witomin Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 authora slicki polecam , bardzo dobrze sobie radza na szosie , calkiem przyzwoicie na szutrach , male prolbemy podczas jazdy po blocie. Ale ogolnie jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Conti Sport Contact 1.3 to dobre oponki, przejechałem na nich hmm dobrych kilka kkm i nigdy nie złapałem gumy! Później gdzieś mi się zapodziały więc kupiłem Schwalbe Kojak 1.35, niedługo potestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antekk Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 ja się podpiszę jako kolejny użytkownik opon Kenda Kwest. naprawdę muszę przyznać, że oponki są rewelacyjne. Nie czujesz prędkości dopóki nie zerkniesz na licznik. Co do przyczepności trzeba uważać, nie raz oponka lubi się zgubić. Nie testowałem nigdy innych opon i chyba prędko nie będę. Jeżeli to jest twoja pierwsza przesiadka na slicki do mtb będziesz zadowolony jakościowo/cenowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serav Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Posiadam od dwóch tygodni również Kenda Kwest 26x1,5 i jeździ się na nich wspaniale. Rewelacyjne opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoly90 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 witam! możecie mi powiedzieć gdzie w warszawie mogę dostać opony kenda kwest? zależy mi na niskiej cenie, ponieważ zamierzam jeździć na nich sporadycznie. z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam rowerowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Na alegro najtaniej po 20 zł sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoly90 Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 no tak. ale do tego trzeba doliczyć przesyłkę plus stosunkowo długi czas dostarczenia paczki. a w piątek masa ;] jeśli ktoś ma jakieś pomysły byłbym bardzo wdzięczny za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 koszt przesyłki 10zł za komplet więc wątpie czykupisz taniej komplet w sklepie Ja na swoje czekałem 3dni poczta polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 UPne nieco temat (Chce sobie kupić teraz slicki, bo wyprzedaże posezonowe, etc. ) Co myślicie o takim zestawieniu: Tył: Schwalble Kojak 2.0 Przód: Kenda Kwest 1.5 Czy lepiej jeszcze węższe? Rozumiem, ze obręczy nie trzeba wymieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 spokojnie możesz 1.25, dobrze jest sprawdzić jaką minimalną szer opony zaleca producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 safian felgi oczywiście zostają te same. Co do opon to ja uważam, że im węższe tym lepsze bo są lżejsze i szybsze, a przecież o to właśnie nam chodzi gdy myślimy o slickach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Witam Szukam slickow na koła 26". Ogólnie to maja byc jaknajwęższe i jaknajlżejsze, i zeby wytrzymały dosc spore cisnienie. Chcialbym zmieścic sie w 200zl ale jak warto to dołoze wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja też myślę o slickach. Teraz najpoważniej rozważam Schwalbe Durano 26x1,10. http://www.unibike.pl/sklep/product_info.php?products_id=1643 Ale jeszcze pogrzebię w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrdi Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Śmiało możesz brać Durano, posiadam takowe, tylko, że rozmiar 1.35 i drutówki za komplet zapłaciłem ok 120 zł z przesyłką. Super się na nich śmiga niestety nie mam porównania do innych bo to moje pierwsze slicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 A ja polecam Michelin XC Road, posiadam drutówki 1,4, za komplet zapłaciłem 55 zł chyba, wersja kevlarowa droższa, chyba w okolicach 100... Ja kupowałem w Decathlonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huba Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Witam podlacze sie do tematu. Chialbym kupic zarowno opony jak i kola do mojego MTB. nt. opon zostalo wiele napisane, ale jakie kola byscie polecili ? W ogole to dobry pomysl posiadania drugie kompletu (tj. jeden MTB drugi slicki). Wolalbym uniknac czestej zmiany samej opony. z gory wielkie dzieki za pomoc ! Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mi ostatnio wpadły w oko opony Maxxis MetroPass 26 x 1,8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witajcie, potrzebuje dodatkowego kompletu wylacznie na szose i najprawdopodobniej tylko na suchy asfalt wiec wybor padl na slicki. Bardzo kusza mnie slicki ze schwalbe kojak 1,35 zwijane lecz tutaj pojawia sie problem.. gdyz producent do mojej obreczy zaleca opony dopiero od 1,5.. (mavic xm719 ) szerokosc obreczy 23,6 mm. Co o tym myslicie ? Moge smialo zakupic taki komplet czy jednak poszukac czegos od 1,5.. ? ( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 To zewnetrzna szerokosc? W takim razie spokojnie je zalozysz, ja tez mam Kojaki (co prawda drutowki) na obreczach o szerokosci miedzy 23 a 24mm i spokojnie siedza. BTW, nie wiem czy jest sens kupowac do treningowego setu zwijanych i lzejszych opon. Ja mam drutowki z Raceguardem, waza nieco ponizej 400g, wiec i tak nie sa super ciezkie, a wytrzymalosc maja nie do pobicia. Tylna opone zmienilem po 20kkm, przednia ciagle daje rade. No i z Raceguardem nie ma laczkow. Po prostu nie ma. Przez te 20kkm, dopiero w ciagu ostatnich 3 miesiecy, na oponie pocietej solidnie przez szkla i mocno wytartej zlapalem dwie gumy, jedna na pinezce, druga na szkle. Przedtem przez dwa lata ani jednego laczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tak dokladnie to jest zewnetrza szerokosc. To super ze sie uda :-) A zwijane chcialem glownie ze wzgledu na latwiejsze zakladanie bo nie wiem jak to bedzie z drutowka i moja obrecza bo nie chcialbym na to wiele czasu tracic ktorego i tak nie mam zbyt wiele na codzien.. Rowniez chce wersje z Raceguardem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 1 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 W Decathlonie dziś widziłem Top Slick 1.2 Hutchinsona za 70 pln... 2 szt a tak z ciekawostek dropsa Michelin Country Trail za całe 19 pln ( i jeszcze chca je przecenic na 13 pln ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeżeli ktoś z Krakowa szuka slicków do MTB, to w Decathlonie na Zakopiańskiej jest jedna para Michelin XC Road za 14,99 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszB Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Tak wracając do Kenda Kwest 1.5, to jak spisują się one na mokrym asfalcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Kojaki są chwalone. Sam się przymierzam do zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak wracając do Kenda Kwest 1.5, to jak spisują się one na mokrym asfalcie? Na mokrym asfalcie czy betonie trzymają bardzo dobrze. Zakręty i hamowanie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.