Skocz do zawartości

[Tarcze] Nowe do Kross sfx 300 i rozstaw otworów. Pomocy!

pplotczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam krossa SFX300 Poztanowiłem wyminić w nim moje tarczówki no-name na shimano kupiłem zaciski na przód świetnie pasowały na tył trochę musiałem podgiąć ramę, potem chciałem założyć nowe tarcze i okazało się że rozstaw śrubek jest inny(różnica gdzieś 4mm, stare są więkrze). Ta cżeść piasty do której się przykręca tarcze to coś w rodzaju nakrętki na tą piastę. Odrazu gdy kupiłem ten rower mogłem nawet je odkręcić zaciskając hamulec i pchając rower do tyłu, teraz jest bardzo mocno skręcone i ciężko to odkręcić(na razie nie dałme rady). Zaciski to shimano BRM416 a Tarcze to shimano smrt 51 160mm. Co mam tz tym zrobić? Czy tą nakrętkę da się dokupić? Nie chcę kupować nowej piasty bo znowu będę musiał dopłacać i jest z tym dużo roboty. Bałagam o pomoc. Z góry dziękuję.

Sare tarcze sa nierówne a gdy się trochę nagrzeją to już wogóle się falują. Tylną i tak muszę wymienić bo mam zaciśk do 160mm a oryginalnie jest 140mm. Chyba będę piłował.

http://www.forumrowerowe.org/hamulec-tarcz...nia-t44187.html - popatrzcie na ostatni post. Jednak rozstaw otworów może się różnić?

No i jak ?? wyszło ci to piłowanie ??

Ja mam ten sam problem -.-

Tylko w 2 strone .....

Kupiłem sobie nową piaste no i troche mało kasy na tarcze zostało....

A że na allegro był zestaw tarcza klocek za 50zł (o.O) to zakupiłem (pisało że pod 6 srub) myśląc że sie nadają

Paczka przyszła dzisiaj.. otwieram i wszystko fajnie zacisk tarcza tylko z taką jakby podkładka (6 śrub i gwint).

Troche to wygląda jakby było nakręcane jak wolnobieg... -.-

No i oczywiście TARCZA NIE PASUJE DO PIASTY

Co z tym fantem zrobić ???

Piłować ?

masz 10 dni zwracasz i gosc ci powinien zwrocic kase tylko ze bedziesz na tym 20 zl do tylu bo za wysylke ci chyba nie zwroci i tak... jest to jakis chory wynalazek

a jak chcesz zatrzymac to chyba powinienes odkrecic to co jest przytwierdzone do tarczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...