D2mian Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Witam, Mam pytanie odnoście przedniej przerzutki. Chciałbym wymienić moją C051 na jakiegoś SLX'a, nowego LX'a, bądź starego XT. Nurtuje mnie jedynie jak rozróżnić który model poprawnie pracuje z 48z blatem korby. Na stronie shimano pisze przy opisie sprzetu coś takiego 44/48z i to w zależności od modelu bądź z -3 lub -6 na końcu. I teraz moje pytanie brzmi czy obsługa blayu 44z lub 48z zależy od kątów ramy czy od wersji samej przerzutki? Pytam bo czeka mnie zakup przerzutki P.S. Jakie konkretnie modele przerzutek tylnych ale szosowych (sora,tiagra,105,ultegra lub inne) obsłuży 8 biegową kasetę 11-32 ? Niby na stronie shimano pisze ze max blat 27 zębów ale słyszałem że jakieś modele spokojnie działają do 32 zębów. Proszę o pomoc Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 jeśli chodzi o przerzutke przod to podejdzie srzedawany przeze mnie LX 2006:) za dwie dyszki oddam a cd tylnej - miałem sorę i chodziła spoko z kasetą alivio 11/32, wystarczy dobrze wyregulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.