Rulez Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ender - cross to właściwie trekking tylko bez błotników i bagażnika ... właśnie na 28" kółkach ... tak uświadamiająco ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 4 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Ok, Rama, amorek i BB7 już są, piastę przednią i DT Competition też dzisiaj Teutoni nadali - zaczyna się pojazd kompletować. Teraz, co do tylnego koła: Jakie są różnice (oprócz sposobu mocowania tarczy i oprócz roku produkcji) między tymi piastami: SHIMANO XT FH-M756 (6 śrub) SHIMANO XT FH-M775 (centerlock) SHIMANO XT FH-M765 (centerlock) ? Różnica w cenie jest nieistotna, w razie czego wymiana obecnej tarczy BB7 na centerlocka byłaby też zerokosztowa (centerlockowe tarcze są tańsze niż 6cio śrubowe). A może jakąś jeszcze inną się zainteresować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 na pewno nie XT FH 775 (wszystkie XT model 2008) , częste awarie bembenków i uszczelńeń, jak już to FH 765. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Naczytałem się trochę opinii o XT - ludzie jadą równo po wszystkich modelach od 2005r wzwyż... :| A co powiecie na takie piasty: Dartmoor X-Force Dartmoor Free-Force NS Coaster NOVATEC D-042SB NOVATEC D-142 ? To już dość ciężkie sprzęty - wyglądają jak coś do katowania, a ja w sumie 80% czasu będę spędzał na asfalcie (albo i 90%). Z drugiej strony chciałbym, żeby piasta była de facto bezobsługowa (i to przez parę lat) i żeby w razie czego nie czuła się źle po przejażdżce z 95kg jeźdźcem jadącym z 30kg sakwami. W deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja mogę polecić to : http://www.allegro.pl/item475233275_uwaga_...dt_370_tyl.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No tak - ale tutaj cena zabija! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 mam w sklepie fajne oponki schwalbe 28 " advance z wkladka i paskiem odblaskowym w cenie 33 zl za sztuke noweczki, moze by Cie zainteresowaly. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Jeśli chodzi o opony - poluję na Schwalbe Hurricane Reflex - w Polsce nie do dostania, w Niemczech od ręki - ale koszt przesyłki nieco zniechęca. Dystrybutor z kolei może sprowadzić na zamówienie - ale dopiero na Styczeń... Jeśli miałbyś takie, to chętnie wezmę. Właśnie doszła do mnie piasta przednia i szprychy - ciężkie dziadostwo. Piasta z zaciskiem to 551g, a szprychy 205g. Wyjdzie na to, że koło z dętką i oponą będzie ważyć tyle, co rama... Jedno koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 co to za piasta ze tyle wazy? szprychy jakie i jakie obrecze bedziesz mial? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ważyłeś czy wziąłeś wagę z neta? Bo jak z neta to mogłeś wziąć niechcący wagę piasty tylnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Waga jest własnoręcznie zmierzona - to jest piasta z solidnym dynamem, stąd ta waga A to i tak najlżejszy model, dostępny chyba tylko w Niemczech (przynajmniej Brytyjczycy i Amerykanie skarżą się na forach, że muszą to z DE sprowadzać, bo u nich nie ma - u nas zresztą tez Pawlak nie oferuje). Szprychy na przód to DT Competition (32 - z tyłu będzie 36 championów). Obręcz miała być najpierw Rigida, Potem Alex ACE18, ale w końcu zamówiłem ZAC'a 2000 - w razie, gdybym wpadł na dziwny pomysł wyprawy z jakąś sakwą z przodu, to nie będę musiał się martwić. Niestety, to oznacza też kolejne 100g więcej w stosunku do Alexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Gotowe takie kółko jest na e-bayu : http://cgi.ebay.pl/Vorderrad-Shimano-DH-3N...1742.m153.l1262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Faktycznie - identyko. Musiałem przeoczyć Ale mnie to wyjdzie i tak taniej o jakieś 5 dyszek Z tyłu dam chyba Dartmoor Free-Force. I koła będą obydwa tyle samo ważyły - obute ok. 2 kilo sztuka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Chyba nie chodzi o to, żeby piasta była ciężka , tylko o to, żeby bembenek długo i bezproblemowo pracował , a łożyska były trwałe. No i 36 szprych z tyłu jest całkowicie zbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 No przecież właśnie o to mi chodzi, o czym piszesz! We free-forcie będą nietrwałe łożyska i lipny bębenek...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 za ile kupiłes ta rame Scotta , bo ja znalazłem limitowana serie za 599 : http://www.sklep.rowery.com.pl/index.php?p...amp;prod_id=635 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Strona kłamie - w tym rozmiarze nie mają na stanie Dałem 780 za rozebraną z roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Obawiam się, że za Dartmoora przepłacasz - bo tą piastę robi Novatec (jest identyczna, też ma 3 zapadki) : http://www.allegro.pl/item470664384_piasta...ze_32_i_36.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Ano faktycznie... A za 150zet można by nawet mieć Novateca D812SB - całe 100 gram lżejszy... :-| Ciekawe tylko, czy ma bębenek aluminiowy, czy stal. Jeśli stal - to przy tej cenie i wadze chyba wygrałaby konkurs na moja nową piastę tylną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Tak , D812SB jest lzejszy - ale tylko o 50 gr z bembenkiem stalowym , a ponad 100 gramów lżejszy z bembenkiem aluminiowym. http://www.novatec.com.tw/novatec/english/...=1174367557.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Chyba w końcu wezmę wersję 042 - 812ka ze stalowym bębenkiem jest nie do dostania, a aluminiowego nie chcę. A szkoda, bo cena aluminiaka to 149 - tanio w porównaniu z Dartmoorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Alominiowy nie jest zły - warunek - kaseta na pająku , np XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ja mam osprzęt 8mio rzędowy. W tym roku jeszcze 8kową kasetę XT dostałem, ale od nowego sezonu już chyba tylko z tańszych grup ósemkę znajdę. A te nie będą na pająku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 czesc kupiles juz kierowniczke do twojego scigacza?? ja moge zaproponowac Ci nowe carbonwke lekko gieta PRO na OS za 159 zl , link do aukcji tutaj: http://www.allegro.pl/item485520542_pro_ca...202grtanio.html super waga i mysle ze zbiłoby to troche gram w twoim nowym rowerze. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Kiera miała chyba być przekładana ze starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi