bobiik Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Czy ktores z mocowania tarcz jak w temacie ma wyzszosc nad drugim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Są zwolennicy i jednego i drugiego mocowania, osobiście nie widzę żadnych przewag któregoś z rozwiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Dzieki. Czytale ze przy mocowaniu na 6 srub nieraz luzuja sie sruby i trudno ustawic dokladnie w osi tarcze. Hamulce juz wybralem.Pozostaje dobor kol. Tu tez zagadka.Tyle tego...Chyba wybiore kola na piastach xt i obreczach alexrims xcr100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 To tzeba było poczytać o luzach na nitach tarcz SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piasty CL są z natury lżejsze, ale z kolei tylko/głównie na 6 śrub można kupić lekkie tarcze, dużo lżejsze od shimanowskich.. Luzują się śruby? A koledze właśnie się tak zapiekły, że żadną metodą nie może wykręcić i zmienić na nową tarczę, którą kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 czy sruby z klejem czy bez kleju, markowe czy niemarkowe - nigdy nie odkrecily mi sie od tarczy. montaz jest bardziej pracochlonny niz tarcz cl. do tego kupujac caly hamulec kluczyk do mocowania srub jest zazwyczaj w zestawie a przy cl trzeba miec lub kupic klucz do kasety. centerlock nie ma zamiennika tarczy - są tylko shimanowskie. wg mnie cl ma jedna przewage nad 6srubami - w przypadku tarcz xtr są to jedyne tarcze ktore nie dzwonia nie piszcza nie trą o klocki. to byl dla mnie najwazniejszy powod wyboru cl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Nie śruby się luzują, a nity w tarczach Shimano na CL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoko Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 dokładnie tak jak kolega Tobo mówi. Miałem taki sam dylemat, ale po długich rozmyśleniach wybrałem 6 śrub. Będziesz miał o dużo większe pole manewru jeżeli chodzi o tarczę różnych firm. Centerlock to tylko shimano. bierz 6 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 ja sie zdecytowalem na CL. mam tarcze XTR. i po jakies 500km zaczyna mi przednia tarcza lekko strzelac na nitach. ale jest dalej prosciutka i jak by w nichym to nieprzeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 moje maja ok 2500 km i nie ma z nimi zadnych problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dla zawiedzionych CL jest to : http://dtswiss.skleprowerowy.pl/produkty/index/108 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.