laciaty Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Szukam roweru do max. 850zł. Z aluminiową ramą i przednią amortyzacją oraz z miare dobrym osprzetem. Jeżdze max. 8km dziennie Las/Asfalt. Chce aby rower posłużył mi pare dobrych lat. Znalazłem: - Kross'a Hexagona V6 ale to jest chyba rocznik 2007, szkoda bo podoba mi sie to grafitowe malowanie ramy --> http://www.allegro.pl/item456891114_mega_w...on_v6_2008.html ------------ -Kross'a Hexagona V6 2008, niewiem czy te rowery mają Suntour'y XCR tak jak w specyfikacji na aukcji, bo na zdjęciach są XCM'y. Wysłałem juz w tej sprawie zapytanie. Szkoda ze niema innych kolorów. -->> http://www.allegro.pl/item453848907_kross_..._zapraszam.html ------------ -Kross'a Hexagona v6 2008 w krakowie - wiec nie musial bym placic za wysyłke. Tyle że mają XCM'y a nie XCR'y oraz zmienioną korbe, zamiast Truvativ X-flow jest bliżej nieokreślona FSA ---> http://www.allegro.pl/item459087603_rower_...owy_krakow.html Macie jakieś inne propozycje?? A poza tym pytanka: Czy bardzo różni sie XCM od XCR?? Co to może być za korba FSA?? Czy obręcze Mach1 Exe są lepsze od Alexrims'ów X2100?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2008 To może tak: jeśli miałbym brać to tego z ostatniego linku. A poza tym pytanka: Czy bardzo różni sie XCM od XCR?? Co to może być za korba FSA?? Czy obręcze Mach1 Exe są lepsze od Alexrims'ów X2100?? Ad1. XCM nie ma tłumienia, XCR ma śladowe (przy twojej jeździe praktycznie nie do zauważenia), Ad2. Nie wiem, Ad3. Ciężko stwierdzić, ale Alexrims'y są chyba bardziej pewne i przetestowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Nikt wiecej mi nie pomoże? A może utargować jakąś kwote i wziąć tego Hexagona v6 2007?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUS Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 mam podobny problem i waham sie miedzy v5 a v6 bo tam praktycznie jest kwestia hamulców tarczowych alba sa albo nie ma no i roznica 80zł pytanie tylko czy przydadza Ci sie tarczówki? sam nie umiem odpowiedziec na to pytanie samemu sobie... jak się beda spiwywać... itd itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Tzn. ogólnie to jestem zdecydowany na v6 tylko niewiem która aukcje wybrać. Czy moze poczekać na jakies inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Odpowiedź jest prosta: Jeżeli jeździsz w trudnych warunkach to tarcze są ok, jeśli nie to V-ki spokojnie wystarczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jest jakaś szansa że znajde Hexagona v6 2008 z Suntour XCR'em za podobną cene jak na allegro tzn. ok.850-880zł w jakimś sklepie w krakowie?? Czy niema szans?? Bo jak nie to wezme chyba tego z rocznika 2007 z pierwszego linku.. ma XCR'a i sprawdzone AlexRims'y. Czyli w skrócie: Czy opłaca mi się brać tego Kross'a Hexagon'a V6 2007 z XCR'em i Alexrimsami za 855zł ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOR Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Pewnie, że się opłaca! Za tą cenę to naprawdę nie warto dalej szukać. XCR jest mięciutki jak kaczuszka i ładnie zjada małe nierówności, to może się podobać i będzie Ci się podobało przy Twoim typie jazdy. Tłumienie faktycznie jest mizerne i przy dużych nierównościach zjada skok ale w tej cenie nie ma nic lepszego. Odpuść XCM'a. Rocznik też nie ma znaczenia, chyba nawet starsze były lepsze. Nie marudź, kupuj i jeździj, póki nie ma białego puchu (jak będzie to też jeździj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A czy rama 19" nie bedzie na mnie za duża?? Mam 173cm. A poza tym co to może być za kaseta suntour'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Po tej kasecie nie spodziewaj się raczej niczego wielkiego 19" może być faktycznie ciut za duża, najlepiej by było jakąś 18 albo 17 przymierzyć. Chyba że kupujesz na allegro, to wtedy masz problem. Ale chyba Hexagony stoją w prawie każdym pierwszym lepszym sklepie i nie powinno być problemu z przymierzeniem się do ramy Najlepiej oblicz sobie swój optymalny rozmiar http://www.forumrowerowe.org/rama-Jak-Dobr...my-e-t8764.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Hmm a teraz znowu sie waham.. bo ten Hexagon z trzeciego linku jednak ma korbe Truvativ'a X-flow a nie jakąs FSA więc wraca do gry.. Kross Hexagon V6 2007 -Amortyzator XCR 100mm, obręcze AlexRims x2100, kaseta Suntour, przerzutka Acera/???? ,klamki Shimano ST-EF 35 Kross Hexagon V6 2008 -Amortyzator XCM 100mm, obręcze Mach1 exe , kaseta Sram PG-830, przerzutka Acera/Acera, klamki Shimano ST-EF 60 - odb. osobisty w krakowie Pomocy, bo juz sam niewiem co wybrać. W innym wątku mowią ze miedzy XCM a XCR jest spora różnica, miedzy innymi dlatego sie waham. Koleś powiedzial mi ze ten 2008 jest czerwono czarny..? Na stronie krossa niema takiej wersji. Roczniki 2008 sa albo chromowo-czarne, niebiesko-czarne, biało-czarne...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 W Hexagonie V6 z 2008 roku jest montowany amortyzator XCP 75 i XCM, spróbuj znaleźc z XCP 75 bo jest lepszy (ja taki mam w swoim Hexagonie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUS Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 a ja sie juz zdecydowałem i kupie v5 na xt... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=462026184 chyba że znów zły wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Października 2008 No trochę chwyt marketingowy, ale nie podnoszący zbytnio ceny roweru, myślę że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUS Napisano 21 Października 2008 Udostępnij Napisano 21 Października 2008 chwyt, więc co masz na mysli, deore xt jakas podróbka czy wersja z ukrainy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Ejjj mam problem. Niejestem pewny czy ta rama 19" bedzie dobra na mnie. Boje się że bedzie jakaś za duża. Niemam jak zmierzyc bo dilerzy krossa są za daleko a chciałbym jutro zamówić tego Grafitowo-Czarnego Hexagona v6 z rocznika 2008 z XCR'em. Wymiary: wzrost 173cm, od ziemi do kroku 78cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszku Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 nie znam szczegolow, ale kupujac w necie jest mozliwosc zwrotu badz wymiany produktu w ciagu x dni bez podania przyczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekB Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mam ten sam problem-szukam roweru do ok. 900 zł. Jak myślicie, lepszy hexagon V6 z poprzednich linków czy może Level A4(z tym że rocznik 2006)?. Link do level-a: http://allegro.pl/item456253032_rower_kros...awyprzedaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mi się wydaje iż Hexagon V6 będzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ciężko stwierdzić, ale raczej V6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Właśnie kupiłem tego Hexagona V6 2007 Grafitowo-Czarnego z XCR'em z rama 19" na allegro. Dzisiaj jednak bylem w sklepie i mierzyłem V5 z ramą 19 i nawet ok. W sumie to przekonał mnie ten XCR a poza tym bardzo podoba mi sie to grafitowe malowanie ramy bo ten v5 tez takie mial. Ciekawy jestem czy przyślą mi z AlexRimsami Czy Mach1.. a tak w sumie to Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam, Rowniez zastanawiam sie nad wyborem pomiedzy tymi dwoma rowerami , a dodatkowo jeszcze miedzy kelly's scarpe . I mam takie pytanie czy ramy w Krossie V5 i V6 czyms sie roznia czy sa takie same ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laciaty Napisano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.