Skocz do zawartości

[rama]Pomoc w dokonaniu decycji: street/dirt do 1000 zł

Anitor

Rekomendowane odpowiedzi

A czy jest sens zmieniać?

Void to taki nieco gorszy ns (gorszy bo cięższy od suba i robiony z katalogu na tajwanie, a nie jak sub z niepowtarzalnego projektu).

A czy pęka - każda rama pęka szybciej czy później. Teraz jest moda na takie ramy i połowa polski śmiga na subach, wiec jest tego pełno, a w związku z tym wiecej ram bedzie uszkodzodnych.

I prawdopodobniej szybciej pęknie Ci void niż sub.

Bo "NS to NS" :)

Osobiście polecam Duncona Pussy - wersja street/dirt do wyboru. Mam (z siostrą Tiną) bezpośredni kontakt z czarnym dirt, przeżyła niezliczoną ilość szlifów, dzwonów i nie wiadomo czego jeszcze, w tym prawie cały obecny sezon PP DH i NIC się z nią nie dzieje :angry2:

A z bardziej nietypowych może poszukasz czegoś w stylu Orange Hitmana? Z tym że nówka to trochę nie ta cena, ale kto szuka... :o

Z zakupem poczekałbym do wiosny, wtedy stary katalog zmienia cenę a w nowym pojawiają się zwykle ciekawe rzeczy. Szkoda brać nową ramkę na zimę, a Void jeszcze spokojnie posłuży. W każdym razie - POWODZENIA! :)

Również tak jak MrJ polecam coś ze stajni DUNCONA. (Tak wiem, zaraz się przyczepią właściciele Dragstarów i Signów, że po co tyle "przepłacać" skoro w.w są tańsze...)

Pussy do streetu i Dirtu to rzeczywiście najlepszy wybór w tych granicach cenowych... - nie są one małe więc możemy sobie pozwolić na coś od DC. :wacko:

Moim zdaniem (jako użytkownika) warto zwrócić uwagę także na Pitbulla. Rozmiar "14 jest do Dirtu wyśmienity - wręcz idealny. Pitbull to czołg na dwóch kółkach - ta rama jest pancerna jak cholera i trudno zrobić jej krzywdę: połamiesz amora, pogniesz felgi itd., a ramka zostanie tak jak była. :wacko:

Hehehe - wiadomo, że znajdą się i tacy co już Pitbulle połamali, ale to już musieli się baardzo przyłożyć.

Od siebie polecam Pitbulla "14 jeśli typowo do DIRTU, a jeśli też do jazdy to zdecydowanie "16, a i tak będzie za mała.

Street = Pussy :wacko:

Pozdrówko.

Na Pitbullu też można - miałem swego czasu dwóch znajomych - jeden dosiadał Amstaffa, drugi Pitbulla - i jakoś tak wsyzło że uszkodzeniom ulegli najpierw oni, a nie ich ramy :P No i od tego czasu jakoś nie jeżdżą - a fakt faktem, że nie oszczędzali rowerów :yes: :yes: :yes:

Z tym że to alu, więc co więksi ekstremiści nie pójdą. No i zdecydowanie bardziej "pieski" pasują do dirtu niż streetu, więc do kombinacji tychże, o "only street" nie mówiąc, to jednak polecam nadal Pussy. Wytrzyma i sztywniaka, i amorka 120mm - znajomy jeździ na pierwszym, Tina obecnie podsiada Shivera i oba rowery są "ujeżdżalne" ;)

PS. Panowie - nie będę wymieniał którzy - w języku polskim istnieją znaki przestankowe więc czasami, dla jasności wypowiedzi, warto byłoby ich używać :P

Moim zdaniem void porównywalny jest z pussy. To jeszcze zależy jaki masz model. Jeśli z 2008 to ja bym nie zmieniał.

tak suby pękają, bo są lekkie :) Ale na pewno nie pęknie od byle czego. A jeśli już nawet pęknie to zawsze jest gwarancja :blink: Masz sporo kaski to rozejrzyj sie może za jakimś specializedem albo blkmarkt, leaf (tylko to już zza granicy):o

Ja na Twoim miejscu zostawiłbym Voida i czekał aż polegnie. Chyba, że koniecznie chcesz odchudzić rower. A tak podszkolisz jeszcze technikę, różnica geo jest niewielka, a jak będziesz miał dobrą technikę to nie będzie żadnego strachu o suba B) A tak swoją drogą sub i dirt jakoś ładnie nie brzmią w jednym zdaniu.

Kupno pussy to nie będzie raczej odchudzenie B) Rama jest ciężka jak... no :P

JA bym zostaawiał voida :P jak polegnie to wymienisz na model 09 który pewnie bd jeszcze lepszy ;)

sub okej :) poczekaj w tym roku ns ma wypuścić nową ramke ns mayesty (czy jakoś tak). Szykuje sie też dużo nowości z dc, rometa, dartmoora ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...