Elo78 Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Witam , mam okazje nabyć RS Sida który nadaje sie do kapitalnego remontu i problem tyczy sie dolnych goleni , mianowicie w wyniku rdzy zrobiła sie dziurka i czy moge zanieść dolne golenie do spawania w celu usunięcia dziurki czy materiał z którego są wykonane golenie dyskwalifikuja ta opcje???
Greg_PL Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Ten sid na allegro już siedzi z miesiąc.
Elo78 Napisano 26 Października 2008 Autor Napisano 26 Października 2008 To wiem , ale mi chodzi o co innego (patrz opis)
Sel Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Ja bym sobie odpuścił ;-) W środku pewnie syf i brud tylko ;-)
ronina Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Witam.Moim skromnym zdaniem gra nie warta świeczki.Po pierwsze:dolne golenie są cieńkościenne i spawajac jest duże prawdopodobieństwo wypalenia łukiem elektryczym jeszcze większej dziury,po drugie materiałem dolnych goleni jest uszlachetniony stop [mała masa] i czym to tak naprawdę pospawac ? Jeśli kupic to dla innych części zamiennych.P.S.Nie czytałem opisu.Pozdrawiam.
tobo Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 a za ile mozesz go nabyć? za flaszkę? jesli jest do "kapitalnego remontu" to pewnie nie tylko dziurę w goleni ma ale tez inne czesci są do wymiany. zazwyczaj koszt zamiennikow jest absurdalnie duzy i wyniesie cie w sumie w najlepszym przypadku troche mniej niz uzywka ale sprawna. poza tym zastanwoilbym sie co ktos z takim amortyzatorem robil skoro jest on w takim stanie, co dla mnie od razu przynosi skojarzenie z raczej kiepskim dbaniem o sprzet, czyli brak wiedzy lub olewatorskie podejscie.
Huhu Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 Wg mnie na zdjęciu wyraźnie widac, ze ktoś już te dziury próbował zasppawac i to w dodatku elektrodą. NIe da się pospawac rury a szczególnie cienkościennej tak by zachował swój profil idealnie. Nawet gazowo. Odpuś sobie bo gra naprawdę nie warta swieczki.
radomir82 Napisano 26 Października 2008 Napisano 26 Października 2008 To nie są spawy Huhu, tak wygląda korozja aluminium lub magnezu, moim zdaniem amor jest w tym miejscu bardzo osłabiony, na 100% w środku jest masakra, szkoda czasu i pieniędzy na niego...
Elo78 Napisano 26 Października 2008 Autor Napisano 26 Października 2008 W sumie macie racje , myślałem że jest to super okazja na extra amorek ale tak naprawde nie ma sensu , lepiej pozbieram sianko i kupie coś konkretnego , dziękuje za pomoc , TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.