Skocz do zawartości

[tor downhillowy] na Dylewskiej górze

korzyniak

Rekomendowane odpowiedzi

Siema mam pytanie do wszystkich downhillowców z forum.Czy pomysł na organizowanie zawodów zjazdowych na mazurach miałby jakieś zainteresowanie??Bo z tego co wiem to większość zawodów to raczej odbywa się w górach.Czy ludziom chciałoby się jezdzić tak daleko?Bo właśnie jestem w trakcie obgadywania toru na Dylewskiej.Może coś z tego będzie.Chciałbym aby były tam organizowane zawody zjazdowe jak i jakieś maratony.

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Jakby co to ja jestem zainteresowany. Na pewno wyścig taki spotkałby się z ciepłym przyjęciem. Świadczyć o tym może chociażby fakt, że wielu ludzi z okolic Olsztyna, Iławy, Ostródy, Lubawy itd. pyta się o trasy na Dylewskiej. I jeżeli taki konkurs by wystartował to nie tylko my-okoliczni, ale i mieszkańcy innych regionów Polski by się tu zjechali. Można na Górze Dylewskiej zrobić niezłe trasy downhillowe

Pozdro

.

Nie wszystkie DH odbywają się w górach ale wiadomo że tam łatwiej wykombinować fajną traskę.

Oj nie wiesz co to jest Rezerwat Gór Dylewskich:D Sama w sobie Góra Dylewska jest najwyższym wniesieniem w północno-wschodniej Polsce - ma 312 m.n.p.m. Góry i pagórki są tu poprzecinane licznymi strumykami, wąwozami i innymi podobnymi. Byłby tu naprawdę fajny tor!

Tak czy owak, jak zrobi się cieplej, wybieram się w Góry Dylewskie pobrykać sobie na podjazdach :P

.

Mniemam, iż chodziło Ci o Park Krajobrazowy? W rezerwacie z trasy raczej nici. No i niestety to Wzgórza, a nie góry :icon_mrgreen:

Hmm, polemizowałbym z wikipedią, na północy najwyższa jest chyba Wieżyca, a na zachód nie jest bardziej wysunięta, jak mi się zdaje? Czy się mylę?

Tak czy owak jakby była w okolicy taka trasa, to by się jeździło pewnie :P

Ja a szczęście wolę naturę, więc kiedyś się wybiorę po prostu pojeździć..

Co do wzgórz to w całym obrębie są nawet 4 odrębne rezerwaty więc tu na pewno nie da rady. Pomysł ciekawy, nie byłoby problemu by trasę zjazdową wyznaczyć ale wątpię by udało się ustawić jakieś hopki, rampy. Nawet jeśli to będzie do tego potrzeba masa zezwoleń i kupa papierów do podpisania. Tereny są ciekawe, urozmaicone, na treningi pod maratony nadają się w sam raz, ale DH? Sam nie wiem...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...