Skocz do zawartości

[rower] **objawienie roku 2009**

HANSON

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że lżejszą grupę by zrobili spokojnie tylko że na dzień dzisiejszy waga w szosie przestaje odgrywać rolę z racji ograniczeń do tych 6,8kg. Tak że po co lżej skoro i tak już jest zbyt lekko. Konkurencją w tym momencie było Di2 do tego 75lat firmy, więc Campagnolo musiało zrobić też coś czego nie mają inni. Trafiło na 11 rzędów. Wydaje mi się że rozwiązanie bezsensowne aczkolwiek jak zaczynam nad tym myśleć to dochodzę do wniosku że zawsze to bardziej precyzyjna możliwość dobrania kadencji w każdym momencie. Myślę że da to efekt na odcinkach 200km+.

Dla laików może to zbędna ale dla zawodników cholera wie. Na jakąś ocenę wolę poczekać aż Super Record się zadomowi w Pro Tourze.

No wybacz tutaj się nie zgodzę! Każdy 29" wygląda inaczej, ale zobacz sobie odpowiednik El Mariachi w kołach 26" czyli Ala Carte, jedna z najładniejszych ram stalowych jakie widziałem. Fargo to rower przemyślany, i dla odpowiedniego odbiorcy jest ideałem. Po za tym rowery z pod znaku papryczki mamy na rynku już lat kilka.

Fifi, skoro zarzucasz nam nierzetelność to może sypnij jakimiś dowodami co? Bo mnie się wydaje że właśnie u nas informacje są bardzo rzetelne, testujemy sprzęt sami albo robią to dla nas zawodnicy tak utytułowani że nie udzwignąłbyś tych medali, ktore maja na swoim koncie. Zresztą za niedługo będzie nowy test sprzętu to się dowiesz.

Czu jesteśmy subiektywni? Czasem tak. Mamy swoje zdanie i jęsli coś nam się nie podoba to nie wchodzimy bez wazeliny wiadomo gdzie. Swoboda wypowiedzi, chyba wiesz o co chodzi... Jeśli np. papryczki nam się nie podobają, podobnie jak i wielu ludziom którzy widzieli nową kolekcję to o tym piszemy. Jeśli coś nam się podoba też piszemy. To jest dziennikarstwo, a my specjalizujemy się w sprzęcie. Zresztą wejdź na katalog rowerowy i zobacz ile jest części - jest wszystko lub prawie wszystko co jest produkowane na świecie, a nie tylko oferta firm ktore za to zaplacily.

Dla rozluźnienia atmosfery macie newsa o ładnych roweruch: http://e-bikerzone.com/news-show-96.html

Czu jesteśmy subiektywni? Czasem tak. Mamy swoje zdanie i jęsli coś nam się nie podoba to nie wchodzimy bez wazeliny wiadomo gdzie. Swoboda wypowiedzi, chyba wiesz o co chodzi... Jeśli np. papryczki nam się nie podobają, podobnie jak i wielu ludziom którzy widzieli nową kolekcję to o tym piszemy. Jeśli coś nam się podoba też piszemy. To jest dziennikarstwo,(...)

No właśnie... czy tekst o Salsie jest news'em w Twoim mniemaniu i być może założeniu przy jego tworzeniu?

Już nawet nie czepiam się geometrii i koloru, ale grubość ramy! Pisze długopisem o większej średnicy niż którakolwiek rurka w tym rowerze. Niesamowite dla mnie jest to, że ktoś projektuje i, co gorsze, produkuje takie ramy, a później dodaje do nich niezły osprzęt licząc, że ludzie się na takie paskudztwo rzucą.

Bo tego typu teksty jak powyżej to można sobie pisać na blogu. Na stronie która jak Wasza, ma ambicje typu

Bo mnie się wydaje że właśnie u nas informacje są bardzo rzetelne
nie powinno być informacji o tym jakiego długopisu używa autor, a jeśli autor jest zbyt młody (eufemizm), żeby docenić i pamiętać klasyczne ramy na cienkich stalowych rurach, a także zrozumieć, czemu stalowe mogą być cieńsze od aluminiowych to może niech się ograniczy do suchych faktów typowych dla formy news'a, a to czy cienkie stalowe rury są ładne czy nie to już każdy czytelnik sam zdecyduje, bo każdy ma swój gust i raczej nie musi być on taki sam jak autora tego "news'a".

Ramy na cienkich rurkach moga byc ladne i doskonale zdajemy sobie z tego sprawe. Jutro o ile mi wiadomo pojawi sie news o rowerach z ladnymi ramami wykonanymi z duza dbaloscia o detale, tyle ze wykonanymi z innego materiału :( . Salsa nam sie nie podoba. Czy tekst jest newsem? Jest bo jest na nim prezentowana kolekcja na 2009.Co do bezstronnosci to moze masz racje, ale jest duzo w necie bzplciowych newsow a kazdy czlowiek ma swoje zdanie. Zaręczam Ci ze redaktor który pisal tego newsa zna stalowe ramy :)

Przyjmuję do wiadomości krytykę i postaram się utemperować temperament redaktora :)

pozdrawiam

O gustach się nie dyskutuje, a na Twojej stronie się jednak dyskutuje. Nie potrafłem się dopatrzyć w rowerach salsy tej niesamowitej brzydoty, o której było w akrtykule pisane. A 29er ze stalowymi cienkimi rurkami wyglądał dobrze, jak większość 29erów ze stali. Mi tam się podobał.

koszty sprowadzenia sprzętu miały podpore ktora niestety się zawaliła, a mianowicie kurs dolara.

Spokojnie , zmieni się na korzyść, to co się teraz dzieje to spekulacja.

Ale póki co ceny szaleją, i to nie tylko rowerów niestety... :P

Co do GT - rama wykonana z węgla może być sporo lżejsza od alu i duuużo mocniejsza od najlepszej stali, w tym na uszkodzenia mechaniczne, ale pod warunkiem zastosowania poza karbonem (czyli włoknem węglowym) węgla w postaci siatki z nanorurek - to taka uwaga jaka mi się nasunęła po (przed)ostatnim wykładzie z Nanotechnologii. Cóż, może za jakiś czas się doczekamy? ;)

A "objawienie"? Wszystko już jakoś tak kiedyś było, ale mnie osobiście urzekł powrót Rometa w naprawdę niezłym stylu. Brakuje jeszcze tylko dwóch fulli (jednego ok. 120mm i drugiego 150-160, oczywiście oba na wirtualnym zawieszeniu), porządnej sieci dystrybucyjnej i cen adekwatnych do zasobości portfeli nadwiślańskich :P Kiedy się tego doczekam - sam chętnie rozważę "powrót do korzeni: :D

Objawienie.. Hm.. Brak trochę, ale nowy Spec Epic zupełnie innej konstrukcji, niż dotychczasowy, jest całkiem fajny ;) Możecie mi takiego kupić, alu, rozmiar L ;)

http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.j...9183&eid=99 karbon

http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.j...2012&eid=99 alu

Ciekaw jestem, gdyby wymienić seryjny, customowy damper z brainem na jakiś dobry, ale zwykły, to jakby jeździły epiki itp..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...