pplotczyk Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Mam krossa SFX300 Poztanowiłem wyminić w nim moje tarczówki no-name na shimano kupiłem zaciski na przód świetnie pasowały na tył trochę musiałem podgiąć ramę, potem chciałem założyć nowe tarcze i okazało się że rozstaw śrubek jest inny(różnica gdzieś 4mm, stare są więkrze). Ta cżeść piasty do której się przykręca tarcze to coś w rodzaju nakrętki na tą piastę. Odrazu gdy kupiłem ten rower mogłem nawet je odkręcić zaciskając hamulec i pchając rower do tyłu, teraz jest bardzo mocno skręcone i ciężko to odkręcić(na razie nie dałme rady). Zaciski to shimano BRM416 a Tarcze to shimano smrt 51 160mm. Co mam tz tym zrobić? Czy tą nakrętkę da się dokupić? Nie chcę kupować nowej piasty bo znowu będę musiał dopłacać i jest z tym dużo roboty. Bałagam o pomoc. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ta cżeść piasty do której się przykręca tarcze to coś w rodzaju nakrętki na tą piastę. ze co? daj zdjecie mi sie zdaje ze masz piasty na mocowanie tarczowek 6 srub a tarcze shimano sa na center lock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplotczyk Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Oto zdjęcia Planuję poprostu przypiłować tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 No chyba innego wyjścia nie masz skoro nie chcesz nowej piasty. Choć tu masz Alivio za 50zł, więc nie wiem czy warto niszczyć tarczę -> http://www.allegro.pl/item461565151_piasta..._wyprzedaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplotczyk Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 To jest na kasete a ja mam wolnobieg. piłowanie to chyba najlepsze rozwiązanie. Może są inne tarcze które by pasowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 wez ustal co jest niestandardowe czy ta twoja nakretka czy tarcza chociaz stawiam na nakretke, z ta nakretka idz do kumpla co ma tarcze albo do sklepu przymierzyc inna na 99,9% ta nakretka jest badziewna a tamta stara tarcza jak wyglada? nie miala rozwiercen? pilowan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Niema, bo standard IS wyraźnie mówi jakie mają być odstępy między śrubami. to co masz teraz to jakaś chińska badziewna podróba. A nie możesz po prostu jeździć na starej tarczy i nowym zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://allegro.pl/item459920917_nowa_piast...eg.html#gallery http://allegro.pl/item464375264_joytech_na...s_2_kolory.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplotczyk Napisano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Sare tarcze sa nierówne a gdy się trochę nagrzeją to już wogóle się falują. Tylną i tak muszę wymienić bo mam zaciśk do 160mm a oryginalnie jest 140mm. Chyba będę piłował. http://www.forumrowerowe.org/hamulec-tarcz...nia-t44187.html - popatrzcie na ostatni post. Jednak rozstaw otworów może się różnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Nie może się różnić a gość ma piasty pod center lock stąd ta zmiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplotczyk Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Może jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaZ Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No i jak ?? wyszło ci to piłowanie ?? Ja mam ten sam problem -.- Tylko w 2 strone ..... Kupiłem sobie nową piaste no i troche mało kasy na tarcze zostało.... A że na allegro był zestaw tarcza klocek za 50zł (o.O) to zakupiłem (pisało że pod 6 srub) myśląc że sie nadają Paczka przyszła dzisiaj.. otwieram i wszystko fajnie zacisk tarcza tylko z taką jakby podkładka (6 śrub i gwint). Troche to wygląda jakby było nakręcane jak wolnobieg... -.- No i oczywiście TARCZA NIE PASUJE DO PIASTY Co z tym fantem zrobić ??? Piłować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybek Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wymieńcie się tarczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 dawaj linka do tej aukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Co z tym fantem zrobić ??? Odeślij sprzedawcy ten wynalazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaZ Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Odeślij sprzedawcy ten wynalazek. Taaaa a odzyskam pieniądze ? Tu jest link http://www.allegro.pl/item470613125_mechan...wy_kpl_160.html Zacisk wydaje sie dobry ( ) Grzybek Tylko gdzie ja ci znajde kogoś kto sie będzie chciał wymienić za to to to.... coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 masz 10 dni zwracasz i gosc ci powinien zwrocic kase tylko ze bedziesz na tym 20 zl do tylu bo za wysylke ci chyba nie zwroci i tak... jest to jakis chory wynalazek a jak chcesz zatrzymac to chyba powinienes odkrecic to co jest przytwierdzone do tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaZ Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 To co jest przykręcone do tarczy to już zdjołem dawno Teraz sie zastanawiam czy piłować czy poszukać jakieś taniej z NORMALNYM rozstawem śrub -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaZ Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Już załatwiłem sobie inną... Ale pytając w sklepie powiedziano mi że od tego można połamać tarcze (przy hamowaniu duże siły tam działają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ender Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 normalne ze pilujac naruszasz strukture tarczy i moze sie od tego polamac zalezy wszytko od tego ile spiłujesz i jaki jest materiał tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pplotczyk Napisano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Jeszcze nie piłowałem swoich. niedługo się za to wezmę. Jak tylko wypiłuję to zrobie foty i wstawię. Taką dokładnie tarczę jak kupił kolega mam na przodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.