięższy, kultura pracy minimalnie lepsza od RSa.

SID bardzo lekki ale też mniej sztywny kultura pracy dobra ale Fox jest lepszy.

Osobiście brałbym Foxa bo sam jeżdżę na Rebie która jest bardzo podobna pod względem sztywności i wagi. Jeśli zdecydujesz się na SIDa to koniecznie z manetką.

Napisano

SID to jak Reba tyle ze mniejsza waga. Oczywiscie mowa o 32mm lagi.

Sam stoje pod podobnym wyborem. Sid Race/Team czy Reba WC. Ale debata bedzie za ok miesiac:)

Napisano

Ja gdzieś czytałem(albo ktoś mi mówił?) że Sid mimo 32mm goleni jest mniej sztywny od reby, jak to możliwe nie wiem, ale tak słyszałem.

Druga rzecz jaką słyszałem, to że Fox jest mniej czuły od Reby na małe nierówności(to na pewno gdzieś czytałem).

Pozdrawiam

Napisano
Ja gdzieś czytałem(albo ktoś mi mówił?) że Sid mimo 32mm goleni jest mniej sztywny od reby, jak to możliwe nie wiem, ale tak słyszałem.

To się nazywa merytoryczna wypowiedź :)

Napisano

jeszcze do wczoraj miałem taki sam problem jak Ty..

od wczoraj jestem posiadaczem Foxa f80rl.. w sumie padło na niego tylko dlatego, że w harfie nie mieli SIDa Team 2009 i mieć nie będą na razie.. chyba do końca zimy/początków wiosny

co do SIDa 2009 i Reby to miałem okazję przejechać się na SIDzie Team i zaraz po tym na Rebie WC i niestety to prawda.. różnica wprawdzie nie jest duża, ale jest..

• Mod Team
Napisano

Ja coś gdzieś czytałem, że ktoś coś powiedział o czymś, A kolega też tak mówił natomiast drugi to potwierdził.

Ceny serwisu amortyzatorów Fox są w naszym kraju strasznie wysokie, RS powinien mniej wziąć od ciebie za serwis. Także weź również i to pod uwagę.

Napisano
jeszcze do wczoraj miałem taki sam problem jak Ty..

od wczoraj jestem posiadaczem Foxa f80rl.. w sumie padło na niego tylko dlatego, że w harfie nie mieli SIDa Team 2009 i mieć nie będą na razie.. chyba do końca zimy/początków wiosny

co do SIDa 2009 i Reby to miałem okazję przejechać się na SIDzie Team i zaraz po tym na Rebie WC i niestety to prawda.. różnica wprawdzie nie jest duża, ale jest..

ile jezdziłes na tym sidzie/rebie ?

ile km?

Napisano
A z kąt wiesz , że Sid mniej sztywny ?

Nie wiem co do tego mają kąty ale wydaje mi się że powinno być skąd a nie z kąt :(

Miałem okazję gadać z paroma osobami które już trochę na Sidach pojeździły i większość zgodnie mówi że sztywniejszy od wersji 28mm jest ale do Reby mu trochę brakuje bo jest po prostu bardziej wylajtowany. Może nie jest to taka różnica jak była ale dla doświadczonego bikera odczuwalna. Sam miałem okazję odbyć krótką jadę na nowym Sidzie WC no i amor jest super ale ja jako użytkownik Reby wyczuwam delikatne różnie między tymi amorkami. Ale i tak Sid jest bardzo sztywny bo gdy kiedyś miałem okazję jechać na starym WC z tarczami przy mojej wadzę 74kg miałem wrażenie że zaraz się połamie.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Pozwole sobie odswiezyc temat.

Jako ze stoje przed zakupem amora a moje doswiadczenie sprowadza sie tylko do jednej marki (fox) prosze o konstruktywne opinie na temat:

sid world cup vs fox f-32 rlc

Do tej pory ujezdzalem foxa f80 terra logic, moja jazda to glownie xc, waga 80+, nie 'katuje' amorow :confused:

rzadko kiedy musial wykozystywac pelen zakres ugiecia, jesli wogole. Nie mowie tu o jego ustawieniu tylko o mojej jezdzie.

Czytalem kilka recenzji sida (w wiekszosci pozytywnych), z ktorych wynika ze jest to zupelnie inna konstrukcja od poprzedniego sida, stad moje nim zainteresowanie.

Przypuszczam ze kultura pracy tych amorow bedzie zblizona, waga jest.

Jak sprawa wyglada z jakoscia wykonania, latwoscia regulacji i co wazne ze sztywnoscia.

Mowi sie ze jak sie jezdzilo na foxie to cokolwiek innego nie bedzie juz tak sztywne. ?

Manetka nie jest dla mnie istotna. Cena jest sprawa drugorzedna.

Dzieki za kazda opinie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...