bilskij Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam! Chciałbym przedstawić projekt roweru na którym będę się ścigał i trenował w sezonie 2009. Składałem go z myślą o wytrzymałości i bezawaryjności. Waga wydaje mi się, że wyszła całkiem przyjemna, zważywszy na to, że do wymiany jeszcze idzie korba, przerzutka przednia (Alivio jest tutaj chwilowo), koszyk na bidon (ten jakoś nie bardzo mi pasuje do całości. Może macie jakieś propozycje ?) oraz pedały. Rower powinien schudnąć jeszcze około 200g. Oczekuję na wasze opinie zarówno te pozytywne jak i negatywne. Bar ends (rogi ) - boplight 59 Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Shimano XTR 06r 773 Brake Levers: (tarcze hamulcowe) Shiamno XTR 06 280 Cables: (Pancerze i linki ) - Alligator I-Link 47 Cassette: (Kaseta) - Shimano XT 08 11-32 263 Chain: (Lancuch) - Shimano XT + spinka Sram 261 Crankset: (Korby) - Turvativ Firex 3.3 + suport 937 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano Alivio 147 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR 06r 202 Fork: (Widelec) - Fox F80RL 1598 Frame: (Rama) - Boplight Marathon Team 1383 Grips: (Gripy) - Boplight 38 Handlebar: (Kierownica) - truvativ team 151 Headset: (Stery) - VP-A45AC Cane Creek 86 Misc option ( inne ) - smar, zipy 10 Pedals: (Pedaly) - Shimano Lx 379 Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR Carbonio 172 Seatpost: (Sztyca) - Boplight 217 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - kalloy 18 Shifters: (Manetki) - wliczone w hamulce 0 Skewers: (Zaciski kol) -xtr 116 Spacers: (Podkladki pod mostek) - 20mm 12 Starnut: (Gwiazdka) - wliczone w wage amora 0 Stem: (Mostek) - truvativ team 146 Tire (Front): (Opona przednia) - schwalbe racing ralph 459 Tire (Rear): (Opona tylna) - schwalbe racing raplh 419 Top Cap: (Top cap) - Boplight 9 Tubes: (Detki) - Maxxis ultra light 244 Wheel Front: (Kolo przednie) 697 Hub: (Piasta) -xtr 0 Rim: (Obrecz) - dt 4.2d 0 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo 0 Nipples: (Nyple) - alu 0 Wheel Rear: (Kolo tylne) 827 Hub: (Piasta) - xtr 0 Rim: (Obrecz) - dt 4.2d 0 -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo 0 Nipples: (Nyple) - alu 0 SUMA: 9950 Zdjęcia są jak na razie słabej jakości, za niedługo postaram się wrzucić coś lepszego. Na żywo wygląda dużo lepiej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JerzyB Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Właśnie takiego roweru brakowało na forum !!! Fajnie dopasowałeś kolorki Racja korby, przerzutka przód, pedały można wymienić . Mi się koszyk podoba No i można by jeszcze było wymienić kiere i mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jak ze sztywnością tej ramy? Słyszałem różne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 JerzyB- Jeśli chodzi o kierownice i mostek, to pewnie i wymienię, lecz jak na razie nie mam na to pieniędzy. Priorytetem są korby, pedały, przerzutka. bogus92- O sztywności ramy to nic nie powiem. Wczoraj wieczorem złożyłem rower i dzisiaj była zrobiona tylko rundka do okoła bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Koszyk Speca, który wysłałem Ci na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam znajomego bikera, zdobywcę podium w generalce Cyklokarpat Wreszcie rama zmieniona, teraz to już kompletny ścigant , bo Kross A6 z Foxem wyglądał trochę komicznie. Poza tym to najładniejszy i chyba najlżejszy z trzech Boplightów Team jakie znam. Sprzęt widać, że złożony z dużą dbałością o wytrzymałość i niezawodność, moje wątpliwości budzi tylko rama,raczej widziałbym tu XTC, ale cóż zobaczymy. Rower ma potencjał do odchudzenia o jakieś 0,5kg bez nadmiernych kosztów. Cables: (Pancerze i linki ) - Alligator I-Link 47 <- właśnie też jestem ich posiadaczem, opinie o nich są rewelacyjne, widziałem jak pięknie wskakują biegi nawet po legendarnym, błotnym XC (Puchar Smoka) w Nowym Żmigrodzie. Crankset: (Korby) - Turvativ Firex 3.3 + suport 937 <-tutaj polecałbym zmianę na bezawaryjne XT, waga ok 870g, ale po zmianie śrubek tarcz na alu mamy ok 855g, potem blaty na lżejsze (Truvativ Alu) wtedy mam 835g, można też lekko powiercić zębatkę 44T i mamy set 825g. Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano Alivio 147 - no tutaj to polecam XTR TopSwing, zwłaszcza FD-M950, FD-M952, czasem pojawiają się na allegro, do urwania 35g Handlebar: (Kierownica) - truvativ team 151, kierę można zmienić na KCNC Dark Side, po przycięciu ok 125g http://www.allegro.pl/item433216920_kierow...bikestacja.html Pedals: (Pedaly) - Shimano Lx 379, tutaj widziałbym Cranki SL, jeżeli je uznajesz, chociaż mają one swoje wady. Do urwania aż 110g. Skewers: (Zaciski kol) -xtr 116, może Bolt-On? A jak nie to KCNC (45g/150zł), albo taniej Accent 91g, za 25-30zł. Stem: (Mostek) - truvativ team 146, mostek Smica albo WCS, nawet 40g, do przodu Opony na suche warunki może zachwalane Barro Race? Waga 380-390g Tubes: (Detki) - Maxxis ultra light 244, może by tak Schwalbe XX-Light, do urwania 40g, no chyba ze Tubeless Kit, ale to zazwyczaj oznacza związanie na stałe z jednym kompletem opon. Amor, koła, hamulce, pierwsza klasa. Aha co do koszyka polecam sprawdzony Specialized Rib Cage Pro 32g (49zł), a jak taniej to Zefal 37g, ok 15zł, mam taki od sezonu i wszystko jest OK Życzę powodzenia w przyszłorocznym ściganiu, będziemy w jednej kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 No prosze bardzo ładny, choć wizualnie duża rama 'psuje' efekt ściganta... ale jest duuuużo ładniej niż z Krossem xD A co do koszyczka Speca. Po dłuższym używaniu bidon Enervita wylatuje, już 3 razy na xc zgubiłem bidon.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Dzięki za pochlebne opinie. Jeśli chodzi o zmiany będą to pewnie takie jak napisał roswell. Więcej nie ma co kombinować tylko odkładać pieniądze na szose Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Bardzo ładny rower :] Ale brakuje mu czegoś unikalnego ;] Mam pytanko, jeździsz w jakimś klubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Tak, PSK Przeworsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 25 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jakoś byczo prezentuje się ten fox w porównaniu do ramy Ładnie, dziś/jutro dodam do rankingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 No prosze bardzo ładny, choć wizualnie duża rama 'psuje' efekt ściganta... Hahahaha Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jakoś byczo prezentuje się ten fox w porównaniu do ramy Gdy zacząłem się dokładniej przyglądać zdjęcia to samo stwierdziłem. Natomiast w rzeczywistości wygląda to całkiem inaczej, amor ładnie zlewa się z główką ramy. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Hmmm... To ja proszę o byczy test ramki, szczególnie chodzi mi o sztywność. A ile ważysz, że tak spytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ważę 69-71kg. W zależności od okresu przygotowawczego. Jak coś więcej pojezdze to napisze Ci co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 @bogus92 Zapytaj Wilka89 on posiada taką od sezonu i startował w wielu maratonach więc pewnie będzie mógł się wypowiedzieć Jak chcesz to go zapytam na gg co i jak i napiszę Ci pw. @bliskij Będziesz kiedyś schodził do 9,5kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Hmm szczerze mówiąc nie zależy mi na tym czy rower będzie ważył 9,5kg czy 9,9kg. Głównie chodzi o niezawodność i wytrzymałość Waga 9950g nie była przez mnie wcześniej zaplanowana. Po prostu wymieniałem części po kolei bez większej uwagi na wagę. Za niedługo czeka mnie wymiana paru części, możliwe że waga spadnie do 9,5kg, a jak nie to nie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ciastkorz jak możesz to byłbym wdzięczny. Spytaj ile waży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Maszyna dodana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Bardzo podoba mi się ten projekt, jedyne co bym wymienił to chyba set kiera/mostek + korba która w ogóle tutaj nie pasuje:) Ps. Chyba bardziej by tu pasowały niebieskie nokony Niż srebrne alligatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Pierwsze do wymiany idzie korba, pedały i przerzutka przednia. Będzie to pewnie korba: Xt (bardziej mi si podoba ta starsza), pedały crank brothers sl, przerzutka xtr http://www.allegro.pl/item463731542_szara_...anie_xt_lx.html ta jest piekna! Co do kierownicy i mostka na razie zostaja. Wymienie dopiero w połowie nowego sezonu Mostek pewnie wcs, a kierownica moze syntace. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Tak jak obiecałem, zrobiłem kilka zdjęć lepszej jakości. Miłego ogladania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Tylko ten Truvativ nie pasuje do tych XTRów. Widziałbym tu jakiegoś XTRa właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUS Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 jarek kiedy sie poscigamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 kiedy tylko zechcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi