Kamyl Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam. Zmuszony byłem do rozebrania misek z korby lx m-580 i nie pamiętam jak była założona uszczelka(z jednej strony metaliczna, z drugiej gumowa). Czy w stronę łożyska ma być częścią gumową(wtedy lżej się kręci, ale wygląda jakby było gorzej uszczelnione), czy odwrotnie (metalowym do łożyska a gumowym)a później ten ostatni element plastikowy? Chyba w miarę jasno opsałem o co mi chodzi A drugie pytanie. Jaki optymalnie łańcuch do korby lx m-580 i kasety sram pg-950. Myślałem nad xtr-em (w necie około 55 zł + przesyłka i przemawia do mnie cena)-będę jeździł na 2ch ew 3ch. Dlatego też nie chcę wydawać po 100zł na jeden łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffk Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Gumką do góry, metalem do łożyska. Ostatnio rozbierałem, bo mi jedna kulka pękła i ją wywaliłem. Ale już nowe łożyska czekają :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamyl Napisano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2008 mam jeszcze jedno pytanie. orientuje może się ktoś czy do korby lx fcm-580 będą pasowały koronki z korby slx fcm-660? bo mam możliwość kupienia w podobnej cenie co koronki z lx'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Będą pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.