Skocz do zawartości

Masa Krytyczna 31.10 (+filmy +dyskusja)

vegan

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Wszystko fajnie, ale co oznacza często padające słowo w artykule squat?

A co do masy to mam jedno zdanie. Przeważająca grupa niskosiodełkowców zjeżdża się na pasaż i tam już zaczyna popisy, odstraszając jednocześnie przejeżdżających rowerzystów od wzięcia udziału w masie. "Ruch" (tak jesteśmy nazwani) startuje z paska i tu zaczyna się pole do popisu dla w/w grupy, chore triki, stwarzanie zagrożenia dla siebie i dla innych i wiele wiele innych. Ponad to nie przepuszczanie komunikacji miejskiej co kiedyś było normą, jak są np. 2 pasy ruchu w jednym kierunku, to skuteczne blokowanie obu.

Jednym słowem cała idea jaka kiedyś była i w jakiej dawniej co miesiąc brałem udział teraz przerodziła się w przejazd kilku tempaków i zrobienie z rowerzystów mało odpowiedzialny towar na drogach.

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team

Skoro nie brałeś udziału w masie to po co się wypowiadasz nie znając dzisiejszych realiów i tego jak było kiedyś. Powtarzać się nie będę, ale kiedyś ta akcja miała sens, dziś to zatraciło całkowicie swój sens istnienia.

No to po prostu nie przychodz na mase takie rozwiązanie proponuje.

Lanserzy byli sa i będa. Zawsze jaki tralowiec katowal lawke przy zborce a na masie nie jeden smigal na manualu. Taka jest bikerska spolecznosc. Najwyżej trzeba im zwrocic uwage że przeginaja a nie wylewac swoje smutki i zale na forum.

• Mod Team

Ani smutków ani żali nie wylewam mówię jak jest.

Zwrócić uwagę? Tylko powiedz kto ma im zwrócić uwagę, skoro w tej chwili nie ma kogoś kto by grupę poprowadził, nie ma planu, zupełny brak organizacji. Ponad to jeżeli takiemu "pro lanserowi" powiesz, że ma tak nie robić, to on i tak na przekór będzie ci udowadniał, że jego styl jazdy jest bardziej odpowiedni niż twój.

Nie przyjeżdżaj

Owszem tego nie robię już od dłuższego czasu jak zobaczyłem co się dzieje. Ale czy o to tu chodzi, żeby ludzie patrzący na ten szczytny cel jakim kiedyś była masa, teraz zobaczyli bydło jadące ulicami łodzi, łamiące tuzin przepisów, a także stwarzające zagrożenie na drodze. Przecież to miało pomóc nam w walce o nowe ścieżki rowerowe i zwrócenie na nas uwagi, że jesteśmy pełnoprawnymi użytkownikami dróg. Ostatnie owszem udaje się co kolejny piątek miesiąca zwrócenie uwagi.....

Koniec tematu z mojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...