Skocz do zawartości

[błotniki] jakie do ramy bez mocowań?

susi33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczeła się jesień i mi chlapie w twarz i plecy. Potrzebuję błotników do kół 28cali z oponą 28c i mam problem poniewaz w moim rowerze (kross venom serpent) nie ma w ramie mocowań koło piasty. Jedyna dziurak jest w ramie to u góry wna poprzeczce w tylnim trójkącie. Jako że się nie znam zbytnio na technologii błotników mam do was pytanie. Który z modeli mógłbym zamontować i czy faktycznie chroniłby mnie przed chlapaniem?

Napisano

na tyl blotnik mocowany na sztycy a na przod na pewno nie masz w dolnej czesci widelek tam gdzie sie lacza golenie dziury na blotnik? bo w tym rowerze nie ma chyba amora z przodu?

Napisano

Generalnie im błotnik dalej od koła tym bardziej koło chlapie na boki, tzn. błotnik chroni mniej po bokach.

Błotniki można podzielić na 3 rodzaje

- z pałakami/drutami mocowane przy paiście

- przykręcane do dziurek w amorku i na górze tylnego trójkata

- mocowane do sztycy i do dolnego otworu rury sterowej widelca/amora

Osobiście polecam coś SKS-a, jak masz dziurki do przykręcenia i w ramie i w amorze (w boosterze) to może cos w stylu SKS BEAVERTAIL XL http://www.velo.com.pl/www/produkt.php?m=1...;p=%&id=790

Napisano

cyklista- jakos nie moge sobie wyobrazic jak można wykorzystać te uchwyty

Z przodu na widelcu mam te dziurki wiec na przod nie bedzie problemu. A z tymi do sztycy to się boje że nie będą skuteczne w mojej crossówce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...