naughtyjurand Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam, kolejny wypad rowerowy za nami, kolejny przed nami... Tym razem jedziemy nad tame w Debem. Dla zainteresowanych: http://zalewzegrzynski.net/zalewzegrzynski...obacz.tama.html http://zalewzegrzynski.net/zalewzegrzynski...gionu.tama.html Opcje sa dwie: 1. jedziemy do Nowego Dworu Mazowieckiego pociagiem i stamtad przez Pomiechówek, Lasy Pomiechowskie, Wójtostwo jedziemy rowerami nad tame w Debem. Do Warszawy mozemy wrocic rowerami wzdluz Kan. Zegrzynskiego (dluzsza opcja), lub dojechac do stacji PKP Chotomow skad wrocimy pociagiem. 2. Jedziemy z Warszawy rowerami nad Tame w Debem wzdluz Kan. Zeranskiego i wracamy pociagiem z Nowego Dworu Mazowieckiego lub z Chotomowa. Dlugosc trasy waha sie w granicach 36-70 km. w zaleznosci od tego jak bedziemy stac z silami i ktore opcje sobie wybierzemy, a jest ich znacznie wiecej niz te ktore przedstawilem - patrzac na mape Pogoda zapowiada sie rewelacyjnie: 16 stopni bez deszczu. W sobote jest swieto zmarlych :/ a ma sie pokazac slonce. W niedziele niebo bedzie troche bardziej zachmurzone, ale co tam Ceny biletow sa w granicach 6-10 zl. Nie podlegajaca dyskusji opcja jest jak zwykle jakas knajpa przynajmniej na goraca herbate, ale ostatnio trafilismy na pizze, a jeszcze wypad wczesniej pelen obiad (ja jadlem akurat pierogi hehehe) wiec... zaglodzic sie nie damy. Jak skoncze wertowac mapy powiem ktoredy jedziemy. Chetnych zapraszam do wpisywania sie na forum. Watek bede na bieżaco uzupelnial a przynajmniej sie postaram. Do zobaczenia. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie dla wycieczki,ale w tej chwili trwają tam prace drogowe i nie ma przejazdu przez tamę. A i dojazd może być utrudniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Jakos zdazylem sie przyzwyczaic do niespodzianek Kiedy jechalismy na wycieczke z Sochaczewa do Nowego Dworu Mazowieckiego przez Kampinos, w dniu wyjazdu prawie wszyscy poza jedna osoba odwolali wyjazd, a na 30 min. przed odjazdem pociagu zmienili zdanie hehehe uciekl nam tego dnia pociag i pojechalismy nastepnym trasa okazala sie trudna ale wszyscy wrocili z usmiechami na twarzy Jak pojechalismy do MPK, podobno mialo byc pelno piachu, a bylo lepiej niz w Kampinosie, zwiedzilismy bunkry, trafilismy na pizzerie i najpiekniejszy widok jesieni jaki mialem okazje w tym roku widziec przywiozlem 450 zdjec Trzeba sie nastawic ze nie wszystko moze sie udac, ale z drugiej strony moze byc duzo lepiej niz sie zapowiadalo a taka frekfencja sie jak na razie utrzymuje Ta zapora to jest tylko jeden przystanek na trasie i na pewno bedzie mozna ja podziwiac z blizszej lub dalszej odleglosci. Poza tym moze jak sie pogada z ludzmi na miejscu to nas przepuszcza, a moze nie : ) Trasę staram sie wytyczyc przez bardzo ciekawe turystycznie regiony Kotliny Warszawskiej: Lasy Chotomowskie i Pomiechowskie. Będzie okazja, by nieźle rozpędzić się na pagórkach Lasów Chotomowskich i mozolnie przedzierać się przez wielkie piaszczyste polany. Po drugiej stronie Narwi, w cichych i spokojnych Lasach Pomiechowskich dla wielu wyzwaniem staną się dzikie i trudno dostępne ścieżki. Nudno nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 No to widzę że ciągle działasz i planujesz kolejne wypady Moze uda się w następnym roku zrobić jakiś zjazd forumowiczów z okolic Warszawy? np. nad zalewem albo w innym ciekawym miejscu Ja niestety aktualnie uzależniony od przesyłki z allegro i bez niej nie mogę jeździć Przez moment myślałem że chodzi o Dębe obok Mińska i zastanawiałem się co tam może być ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 c1ach/ No tak bym tego nie ujal hehehe po prostu jezdze co weekend, gdzies, dalej lub blizej ...i czasem zostawiam info gdyby ktos mial ochote a nie mial z kim wiesz jak to jest, w grupie zawsze razniej, fajniej i bezpieczniej w sumie to chcialem pojechac do Bolimowskiego Parku Krajobrazowego, tylko moje mapy go nie obejmuja, a w Empiku nie znalazlem takich na ktorych by byl w miare wyraznie - mam jeszcze pare miejsc w ktore musze zajrzec, a jesli nie znajde to pojade i zalatwie wojskowe wiec tak czy inaczej za dwa tygodnie o ile pogoda pozwoli bedziemy zwiedzac BPK a jak nie za dwa to za trzy... i tak dalej heheh (dam znac). J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Zamieściłbyś jakaś małą relacje z tego wypadu do MPK i pokazał troche zdjęć z wycieczki. Myślę że nie tylko ja chętnie pooglądam i poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Mały opis był, zdjęć nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Rozmawialem z osobami, ktore byly ze mna i... beda zdjecia, mam zgode tyle ze jutro. Jako ze sobota odpada totalnie (swieto i w ogole) wiec wycieczka odbedzie sie w niedziele - to bylo do przewidzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 myślę że w związku z 1listopada oraz waszą obecnością w tamtych okolicach warto po drodze zajechać na jakiś opuszczony cmentarzyk... zawsze to jakieś urozmaicenie... Ze swojej strony polecam wpisać w google: "Opuszczony cmentarz garnizonowy" w Wieliszewie(administracyjnie: 'chyba', w praktyce rzut beretem od ronda na trasie Wieliszew-Nieporęt, Wieliszew-Legionów)... Ja z kilkoma znajomymi planowałem tego dnia wypad do KPN, może do 'Bolimowskiego PK', żeby pojeździć trochę po bezdrożach, zapalić kilka zniczy na opuszczonych grobach... W zeszłym roku było ciekawie, ciemno(szybko się zciemniło), klimatycznie... PS cmentarz jest mniej więcej tu: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&...006909&z=17 jest to stara-jeszcze pamiętająca czasy carskie nekropolia w której chowano zmarłych żołnierzy z okolicznych fortów i twierdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2008 MateuszA/ dzieki za info, wezmiemy pod uwage, pomysl mi sie podoba a co do Bolimowskiego PK to moze razem sie wybierzemy za tydzien - ja tez chce sie tam wybrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 jak tylko czas pozwoli i rower będzie sprawny(dawno nie jeździłem) to jak najbardziej;) PS dyskusyjną sprawą jest też kondycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam Co prawda 2 listopada jest dla mnie nie realny, ale bede sledzil uwaznie nastepne propozycje, bo chetnie pojezdze w grupie na dluzsze wypady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browar Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Pisałbym się na niedzielę.Skąd start i o której? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 O ile jest jeszcze miejsce wciągnij(cie) mnie na niedzielną listę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 To ja jeszcze dopisuje w imieniu osob z poza forum 2 rowery jada: Agnieszka i Gosia. Spotykamy sie (zeby bylo juz zupelnie jasne - w niedziele 2 listopada 2008) o godzinie 9:30 na stacji metra "Dw. Gdanski" (na dole, z prostego powodu - robi sie zimno, po co marznac), mozna byc wczesniej, nie mozna byc pozniej (mamy pociag do zlapania). Ja sie postaram byc juz kolo 9.15. Kontakt do mnie: +48 608 550 134 (w razie czego). Pogoda: zapowiada sie calkiem jak na zamowienie, czesciowo slonecznie, 14 stopni, wiatr 4 km/h. Rady: Mimo wszystko ubierzcie sie cieplo, wezcie rekawiczki z dlugimi palcami, szalik albo cos do osloniecia szyi przed wiatrem, sprawdzcie rowery, zabierzcie latki, pompki, klucze i oswietlenie do rowerow (o ile ktos ma), zrobcie sobie jakies kanapki i wezcie picie - nie wiem czy uda nam sie znalezc jakas restauracje (ale postaramy sie zatrzymac gdzies na obiad albo przynajmniej ciepla herbate - wiec jak ktos ma to zabierzcie blokady do rowerow zeby je w razie czego spiac) Koszty: mysle ze 50 zl. w zupelnosci wystarczy na pokrycie kosztow podrozy i ew. obiadu (o ile bedzie). Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Moze bedzie nas jeszcze wiecej, info o wycieczce poszlo w swiat poczta pantoflowa i chyba zalapie sie troche osob niezrzeszonych (z poza forum), ktorych nawet ja nie znam No prosze... biznes kwitnie hahahahah J. Najnowsza prognoza pogody na jutro (na niedziele): 15-16 stopni Celcjusza, czesciowo slonecznie ...tak wiec trzeba wziac poprawke odnosnie tego cieplego ubierania sie hehehe ...bo bedzie fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Na razie 1 mniej. Problem z linką przerzutkową okazał się większy niż można by przypuszczać, a dziś wszelkie sklepy zakmnięte. Tka więc o ile nikt nie nie mógłby sprzedać mi (nowej, nieprzyciętej) linki to do następnego razu. Udanej wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Jedyne co moge Ci poradzic to Decathlon (Niedziela : 9:00 - 20:00), maja tam serwis rowerowy i nawet jesli nie beda mieli czesci na sklepie to idzie sie dogadac z serwisem http://www.decathlon.com.pl/PL/mazowieckie-11933631/ Jesli wsadzisz rower w auto to Ci na miejscu zamontuja i wtedy dzwon do mnie, poczekamy na Ciebie Pociag mamy z Gdanskiego o 9.54 Ale mozesz dobic do nas na stacji Zeran to rzut beretem z Decathlonu. Tu masz godziny i stacje naszego pociagu: Warszawa Gdańska 09:54 Warszawa ZOO 09:58 Warszawa Praga 10:04 Warszawa Toruńska 10:10 Warszawa Żerań 10:29 Warszawa Płudy 10:31 Warszawa Choszczówka 10:35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Voila! - i bylo calkiem fajnie co prawda nie dotarlismy nad sama Tame w Debem bo niestety jak sie dowiedzialem faktycznie jest zamknieta do 15 grudnia :/ ale swoje kilometry zrobilismy przez fantastyczne lasy Legionowskie i Chotomskie. browar/ mam nadzieje, ze dalsza droga udala Ci sie rownie dobrze jak nam heheheh - no niestety, szczerze sie przyznam, ze mi tez brakowalo ostrzejszego tempa - no ale grupa to grupa, nie moglem ich zostawic, ale tez nie zaluje bo sie swietnie bawilismy, a dzisiejszy dzien nasunal mi do glowy pomysl zeby od czasu do czasu zrobic wypad dla mocniejszych kondycyjnie zawodnikow, tak zeby sie wyzyc na calego heheheheh ...a tak przy okazji, zdjecia juz sa u mnie w albumie Dziekuje wszystkim, ktorzy byli i wszystkim, ktorzy z roznych przyczyn nie dotarli - coz iksC, nastepnym razem Do zobaczenia znowu! J. link do galerii ze zdjeciami http://www.forumrowerowe.org/index.php?aut...m&album=274 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Może uda mi się dołączyć do grupy następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
browar Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Powrót był udany,niebieski szlak okazał sie całkiem,całkiem...A tempo było wyscigowe,nieżle się złomotalismy z kolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 hehehe zazdrosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 ... ktorzy z roznych przyczyn nie dotarli Dzięki za informację nt Decathlonu. Udało mi się załatwić problem w ostatniej chwili. Co do wspólnego wyjazdu to głównie moja wina - źle oznaczyłem punkt zborny skutkiem czego (zamiast "Toruńską") wracałam 8km do Centrum. Ostatecznie, w ramach korekty, miałem mniej niż 6 minut na przejechanie 4km. Niestety tak jak w wielu przypadkach "prawie" robi istotną różnicę gdyż "prawie" zdążyłem ... obejrzeć odjeżdżający pociąg. Sytuację uratowało za to nieplanowane spotkanie z dwoma przypadkowy bikerami (pozdro dla kolegów upadlaczy na slick'ach ;-) więc wyjazd nie tylko się udał ale też dodatkowo tempo na asfaltowych odcinkach było odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.