Anitor Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Mam ramę Octane One Void Zastanawiam się nad kupnem nowej do 1000zł(Plus, Minus). W oko wpadł mi Ns Suburban 08, tylko mam otóż taki problem. Od wielu ludzi słyszę, że ta rama "pęka". Co o tym sądzicie? Czy wytrzyma? Aktualnie jeżdżę w Street'cie i lekkim Dircie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A czy jest sens zmieniać? Void to taki nieco gorszy ns (gorszy bo cięższy od suba i robiony z katalogu na tajwanie, a nie jak sub z niepowtarzalnego projektu). A czy pęka - każda rama pęka szybciej czy później. Teraz jest moda na takie ramy i połowa polski śmiga na subach, wiec jest tego pełno, a w związku z tym wiecej ram bedzie uszkodzodnych. I prawdopodobniej szybciej pęknie Ci void niż sub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Osobiście zostawiłbym sobie Voida do końca jego żywota, a dopiero później szukał czegoś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A musi być koniecznie NS? Zastanowiłbym się dobrze, i zaczął przeglądać allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Bo "NS to NS" Osobiście polecam Duncona Pussy - wersja street/dirt do wyboru. Mam (z siostrą Tiną) bezpośredni kontakt z czarnym dirt, przeżyła niezliczoną ilość szlifów, dzwonów i nie wiadomo czego jeszcze, w tym prawie cały obecny sezon PP DH i NIC się z nią nie dzieje A z bardziej nietypowych może poszukasz czegoś w stylu Orange Hitmana? Z tym że nówka to trochę nie ta cena, ale kto szuka... Z zakupem poczekałbym do wiosny, wtedy stary katalog zmienia cenę a w nowym pojawiają się zwykle ciekawe rzeczy. Szkoda brać nową ramkę na zimę, a Void jeszcze spokojnie posłuży. W każdym razie - POWODZENIA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Również tak jak MrJ polecam coś ze stajni DUNCONA. (Tak wiem, zaraz się przyczepią właściciele Dragstarów i Signów, że po co tyle "przepłacać" skoro w.w są tańsze...) Pussy do streetu i Dirtu to rzeczywiście najlepszy wybór w tych granicach cenowych... - nie są one małe więc możemy sobie pozwolić na coś od DC. Moim zdaniem (jako użytkownika) warto zwrócić uwagę także na Pitbulla. Rozmiar "14 jest do Dirtu wyśmienity - wręcz idealny. Pitbull to czołg na dwóch kółkach - ta rama jest pancerna jak cholera i trudno zrobić jej krzywdę: połamiesz amora, pogniesz felgi itd., a ramka zostanie tak jak była. Hehehe - wiadomo, że znajdą się i tacy co już Pitbulle połamali, ale to już musieli się baardzo przyłożyć. Od siebie polecam Pitbulla "14 jeśli typowo do DIRTU, a jeśli też do jazdy to zdecydowanie "16, a i tak będzie za mała. Street = Pussy Pozdrówko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ridehard Napisano 25 Października 2008 Udostępnij Napisano 25 Października 2008 nie no do dirtu i streetu to nie pitbull tylko pussy ( super ramka sam jej nie mam ale nie raz miałem przyjemność na niej pośmigać) albo poczekać chwilkę i alano zakupić jeżeli waga tej ramy okaże sie prawda to będzie to cud miód i malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Na Pitbullu też można - miałem swego czasu dwóch znajomych - jeden dosiadał Amstaffa, drugi Pitbulla - i jakoś tak wsyzło że uszkodzeniom ulegli najpierw oni, a nie ich ramy No i od tego czasu jakoś nie jeżdżą - a fakt faktem, że nie oszczędzali rowerów :yes: Z tym że to alu, więc co więksi ekstremiści nie pójdą. No i zdecydowanie bardziej "pieski" pasują do dirtu niż streetu, więc do kombinacji tychże, o "only street" nie mówiąc, to jednak polecam nadal Pussy. Wytrzyma i sztywniaka, i amorka 120mm - znajomy jeździ na pierwszym, Tina obecnie podsiada Shivera i oba rowery są "ujeżdżalne" PS. Panowie - nie będę wymieniał którzy - w języku polskim istnieją znaki przestankowe więc czasami, dla jasności wypowiedzi, warto byłoby ich używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Moim zdaniem void porównywalny jest z pussy. To jeszcze zależy jaki masz model. Jeśli z 2008 to ja bym nie zmieniał. tak suby pękają, bo są lekkie Ale na pewno nie pęknie od byle czego. A jeśli już nawet pęknie to zawsze jest gwarancja Masz sporo kaski to rozejrzyj sie może za jakimś specializedem albo blkmarkt, leaf (tylko to już zza granicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickman Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Pussy to juz klasyka.. co prawda nie siedzę na dirtach ale na tej ramce jeździ straaaaaasznie dużo ludzi wiec liczba uzywających sama mówi o jakości tej ramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adifeq Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja na Twoim miejscu zostawiłbym Voida i czekał aż polegnie. Chyba, że koniecznie chcesz odchudzić rower. A tak podszkolisz jeszcze technikę, różnica geo jest niewielka, a jak będziesz miał dobrą technikę to nie będzie żadnego strachu o suba A tak swoją drogą sub i dirt jakoś ładnie nie brzmią w jednym zdaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Sub jest dostosowany głównie do streetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Kupno pussy to nie będzie raczej odchudzenie Rama jest ciężka jak... no JA bym zostaawiał voida jak polegnie to wymienisz na model 09 który pewnie bd jeszcze lepszy sub okej poczekaj w tym roku ns ma wypuścić nową ramke ns mayesty (czy jakoś tak). Szykuje sie też dużo nowości z dc, rometa, dartmoora ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anitor Napisano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Słyszałem też coś o ramce Ns'a BunnyHop, Albo Capital v2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 o tym bunnymhopie pierwsze słysze. Capital już jest no ale to tylko do 24", niski wideł i raczej sam street Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.