KOSmal93 Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 witam posiadam HExagona v2 zaraz nowa rama do niego Street fighter i będzie użytkowany do dirtu i mam pytanie jaką kasete muszę kupić aby był jeden bieg z tyłu (bo rozumeim , że przerzutki mam rozkręcić) , żeby była nie droga iw miare wytrzymała korbe mam 3 stopniową( za 50zł ) też bym chciał jakąś jedno zębową kupić (bez przerzutek) prosze o zestaw w miare przyzwoity za nie wygórowaną cene rowerem malutko będe jeżdził tylko skakał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Polecam kupić "Magazyn Rowerowy" nr październikowy - jest w nim artykuł jak przerobic rower na single speeda, cena gazetki 8,50 . Myśle iż wyjdzie Ciebie to nieco taniej jeżeli przeczytasz ten artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 aa dobra dzięki , ale jest dokłądnie opisane , czy jako laik tego nie zrozumiem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 26 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Zrozumiesz, opisane jest jak dla małego dziecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 street fighter, gorzej chyba nie mogłeś wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 dlaczego , to która lepsza tak do 400zł ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 dozbieraj i bierz octane voida za 550, model na 2009 wychodzi w grudniu street fighter to jakaś porażka, jedyne do czego nadaje sie ta rama to las, chociaż nie ufałbym jej tak bardzo void to rama do skakania i do streetu a nie do wszystkiego jak SF, a jak wiadomo, kompromisów nie ma:) a sam napisałeś "rowerem malutko będe jeżdził tylko skakał" innasprawa ze nie bedziesz musial sie pieprzyc z napiaczami, luźnymi łańcuchami itd itd bo w voidzie są poziome haki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 550 to dużo , nie ma innej w takim razie wytrzymałej ramki ? mój kumpel ma street fightera i super sie skacze na razie nic mu nie pękła (nei ma ryski na główce) a rame ma z rok i ostro ją użytkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ale po co masz się męczyć na rame ktora ma geometrie do bani? nie lepiej poczekać miesiąc i uzbierać 150 zł i mieć wypas ramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 bo niby tak dzięki stary ,a widze że to ta stal chromowo coś tam (wytrzymałą bardzo) to chyba będzie dużo wytrzymalsza na 130 mm od street fightera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 cromoly chromowo-molibdenowa 130 mm to za dużo do dirtu. ludzie, zacznijcie w końcu rozróżniać rowery hardtail do lasu i do dirtu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no ja słyszałem , że 130 mm (Duro Djd) jest bdb do dirtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 jak juz sie upierasz przy duro to wez 100 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a dlazcego nie 130 ? pierwsze słysze ? chyba wygodniej będzie spadać przy 130 mm ? nie prawdaż ? a dokładniej jaki model ? tak do 300zł najlepiej kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja jednak uważam jak poprzednik że 100mm wystarczy, niektórzy Ci napiszą że skoku nigdy za wiele ale przy 100 sobię nic nie zroibsz poważnego (no chyba że masz bardzo słabe i delikatne nadgarski), dosc czesto rower do dirtu, dualu lub streetu jest przysposobiony do małej ramy z poteżnym amortyzatorem i szerokimi oponami, jak wiecej pojezdzisz to na pewno zrozumiesz dlaczego tak nie powinno być , również ja tak uwazałem do czasu dopóki nie zacząłem traktować jazdy na rowerze bardziej "poważnie", wtedy poznałem różnice w oponach, jak ważna jest waga oraz "sztywnosc" niektórych komponentow, a nawet stwierdzam że w XC w wiekszosci moich przypadków wystarczy amortyzator ze skokiem 80mm, im większy skok amortyzatora tym wiekszą siłe może pochlonąc ale czy ty bedziesz latał aż tak wysoko? Przemyśl to bo masz jeszcze czasu sporo do stycznia badz lutego bo wczesniej chyba rowerku składał nie bedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2008 tak będe wysoko latał , i właśnie chce duro 130mm i jakaś mocną rame do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 dobra kup duro 130 i zmień za pol roku bo ci bedzie niewygodnie:) latać możesz i pod ksiezyc i starczy ci 100 mm. ile masz wzrostu? jesli nie wiecej niz 175 to wystarczy nawet 80 mm i wysoka kierownica jak wiecej to 100 i normalna kiera a jeśli jesteś bardzo wysoki - 190< to 100 mm i wysoka kiera(: inna sprawa ze duro to badziew, ale na początek starczy, lepiej jakiegos dirt jumpera. zdarzają się uzywane w dobrej cenie (~350zł), ale sam pomyśl: UŻYWANY dj:), ja bym nie ufał. posłuchaj kogoś kto zna się na geometrii rowerow do streetu i diru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2008 dobra dzięki , czyli szukać 100mm a jak nie znajde używki (bo troche nie ufam używką) to jakiego brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 jeśli nowy to duro 100 mm jeśli używany to dj3 100 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 29 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ale z używkami to musze uważać prawda ? , i na co mam kłaść największy nacisk przy sprawdzaniu ? i ty co byś kupił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 29 Października 2008 Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ja kupilem uzywane marzo z1 wedge ale jak wpadnie kaska to bede sprzedawal bo wielkie cyrki z nim miałem (i nadal mam). jak juz na cos sie bede decydowal to chyba dj3 z 2007 bo jest najladniejszy:) zwroc uwage na pęknięcia pod koroną, czy jest gwara, czy byl serwisowany, jak z uszczelkami, czy powietrze trzyma. nie kupuj rocznika 2008, najlepiej 2004-2005 lub 2007. poza tym jeszcze masz tańszego dirt jama ale w gre wchodzi tylko dirt jam pro bo comp nie ma nawet tłumienia i chodzi jak xcr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Czyli kolego mówisz abym kupił duro 100m i do tego octane void , ale patrzyłem bardzo mało tych 100mm na allegro , a jak jużsą to bez gwarancji , myśliscie że warto tak kupić bez gwary duro ? a jak cośsie rozleci (mówisz , ze to ścierwo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 nie mowie ze to ścierwo. na poczatek starczy, poza tym gwarancja w suntourze to tylko teoria bo duro i tak ci nie uznają powiedzą, że nie jezdziles zgodnie z przeznaczeniem i już. http://allegro.pl/item462596720_sr_suntour...mm_synkros.html tu jest gwara tu masz dj3 w dobrej cenie, musiałbyś popytać o te rzeczy które wymieniłem wcześniej http://allegro.pl/item467518128_dirt_jumpe...5_dj_100mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOSmal93 Napisano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2008 no ten DJ3 wygląda jakby przeszedł w wojny światowe xD , chyba zakupie jednak duro nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 moim zdaniem wizualnie bardzo dobrze sie prezentuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.