inferek Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Mam pytanko odośnie kół: jak się na nich jeździ, czy mimo wagi są wytrzymałe i jak jest ze sztywnością? Zainwestowałbyś w nie pieniądze drugi raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Kola używam od wakacji. Po przesiadce z shimano wh-m505 odczułem znaczna różnicę szczególnie przy sprintach 0,5kg lżejsze koła robią różnicę. Jeśli chodzi o sztywność jest jak najbardziej na wysokim poziomie. Jedyny problem jaki miałem to poluzowanie się szprych. Musialem podjechac do serwisu i dociągnąć. Od momentu gdy je dostałem czułem, że szprychy nie są jakos mocno dociągnięte. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Hehe przy okazji pochwaliłeś się chyba wszystkimi pucharami w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 no przypadkiem przy okazji ; ) a rowerek ładny ładny może uda mi sie go zobaczyć na żywo wkońcu ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam chciałem sie dowiedzieć jaki rozmiar ma miska sterów - 1 i 1/8 cala..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam chciałem sie dowiedzieć jaki rozmiar ma miska sterów - 1 i 1/8 cala..? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Jaki to rozmiar ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 19 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 No to bardzo lekka rama jak na 19", szkoda, że ja musiałem kupować 22" bo wszystkie inne są za małe <lol> ach te za długie nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 a teraz głupie pytanie: możesz napisać co masz nałożone na pancerze przy główce ramy i jeżeli dobrze myślę że to ma zapobiegać rysowaniu się ramy to gdzie można takie cuś dostać? przy okazji jak sprawują się klamkomanetki z przerzutką tylną? długo je użytkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Jest to taka gumka ktora sie zaklada na pancerze, aby nie rysowaly ramy. Gdy kupisz zestaw pancerzy alligator dostaniesz takie same. Klamkomanetki z przerzutka przejechaly ze mna ponad 6 tys km i jestem jak najbardziej zadowolony! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a można takowe dostać gdzieś oddzielnie? aligatory to niestety nie moja kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Można dostać w sklepie nakładki BBB...Ale koszt chyba 3 sztuk to 12zł jak dobrze kojarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Można jeszcze kupić Accent'a ale to 25zł. za 2 sztuki więc jeszcze bardziej się nie opłaca. Nie taniej bedzie kupić naklejki ochronne na rame, no i oczywiście lżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A te oponki to w jakim są rozmiarze - 2.10 czy 2.25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 opony to 2,1 Na zdjęciach z tyłu jest treningowy racing ralph wersja drutowa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Shimano XTR 06r 773 Brake Levers: (tarcze hamulcowe) Shiamno XTR 06 280 wedlug mojej znajomosci jezyka angielskiego oraz wiedzy mojego slownika brake levers to klamki hamulcowe, wiec jarku sprecyzuj czy to jest waga tarczy, klamek czy czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Shimano XTR 06r 773 - podana jest waga klamki, manetki, zacisku i przewodu z olejem hamulca przedniego i tylnego. Brake Levers: (tarcze hamulcowe) Shiamno XTR 06 280 - podana waga dwoch tarcz hamulcowych. Co do pomylki w nazewnictwie, postaram sie dorwac jakiegos admina i szybko to poprawic. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Witam ! Od dodania projektu na forum trochę się pozmieniało, wiec i waga jest niższa. Poniżej załączyłem nową specyfikację wraz z podanymi wagami komponentów, wszystko ważone osobiście. Zmiany zaznaczone na czerwono. Moim zdaniem rower teraz zyskał na wyglądzie i lekko na wadze Proszę o opinie. Bar ends (rogi ) - brak 0 Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Shimano XTR 06r 768 Brake Levers: (tarcze hamulcowe) Shiamno XT 290 Cables: (Pancerze i linki ) - Alligator I-Link 47 Cassette: (Kaseta) - Shimano XT 08 11-32 263 Chain: (Lancuch) - Shimano XTR + spinka Sram 254 Crankset: (Korby) - Shimano XT FC-M760, 175mm 866 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano XT FD-M761 172 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR 06r 202 Fork: (Widelec) - Fox Fit F Series 100 mm 1535 Frame: (Rama) - Boplight Marathon Team 1383 Grips: (Gripy) - Boplight 38 Handlebar: (Kierownica) - truvativ team 151 Headset: (Stery) - VP-A45AC Cane Creek 86 Misc option ( inne ) - smar, zipy 10 Pedals: (Pedaly) - Shimano 540 352 Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR 181 Seatpost: (Sztyca) - Boplight 217 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - kalloy 18 Shifters: (Manetki) - wliczone w hamulce 0 Skewers: (Zaciski kol) -xtr 116 Spacers: (Podkladki pod mostek) – 35mm carbon 15 Starnut: (Gwiazdka) - wliczone w wage amora 0 Stem: (Mostek) -Ritchey 4-axis 120mm 138 Tire (Front): (Opona przednia) - schwalbe rocket ron 410 Tire (Rear): (Opona tylna) - schwalbe rocket ron 410 Top Cap: (Top cap) - Boplight 9 Tubes: (Detki) - Maxxis ultra light 244 Wheel Front: (Kolo przednie) 697 Hub: (Piasta) -xtr 0 Rim: (Obrecz) - dt 4.2d 0 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo 0 Nipples: (Nyple) - alu 0 Wheel Rear: (Kolo tylne) 827 Hub: (Piasta) - xtr 0 Rim: (Obrecz) - dt 4.2d 0 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo 0 Nipples: (Nyple) - alu 0 SUMA: 9699 Zdjecia: Edytowane 10 Czerwca 2012 przez bilskij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeskikminek Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Jaki masz rozmiar ramy ? Zastanawiam się nad taką i nie wiem czy 17 nie będzie na mnie za mała przy wzroście 180cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Świetny sprzęt. Od siebie tylko dodam 0,03 zł, że w poprzednim Foxie, niebieska naklejka lepiej się zgrywała z ramką. Totalny szczegół, wiem Na 180cm 17" w wydaniu Boplight to sporo za mało. Te ramy są krótkie. Min. 19" dla Ciebie. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Lumperator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julaswdx Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Fajna ta ramka, na przyszły sezon będę sobie takiej szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Jaki masz rozmiar ramy ? Zastanawiam się nad taką i nie wiem czy 17 nie będzie na mnie za mała przy wzroście 180cm... Bierz 19 bo tak jak pisal kolega powyzej - te ramy sa krotkie. Co do naklejki to wiem, ze niebieska bardziej by pasowala, ale za to teraz bialy kolor amora wyglada duzo lepiej Poprzedni fox powedrowal do kolegi z forum i zamontowany jest przy niebieskiej ramie giant xtc - moim zadniem ladniej skomowanego amora tam sie nie da juz zamontowac Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi