grissley Napisano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Ależ dałem plamę - wziąłem Novateca 042 zamiast 812, bo chciałem mieć trwały, stalowy bębenek. A okazało się, że bębenek w 042 też jest auminiowy Tym sposobem tylne koło będzie bezsensownie o 100g cięższe. No trudno. Tymczasem części do roweru już prawie w komplecie (jedzie jeszcze do mnie alligator i ioDupont cordz): Koła dzisiaj poszły do plecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 mozesz mi napisac na priva jak zrobiles to zdjecie?jak je polaczyles i usunales tlo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Chyba jakiś spory namiot bezcieniowy. Szykuje się bardzo ładny crossik, będzie wielka różnica pomiędzy tą Univegą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Byle jaki program graficzny (np. Gimp) + umiejętność obsługiwania się ścieżkami i warstwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Nawet nie tyle - to zwykłe zdjęcie, a tło po prostu zostało wywalone pędzelkiem GIMP do tego z powodzeniem wystarczy, chociaż, jakby się uprzeć, to i w Paincie się zrobi Troszkę się jeszcze pobawiłem zastanawiam się, czy jednak nie zamówić tego novateca 812, a 042 sprzedać na wiosnę... Jak już i tak ma być nietrwały aluminiowy bębenek, to niech może chociaż piasta lekka będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 ************************************************** A co mi tam - zamówiłem Novateca 812, koło będzie na nim. Czyli 100g do przodu Tego 042 na wiosnę sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Za błędy trzeba płacić , decyzja słuszna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Składanie elementów w toku (dopiero teraz wszystko skompletowałem). I coś mi tutaj nie gra: Ta ośka powinna chyba do krawędzi ramienia sięgać, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 14 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Tak powinna, usun podkladki ktore dales w suport i powinno byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Z tego, co pamiętam, to daje się albo 3 podkładki, albo 1, albo wcale. Przy 3ch ośka jest za krótka, teraz zostawiłem jedną i jest z kolei za długa: co jest...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Był mały przestój w składaniu, ale... już idzie dalej W zasadzie zabierałem się już za zakładanie linek - i tutaj nieprzyjemna niespodzianka. Sportster P4 ma w trójkącie mocowanie do zacisku hamulca tarczowego, ale... nie ma żadnych mocowań do linek Miejsce na linkę hamulca jest pod górną rurą ramy, jak do V-brake, ale do tarczówki trzeba ją puścić pod rurą dolną i potem po dolnym, poziomym ramieniu trójkąta, aż do zacisku. Ponieważ w tej ramie przewidziano pancerz na całej długości linki, jedyną opcją wydaje się puszczenie pancerzyka tak, jak trzeba (po rurze dolnej) i przymocowanie go do ramy opaskami zaciskowymi. Tyle tylko, że wyglądać to będzie tragicznie Znacie może jakiś lepszy patent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=1552 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 fakt - o takim trzymaku też słyszałem. Ale słyszałem też, że "co chwila się to odkleja, odklei się w czasie jazdy i pancerzyk wejdzie Panu pod pedały -po co to Panu, to się nie sprawdza". Czyli do patentu z tym gripperem trzeba by dodać jakiś pewny sposób przyklejenia (?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Można go przykleić klejem, lepsze to niż opaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Aha - waga wyszła całkiem spora. Tak jak jest, to 13.5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi