Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi Z5 XC 2000 QR20

sciana777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

w tamtym czasie najnizszy model marcoka: regulacje wewnatrz, do tego ówczesne powietrzne marcoki nie nalezaly do wzrorowych co do pracy. tlumiki to slabe ssv.

Napisano

czyli stary marcok to kupa... zwodziła mnie cena nie powiem...duzo słyszałem o starych marzocchi że są za######ist ale nie miałem możliwości zadnego sprawdzić.

Napisano

nieee. stare marcoki to nie kupa. niskie modele sa adekwatne do tego co mozna bylo wtedy kupic w tym segmencie. z1 i z2 to zupelnie inne bajki, oba widelce do dzis owiewa legenda trwalosci i rewelacyjnej pracy, ktorej prozno szukac u bardzo wielu wspolczesnych amortyzatorow. gdybym obecnie mogl nabyc z1 w dobrym stanie lub nowy nie zawahalbym sie. uzywalem wersji ciut mlodszej bo z roku 2001/2002 i byla bajeczna....

jeszcze dlugo po roku produkcji tej z5tki marcoki byly referencją jesli chodzi o kulturę działania, gdyby marzocchi zachował poziom wykonania tych amortyzatorow to do dzis znajdowalyby sie w czolowce segmetnu enduro.

Napisano
czyli stary marcok to kupa... zwodziła mnie cena nie powiem...duzo słyszałem o starych marzocchi że są za######ist ale nie miałem możliwości zadnego sprawdzić.

W sporej części nowszych także jest tylko SSV (swoją drogą ten tłumik z prawdziwym SSV ma niewiele wspólnego, nie wiedzieć czemu Marzocchi stosuje takie nazewnictwo) - cała seria MX'ów.

Stare Z1 rzeczywiście miały lepsze tłumiki (ale np. Z1 Wedge już nie) - z których słynął Bomber.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...