sciana777 Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 Marzocchi Z5 XC 2000 QR20 http://www.allegro.pl/item460277682_marzoc...ison_bikes.html witam chciałbym zakupić ten amortyzator ko mojej kony kikapu. cena interesująca bo 380 zł. CO mi mozecie powiedzieć o Tym widelcu? wasze doświadczenia? i czy warto?
tobo Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 w tamtym czasie najnizszy model marcoka: regulacje wewnatrz, do tego ówczesne powietrzne marcoki nie nalezaly do wzrorowych co do pracy. tlumiki to slabe ssv.
sciana777 Napisano 20 Października 2008 Autor Napisano 20 Października 2008 czyli NOwy rock shox tora289 niewiele droższa bo za 419zł będzie lepsza... tak?
sciana777 Napisano 20 Października 2008 Autor Napisano 20 Października 2008 czyli stary marcok to kupa... zwodziła mnie cena nie powiem...duzo słyszałem o starych marzocchi że są za######ist ale nie miałem możliwości zadnego sprawdzić.
tobo Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 nieee. stare marcoki to nie kupa. niskie modele sa adekwatne do tego co mozna bylo wtedy kupic w tym segmencie. z1 i z2 to zupelnie inne bajki, oba widelce do dzis owiewa legenda trwalosci i rewelacyjnej pracy, ktorej prozno szukac u bardzo wielu wspolczesnych amortyzatorow. gdybym obecnie mogl nabyc z1 w dobrym stanie lub nowy nie zawahalbym sie. uzywalem wersji ciut mlodszej bo z roku 2001/2002 i byla bajeczna.... jeszcze dlugo po roku produkcji tej z5tki marcoki byly referencją jesli chodzi o kulturę działania, gdyby marzocchi zachował poziom wykonania tych amortyzatorow to do dzis znajdowalyby sie w czolowce segmetnu enduro.
rzymo Napisano 20 Października 2008 Napisano 20 Października 2008 czyli stary marcok to kupa... zwodziła mnie cena nie powiem...duzo słyszałem o starych marzocchi że są za######ist ale nie miałem możliwości zadnego sprawdzić. W sporej części nowszych także jest tylko SSV (swoją drogą ten tłumik z prawdziwym SSV ma niewiele wspólnego, nie wiedzieć czemu Marzocchi stosuje takie nazewnictwo) - cała seria MX'ów. Stare Z1 rzeczywiście miały lepsze tłumiki (ale np. Z1 Wedge już nie) - z których słynął Bomber.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.